esragucergun ben 20.haftadan sonra boyadım doğal boyayla
Gebelikte saç boyatmak
1Gunes çok kararsızım bilemedim
Deletedmom_1003 işte ben de böyle düşünüyorum ama boyatmak da istiyorum benimki öyle dip boyalı felan da değil düz renk kendi rengim ama ara ara boyatıyorum şimdi birsürü fotoğraf çekiniyoruz insan boyatası geliyo
Dogagumus bende soracağım bu ay sonu gidince
esragucergun kendi renginizse bence çok daha iyi fark edilmesi daha azdır ben bal köpüğü saçımı boyatmıyorum mesela bir sürüde fotoğrafım var benimki bile fark edilmiyor zar zor üstelik dip boyasız halimle daha güzel çıkıyorum😬 Gönül istiyor herşeyi yapmak ama biraz fedakarlık etmek lazım birde ben her ay düzenli boyatırım yani siz düşünün 😵💫
Deletedmom_1003 😂😂 aman ya her halimizle güzeliz anayız biz anaaa 🥰🥰
esragucergun bencede çok takılmayın saça en fazla 9 ay boyatmayacaksınız idare edebilirz :)
esragucergun valla bende sacimi kescem azcik kesilmez diyorlar ama yapcak bisi yok bunaldim ayrica dökülme olcak en azindan biraz kisa olur boyama yapcam ama dogumdan sonra yaparim simdi koku bogar beni su batil inanclara okadar takmayin 😃😃
esragucergun 33 haftalikken boyattım hem dip boyası yaptırdim hem kestirdim boyatma demelerindeki amaç kafa derinizde yara vs gibi sorunlar varsa deri altindan kan yoluyla bebeğe gidebilir diye birde boya kimyasal olduğu için kokusunu solumak gebelikte sakıncalı olur diye. Ben kuaforumden rica ettim açık havada boyadı boyası çok kokmuyor zaten kafamda yara vs de olmadığı icin korkmadan boyattım şuan bebgmegim doğdu 3 buçuk aylık hiçbir sıkıntı yaşamadım şükür ☺️
Buseyllzr yaaa ne güzel bende rica edeceğim dışarda boyaması için teşekkürler 🥰❤️
[silindi]
esragucergun ben bununla alakalı birkaç doktorun makalesini araştırma sonuçlarını okudum. Kanıtlanmış bir şekilde organik adı altında geçen boyaların dahi fetüste kansere sebep olabileceği bulunmuş. Emzirme döneminde bile önermiyorlar. Saç tarafından emilen, kimyasal tepkimeye giren her şey kan dolaşımını, sütü, kanından beslenen fetüsü etkiliyor. Bence yaptırmayın ben de tam boyatacağım hafta hamileliğimi öğrendim ve vazgeçtim. Sonuçta bu süreç geçici ama bir ömür sağlıkla sizinle kalmasını isteyeceğiniz tek şey bebeğiniz. Doğumdan birkaç ay sonra boyatabilirsiniz, ben öyle yapacağım şahsen vicdan muhasebesi yapmak istemiyorum.
[silindi] teşekkür ederim haklısınız
esragucergun benim doktorum boyatabilirsin dedi ama yine de boyatmak istemiyorum kimyasal var diye açıkcası korkuyorum. Ama doktorum sorun olmayacağını söyledi.
esragucergun ne gebeyken ne doğum sonrası boyatamadım emzirme dönemi bitince anca
esragucergun bende doktoruma sormuştum normalde saçlarım boyalı değil kestirebilirsin ama sadece organik boyayla boyatabilirsin demişti
12 haftalık gebeyim bende ombre vardı uçlarda cilası geldi. ben de dibe gelmesin ve iyice yıkayın diye Rica ettim kuaförümden uçlarına cila yaptı on dklık işlem ama insan tedirgin olmuyor değil
esragucergun ben de 32 haftalık hamileyim 2 kez boyadım doktorum onay verdi boyamın adı color soin markasıydı kanser hastalarının bile kullanabileceği bir boya dedi eczacı. Amonyak parafen hiç birşey yok içinde kokusuz ve yakmadı . Çok şükür bebeğimin boyu kilosu da iyi bir Zararıda olmadı :)