- Haftadayım yaklaşık 2.3 haftadır tansiyonum hep 13.9 bugün 15 i gördüm doktorum alfamet die bi ilaç verdi içtim bugün ona rağmen 13 e düştü bu ilacı kullanan ve tansiyon sorunuyla uğraşan varmı acaba
Tansiyon yüksekliği olanlar
aysglemrkn 27. Haftadayım iki gün önce normal tetenoz aşımın 2. Dozunu olmaya gittim rutin kilo ve tansiyon ölçümü yaptırdım tansiyonum sabah saatlerinde 14 - 8 çıktı sıcaktan belki diyerek bidaha gel dediler bana öğlen gittim yine 14-8 bisey değişmedi akşam eşimle oturalım biyerde çay içelim diye çıktık yolda bi tip merkezi gördüm ölçtürdüm 15 - 9 soluğu direk hastanede aldım kan idrar ekg bakıldı temizdi acilde kadin doğum olmadığı için ertesi gün kadin doğuma gittim ölçtürdüm 13 - 8 di hemen Alfamet başlandı günde iki tane içiyorum suan 11-7 12-7 ye düştü ilacınızı kullanın düzene sokacaktır ☹️
aysglemrkn suanlik bende tek şeyi sersemlik uyku oldu diyebilirim genel olarak yapıyormuş zaten onun dışında suan onu içip takip yapıyorum pazartesi tekrar gidicem ben 2 doz kullanıyorum suan duruma göre 3 de yapabiliriz dedi burda okuyorum doktorum da söyledi günde 4 ila 6 doz alan bile varmış
Elcoo123- Bende 27 haftadaym aynen tetanoz aşısı için gittiğimde öğrendim 14/80 15/80 çıktığı oluyor bi aydan fazladır hep acildeyim idrarda çok şükür protein çıkmıyor ama ilaca başlamadılar dahiliyeye yönlendiriyorlar çok korkuyorum preeklakmsi riskin var diyorlar nie ilaca başlamıyorlar anlamıyorum evde takip yap diyorlar 😢
Elcoo123- yaklaşık 2 saat oldu içeli hala 13.5 a 8.4 çıkıuır tansiyon
eftelyaa1603 bana doktorum 14 olduğu anda direk ilaç dedi hatta hastaneye gel bakalım belki yatış olur dedi
aysglemrkn biraz dinlenin öyle deneyin hemen etki etmeyebilir
Elcoo123- insan panik oluyor bu 2 saat ara ile 3 kez ölçtüm bi düşse rahat edecem
eftelyaa1603 farklı bi doktora daha görünün isterseniz en azından içiniz rahatlasın çünkü doktorlarda biraz tutarsız bana akşam acildeki doktor korkma ödemin yok idrarda proteinin yok diyor sabah gittgim kadin doğumcu ödemin var dedi yani neye inancaz ne uygulayacağız bizde şaşırıyoruz
aysglemrkn bana 14 olunca acile gel dediler tahlil gilan veriyorum nst alıyorlar tansiyon düşünce gönderiyorlar ilaç yazmadılar haftaya dahiliye gitcem bakalım artık
aysglemrkn biliyorum ben de tansiyon aleti koluma takıldığı an nabzım kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor oda tetikliyor tansiyonu bu sefer yüksek çıkıyor sakince dinlenin biyerde öyle ölçün düşünmeyin
eftelyaa1603 kendi doktorumla iletişime geçiyrom zaten çok yüksekle yatış verecem dedi bence acile değilde kendi doktorunuza gidin
Elcoo123- Aynen kimi dio yanlız kalma çok tehlikeli riskli gebeliksin nöbet geçirebilirsin diorlar ee o zamn nie ilaç vermiyorsunuz o zamn yani çok sıkıldım tansiyondan dolayı ve çok korkuyorum artık bişi olacak die haftada bir acildeym kollarm morardı kan vermekten haftya dahiliye doktoruna gidicem olmadı başka doktora gitcem
Elcoo123- aynen öyleyim bende haftalar küçük olduğu için korkumuz aslında
aysglemrkn tahlil filan daha hızlı bakılıyor ya o yüzden
eftelyaa1603 birde şekerli gıdalar da yükseltiyor tansiyonu tek tuz değil ona da dikkat edin ama ben bugün hiç tatlı tuzlu yemedim yine de yükseldi
aysglemrkn tuzu çok azalttm tatlı şeylerlede aram yok fazla nie yüksek çıkıyor hiç anlamıyorum size perinatoloji baktı mı ?
eftelyaa1603 bünye yapıyor demek yanş 22. Haftada detaylı ultrasona girmiştim ozaman peritanalog bakmıştı ama şükür herşey normal di geçen de yükselince idrara bakıldı protein felan yoktu ama bugün kendimi çok iyi hissederken birden 15 i gördüm