• Erken doğum riski yasayanlar

merveakbaba92 bana da doktorum dikkat etmem gerektiğini ve iş yapmam gerektiğini söyledi ama ben duramıyorum yerimde illa bişeyler yapıyorum ve doktorum bebeğimin erken doğma olasılığını da söyledi şuna bi sıkıntı yok sizin ilk aylarınız da sorun oldu mu kaçınca haftalıkta başladı sorunlarınız???

NecdetMerveKaragoz ben hamile olduğumu 5.haftada öğrendim. Doktorum düşük riskine karşın hemen progestana başlattı. Günde 1 kez yatmadan önce 200 mg. 3 hafta boyunca dediğim gibi tüm gün ayakta çalışarak stresli bir iş ortamında geçirdim. Yemeklerimi va yapıyordum yani standart bir taraftan da ev hayatı. 8.haftamda bir gece karın ağrısıyla uyandım kanama şikayeti ile hastaneye gittim, 3 gün kadar hastanede yattım. Ardından 1 hafta progestan iğnesini oldum akabinde progestan günde 3 e çıktı. Sonra 12 ve 17. Haftalarımda tekrar kanamalarım oldu ama daha küçük çaplı. Doktorum hep 20.haftaya kadar yatacaksın yemeğin önüne gelecek, evin dılında yürümeyeceksin bile dedş, araba yolculukları yasak. Çok şükür 20.haftayı gördüm ve devamında sürekli rahim ağzı uzunluğu kontrol edildi sınırda olduğumdan erken doğum riskim başladı. Magnezyum kullanmaya başladım. 26.haftada da kasılmaları önlesin diye adalat crono kullanmaya başladım. Şuan 29 haftalığım ve hala progestan magnezyum ve adalat kullanıyorum. Tüm bu detayları inanın sizi korkutmak için değil destek olmak ve kendinize dikkat etmeniz için yazıyorum. İnsan ilk gebeliğinde anlamıyor riskleri biraz rahat takılıyor. Ama siz siz olun çok dikkat edin inşallah dikkat edersenix bunların hiç birini yaşamazsınız. Zaten dediğim gibi her çift rahim olan da bunları yaşamıyor. Annemin komşusu 5 çocuk doğurdu hiç birinde bir şey yaşamadı.

merveakbaba92 bilgilerin için çok teşekkür ederim İnşallah hayırlısı ile bebeğini kucağına alırsın bu bilgiler sayeainde belki bende dikkat ederim ben sadece folik asit kullanıyorum. Kasım sonu gidecem bakalım hayırlısı olsun 🙏

NecdetMerveKaragoz ne demek rica ederim. Bu arada rahim filmi ya da mr hamile olmadan önce çekiliyor yani rahim çeşidini belirlemek için. Siz çekinmedim demişsiniz ama rahmim kalp şeklinde demişsiniz, bu teşhis ultrasonda mı koyuldu? Bir de doktorunuzun çift rahimde tecrübeli olması çok önemli, bu konuda tecrübeli doktor da bulmak çok zor ama en azından ilgili ve alakalı olması gerek. İsterseniz bir sonraki kontrolünüzde doktorunuza progestanı söyleyin. Çünkü ben hamile olduğumu öğrendiğimde doktora çift rahim olduğumu söylemiştim doktor pek takmamıştı. Teşhisi koyan doktor düşük riskim olabileceğini söylemişti ona göre ilaç vs gerekir mi demiştim, he tamam progestan verelim filan demişti. progestan ise bebeğin rahme sımsıkı tutunmasını sağlıyor.

merveakbaba92 merhaba adet sancisina benzer sancılarla gittim ve pembe lekelenmem oldu doktorda ultrasonda bebegin başı aşağıda baskı yapıyor dedi sancı içinde nst ye yolladı sancı gözüktü nst de o yüZden yatış verdi ve ilaç başlattı. Sizinde mi bu şekilde ilaç kullanıyor musunuz

Yazelimm doğru söylüyorsunuz inşallah bizde sağlıkla alırız kucagumiza daha çok küçük bebislerimiz vaktinde gelsinler insallah

[bilinmeyen] anladım durumlarımız ayni inşallah yatış vermez doktorunuz ben 2 haftadır yatıyorum ilaçlara da devam

Tuuba2336 tesekkur ederim size de çok geçmiş olsun bende ayni durumdayım ve yatıyorum allah kolaylık versin hepimize

Yazelimm benim de maximum 3 mm uzadı o yüzden sordum. İnşallah sizin de böyle devam eder de bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

1PrensAnnesi ben detaylı ultrason yaptırmadım rahim ağzımla ilgili de bir şey demedi dr :/ sormam gerekir mi acaba sorun var mı diye yoksa herhangi bir muayenede olsa anlar mıydı :/