• Erken doğum riski yasayanlar

busraali rahim ağzı kısalığı teşhisi konuldu 22 haftalıkken başta 2 hafta iğne şimdide progestan kullanıyorum günde 1 defa bende şu an 26 haftadayız canım zor geçiyo psikolojik olarak ama hastanede bu şekilde olup hatta daha hamileliğin başlarında bunu yaşayıp 35 haftayı gören insanlarla tanıştım içini ferah tut yat bol bol Rabbim esirgesin..

İlk bebeğimde yaşadım böbrek büyümesi dendi sebebi ve böbreğime hamileyken tel taktırdım ve 27 haftalık Doğum yaptım 2.bebegimde aynı sorunu yaşadım 30 haftalık Doğum yaptım Suan 11+4 hamileyim suanda kadar iyi gidiyoruz hiç çanınızı sıkmayın Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Yazelimm bence psikolojik açıdan rahat olmanız çok önemli,bana da 26.haftada konmuştu.İğne,riskli hareketlerden kaçınmayla 37olduk bile 🤗

Hangi durumda rahim ağzı cmliğine bakıyorlar .erken Doğum riskindeyse bunu en erken ne zaman ve ne şekilde söylüyor doktor?hani bende birdahakine en azından sormam gereken birşey varsa sormuş öğrenmiş olurum .13+5iz

busraali Çok geçmiş olsun. Benim de 26. Haftada sancım oldu. İlk iki gün adalat crono kullandırdı doktor ve o gündem bu yana progestan kullanıyorum. sürekli yatış halindeyim ben de. İki hafta da bir kontrole gidiyorum sancım devam ediyor. Tavsiyem havalar soğudu üşütmemeye bak bol bol su iç ve moralini yüksek tut. Tevekkül et

Benim de rahmim kalp şeklinde olduğu için bebeğin erken gelme olasılığı var ama çok şükür şimdilik bi sorun olmadı gerçi daha 8 haftalık hamileyim🙏🙈

Yazelimm benim de ilk teşhiste 2.7 cm di şimdi 2.7-3 cm arası değişiyor. 29+6 yım bende. Adalat+magnezyum+günde 3 progestan kullanıyorum. Siz nasıl arttırdınız uzunluğu? İnşallah sağ salim alırız bebeklerimizi.

NecdetMerveKaragoz merhaba. Foruma kaç defa yazdım çift rahimli olan var mı diye ama kimseyi bulamadım. Size teşhis ne zaman koyuldu? Kalp şeklinde dediğiniz uterus bikornuat mı? Ben de çift rahimim kalp şeklinde uterus bikornuat teşhisi konuldu, hamile kalmadan evvel biliyordum. Ben de sizin haftalarınızda iyiydim hiç önemsemedim çalışıyordum bütün gün ayakta olduğum oluyordu sonra kanamalarım başladı. Ha bu sizi korkutmak için değil aksine tedbir olsun diye söylüyorum. Herkeste farklı oluyor.

cansuece merhaba. Ben çift rahim olduğum için doktorum en başından beri sürekli rahim ağzı uzunluğunu kontrol etti. Normal hastalarda sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama sağlıklı bir gebeliğiniz varsa şimdiden boş yere endişelenmeyin. Daha önce düşük öykünüz vs var ise doktor ona göre 15. Haftadan sonra her seferinde kontrol eder diye biliyorum. Ama içiniz rahat olsun isterseniz 20.haftadan sonra doktorunuza danışabilirsiniz.

merveakbaba92 ya bende bekarken öğrendim bu durumu hatta bebeğim olma olasılığı bile düşük sesi doktor çok şükür şuna hamileyim 8 haftalık kasımın sonu doktora gidecem bakalım artık hayırlısı olsun şimdilik bi sorunum yok sende korkma lütfen derdi veren rabbim dermanı da verir elbet

NecdetMerveKaragoz aslında benim bildiğim ve benim doktorlarımın(bu süreçte çok doktor gezdim) bana söylediği çift rahimde hamile kalamama gibi bi durum yok. Rahimde perde var ise sıkıntı olabiliyormuş ama diğer durumlarda sıkıntı yok dediler. Sadece erken doğum riski ve düşük riski yüksek dediler. Benim her iki rahmim birbirinden tamamen ayrık ama rahim ağzı bir. Doktor hsg istememişti sadece ilaçlı mr çektirdim. Bezmialeme gidiyordum ben, siz istanbulda mısınız, rahim filmi hsg çektirdiniz mi? Sizden ricam ve size naçizane önerim lütfen 20.haftaya kadar ev işi asla yapmayın, bir yerlere uzanmayın. Uzun süre ayakta kalmayın. Ayakta iseniz her 15 dkda bir oturun, çalışmıyor iseniz evde uzanma halinde olun.

merveakbaba92 bana da doktorum dikkat etmem gerektiğini ve iş yapmam gerektiğini söyledi ama ben duramıyorum yerimde illa bişeyler yapıyorum ve doktorum bebeğimin erken doğma olasılığını da söyledi şuna bi sıkıntı yok sizin ilk aylarınız da sorun oldu mu kaçınca haftalıkta başladı sorunlarınız???

NecdetMerveKaragoz ben hamile olduğumu 5.haftada öğrendim. Doktorum düşük riskine karşın hemen progestana başlattı. Günde 1 kez yatmadan önce 200 mg. 3 hafta boyunca dediğim gibi tüm gün ayakta çalışarak stresli bir iş ortamında geçirdim. Yemeklerimi va yapıyordum yani standart bir taraftan da ev hayatı. 8.haftamda bir gece karın ağrısıyla uyandım kanama şikayeti ile hastaneye gittim, 3 gün kadar hastanede yattım. Ardından 1 hafta progestan iğnesini oldum akabinde progestan günde 3 e çıktı. Sonra 12 ve 17. Haftalarımda tekrar kanamalarım oldu ama daha küçük çaplı. Doktorum hep 20.haftaya kadar yatacaksın yemeğin önüne gelecek, evin dılında yürümeyeceksin bile dedş, araba yolculukları yasak. Çok şükür 20.haftayı gördüm ve devamında sürekli rahim ağzı uzunluğu kontrol edildi sınırda olduğumdan erken doğum riskim başladı. Magnezyum kullanmaya başladım. 26.haftada da kasılmaları önlesin diye adalat crono kullanmaya başladım. Şuan 29 haftalığım ve hala progestan magnezyum ve adalat kullanıyorum. Tüm bu detayları inanın sizi korkutmak için değil destek olmak ve kendinize dikkat etmeniz için yazıyorum. İnsan ilk gebeliğinde anlamıyor riskleri biraz rahat takılıyor. Ama siz siz olun çok dikkat edin inşallah dikkat edersenix bunların hiç birini yaşamazsınız. Zaten dediğim gibi her çift rahim olan da bunları yaşamıyor. Annemin komşusu 5 çocuk doğurdu hiç birinde bir şey yaşamadı.