• Doğum Hikayeleri
  • Preeklampsi(gebelik zehirlenmesi) Sürecim, Doğum ve Bilinmesi Gerekenler

Ilksen-30 Hastane tansiyonu gibi oluyor anladığım kadarıyla. Tansiyon ölçümü için

• Dinlenir durumda olun en az 15 dakikadır.
  • Yeni kaka yapmış olmayın
  • Yeni yemiş, yeni uyumuş olmayın.
  • Omron kol manşonlu ölçerler en iyisidir.
  • Oturup sırtınızı yaslayarak sol kolu mümkün olduğunca göğüs hizasına kaldırarak düz yatırın ve o şekilde ölçün lütfen.
  • Bütün saydıklarım tahmin edebileceğinizden çok daha fazla etkiler sonucu. Tüm bunları yapıp ölçtüyseniz ölçüm sonucunu ciddiye alabilirsiniz sevgiler❤️

WiseMom teşekkürler canım evdeki aletim omron kol manşetli hastanede tavan yapıyor evde bişey yok şaşılacak gibi aslında o
    Panik te yapmıyorum anlamıyorum ya

WiseMom sağol Allah razı olsun canım tansıyon düşerse bu proteın kaçağı da duzelır mı sence

WiseMom az yorulsaydım dan kastiniz ev işi falan mı?
      Bu dediğiniz şey doğuma yakın oluyor sanırım, çokta güzel açıklanmış bilgi sahibi olduk teşekkürler.
      Bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah

Bsrblr inanın onu bilmiyorum tam atlattım diyip çıkan da var ben bunun net tedavisi yok diye biliyorum ama benim tansiyonum aşırı yükselmese de protein katlanarak ama yavaş bir ivmede arttı.

naneliseker_ yani ilk fark ettiğimde de aynı itina ile yaklaşsaydım dedim, ev işi buna dahil tabii:) 30. Haftadan sonra çok çıkıyo ama asıl literatürde 21-22 den sonra çıkabilir diye okuyordum, çok saolun hepimiz inşallah 🙏🏻🫶🏻

nurtrkmn merhabalar bende sizle hemen hemen aynı durumdayım nasılsınız? Bebeğiniz doğdu mu? Kilosu sağlığı iyidir inşallah ❤️

bir ay sonra

Sozde merhaba bende 7 aylıkken kaybettım oglumu aynı durumda in fakat 3 ay gectı gebeyim nolur sormayın neden bu kadar erken dıye cok istedim ve yasımdan dolayıda. Henuz doktora gidemedım de idrarda ve kan da var gebelık gorunuyor dedıgınz gıbı 2.sı dha mı riskli

Mrtbrv kötü düşünmeyin inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Güzel bir doktor ve perinatologla süreci devam ettirin. Eğer istanbulda yaşıyorsanız size Bağdat Caddesinde Zeki Şahinoğlu var 40 yıl zeynep kamilde hizmet etmiş çok iyi bi doktor ona ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum bende onunla ve kendi doktorumla preklampsi sürecimi tamamlayıp kızıma kavuşmayı bekliyorum 🤲🏻 sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah . Tedbir bizden takdir Allahtan❤️🌹

Mrtbrv hiç olur mu öyle düşünmek aşk olsun, Allah sabrını versin, evladınıza sağlıkla kavuştursun❤️🫶🏻 Yaşadığım şehirde ünlü bir prof var ona gitmiştim ikincisinde bunu yaşama ihtimali 25% yaşamama ihtimali 75% haliyle dedi.

10 gün sonra

WiseMom
            merhaba yazınızı yeni okudum. 21+5 im kızımla detaylı usg de öğrendik rahme giden kanın iyi pompalanmadığını.. Ecopirin 150 mg başladı doktorum. Hemşireyim çalışıyorum inanın bütün bildikleri sıfırlanıyor insanın kendi başına gelince 😢 Ne yapmam lazım bilmiyorum stresim çok aklımdan hiç çıkmıyor bebeğim 1 hafta geriden geliyor

yamanls Merhaba korkmayın aslında benim de ilk gerilik o zaman vardı detaylıda çıktı asıl 2 haftaya 29. Haftada ulaşıldı. Ben yukarıdaki yapılacak listemi kopyalıyorum ki uymanız için preeklampsi teşhisine gerek yok doktorunuza sorabilirsiniz hatta sadece tansiyon o kadar sık ölçemeseniz de olur hemşire olunca biraz da anlarsınız zaten tansiyonu;

**Evde takipli iseniz hafif/orta preeklampsi durumunda yapabileceğiniz en iyi şeyleri tekrar özet geçmek isterim:

Çok su içmek
              Sıfır tuz, mümkünse sıfır kafein, şekeri abartmamak
              Bol protein almak
              Sıkça ılık suya girmek, duş almak
              Kaya/deniz tuzu+sirke ile ayak banyosu(uzunca)
              Bebeğin suyunu iyi tutmak için doktora danışarak havuç suyu tüketmek.
              Sinir strese elveda demek, çevremizi bilinçlendirmek ve uyaranlardan kaçmak. Gerekirse sert çıkmak ve kestirip atmak(sizden kıymetli değiller).
              Özellikle güneş ışığından ve diğer yüksek ışıklardan kaçmak, bu doktorların uyardığı bir madde yine. Dışarı gerekmedikçe çıkmayın, şapka gözlük iyidir. Evde de güneşlikler kapalı olursa iyidir.
              Bebeğin hareketlerini mutlaka takip etmek.
              En geç 2 saatte bir tansiyon ölçmek(ben uykumda kendiliğinden uyanırsam ölçtüm.) Bana üst sınır 14-8 dendi. İki değer aynı anda bu sınırı geçerse haydi sezaryene dendi, bir kez hastanede tedavi görmüş olduğum için.
              Düzenli Magnezyum ve balık yağı kullanımı yine doktor ikazıdır. (Ben Ocean marka kullandım, doktorunuza danışırsınız.)
              Farkındalık çok önemli. Ne size iyi gelmiyorsa mutlaka fark edelim.**
              Bonus: Bunu söylemeyecektim ben inançlar konusu hassas diye ama duanın gücüne inandığım için ettiğim bir duam vardı, onu ne zaman 3 kez okusam tansiyonum düştü. İnanmak tutunmak önemliydi. Ben naçizane onu sizinle de paylaşayım madem. Aynı zamanda hadis olarak bilinir ve sözü geçen hadiste “atan damarın şerrinden” manası olduğunu okumuştum. Yani tansiyon :)

“ Bismillâhil kebîr eûzü billâhil azîm min şerri külli ırkın ne’ar ve şerri harrin-nâr “
              Manası: Büyük Allah’ın adıyla. Kanı kesilmeyen damarın şerri ve ateşin sıcaklığının şerrinden yüce Allah’a sığınırız. (Tirmizi, Tıb, 26)

Herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almasını dilerim🙏🏻

WiseMom
                çok teşekkür ederim inşallah sağsalim alırım bende😢🙏

Mrtbrv Yaa çok sevindim Allahım sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin senin ve tüm anne adaylarının❤️ seni çok iyi anlıyorum 7 ay geçti şuan bende düşünüyorum Allahın izniyle sakın korkma ben doktor kontrolünde ilerliyorum hiç kötü birşey yok her hamilelik kendine özeldir bunu kabullendim bende hiç korkmuyorum🙏🏻Ne kadarlık oldu doktora gidebildin mi

Mrtbrv
                Hiç strese girmeyin bende benzer bir olay yaşadım ikizlerimi 18. Haftada kaybettim. Neden kaybettiğinizin önemi var elbette risklidir ama arkadaşların dediği gibi her gebelik kendi içinde özeldir. İyi bir doktorla başarılı bir sonuca ulaşabilirsin bende 22. Haftadayım doktorumla çok sıkı takipteyiz güvenebileceğin bir perinatoloji bulmanı öneriyorum. Stres yapmamaya çalış Rabbim ol dedikten sonra hepsi olucaktır🙏🏻🙏🏻

7 ay sonra

Ilksen-30 aynı durum bende de oluyor evde ölçüp gidiyorum üstelik en pahalılarından aldım aleti ki hata payı olmasın 10 6 çıkıyor .iki adım ötedeki sağlık ocağında 14 8 oluyor . Doktora gidince de aynı durum . Böyle bir sendrom varmış sadece beyaz önlük görünce artan telaş yapma dedi doktorum

13 gün sonra
                2 ay sonra

Hazall03 aslında 27. Haftaya kadar bıseyımız yoktu cinsiyeti ögrendık sonrası sıkıntı erkek oldpıgunu duyan bıraz incindi sanırım göz değdi öyle dedıler hep. Her işimi kendim yaptım bır defa bulantım olmadı üstelik hatay depreminde sadece ufak bir yarayla gectım bebege bısey olmadan cıkınca ordan cok göze geldim. Neyse 27.haftada birden hareketli oglumun durdu hareketi cok nadır oldu derken 28.hafyada kontrolde 1 hafta gerilik ve normal dedı megerse yavaşlamıs kalbı sowrra her hafta gıttım hocam beb1ek hareket etmiyor dedıkçe edıyor ediyor sen farketmemıssındır dedı bende agrı yok ödem yok sonra tam 30.haftada bır gece az bır kanamaya doguma grıdım tansiyonum 20 olmus normal ve makat gelıslı yavrumu dogurdum cok acıydı cokkkk. 1 sene oldu suan

• ekc bunu yanıtladı.
                  13 gün sonra

Mrtbrv
                  Çok geçmiş olsun umarım sağlıklıdır bebekleriniz❤️
                  Çok iyi anlarım bende daha suyu geldi bebeğimin birinin maalesef 18 haftalık kaybettim ikisinide, 3 sene geçti ama yüreğimden ilk günkü acısı geçmedi hala