Benim ilk gebeligimde baş ağrısıyla fark edilmişti tansiyonum 14-10, 13-9 oluyordu sürekli. Kadın doğum doktorum bir hafta ölçüp gelmemi istemişti o sıralar da 14-10 lardaydı. Doktor beni öyle bir korkuttu ki senin tansiyonun çok yüksek perinatoloji ye gitmen lazım seni yatırırlar hastaneye gebelik zehirlenmesi olabilir vs beni ağlatarak perinatolojiye gönderdi. Perinatolojiye gittiğimde ise bu kadar sıkıntılı bir durum olmadığını, tansiyonumun çokta yüksek olmadığını gebelik zehirlenmesi olan gebelerin tansiyonunun 18 lere çıktığını söylemişti. Rahim damarlarımda da daralma olduğu için aspirin başlamıştı ve kardiyolojiye yönlendirdi. Kardiyoloji doktoruda bir günlük holter takibi sonrası alfamet vermişti ancak 14 un üzerine çıkarsa kullanmamı onun dışında asprine devam etmemi söylemişti. Tabi ki bu süreçte tansiyon aleti alıp sürekli takip ettim. Zaten doğum sonrası da tansiyonum yükselmeye devam edince hipertansiyonum olduğu ortaya çıktı ama çok yüksek seviye değil çok şükür. Tansiyon ilacı kullanmaya başladım. Şimdi ikinciye hamileyim coraspin kullanıyorum yine ve kendimi takip ediyorum. Çok şükür yükselmiyor. Perinatoloji ve kardiyoloji takipli ilerlemenizi öneririm. Sağlıkla geçirsin herkes inşallah hamileliğini ve sağlıkla gelsin bebisler 🥰