Kına ile boyasam Bi sıkıntı olurmu bilen varmi 25 hafta gebeyim 🙏 saçım önceden de kizildi zaten tesetturluyum ama beyazlarim çok
Gebelikte saç boyatmak
Ben 15 haftadan sonra boyatmıştım hatta şuan 39+3 haftalığız doğumuma bir kaç gün kaldı evde maske taktım ve bu akşam doğuma hazırlık boyadım boyatan birçok arkadaşım oldu hiç bi sakıncası olduğunu sanmıyorum tabi tercih meselesi
esragucergun canım doktorlar 3.aydan sonra boyatabilirsin diyor. Ben de boyattım 4.ayımda. Kimyasal mı evet, zararı var mı diye düşünürsek… şahsen saç boyasının çok abartıldığını düşünüyorum, gün içinde güneş kreminden, nemlendiriciden, deodranta kadar vücudumuz hep kimyasal içinde..
15 haftalık hamileyim. Bugün doktoruma sordum bu konuyu. Saçına orial gibi birşeyler kullanmadığım müddetçe boyayabilirsin dedi. Tabi ki güvenilir markaları tercih et dedi. Bende Watson da organik boya aldım.
esragucergun doktorum bana hiçbir saç boyasının organik olmadığını söyledi kanıtlanmış bi zararı olmasada bebeğimizden önemli değil diye düşünüyorum bende beyazlarım olduğu halde boyatmadım riske atmaya gerek yok diye düşünüyorum
esragucergun ilkindede boyatmadim bundada biyatmiyorum 9 ay hiç bişey kaybetmedim azcik beyazların çıktı okadar organik diolar ama sonuçta ondada kimyasal varki renngi saca tutturuyo nekadar organik olabilir benim fikrim yani
esragucergun ben 17 haftalığım inşallah doğumdan birkaç gün önce doktorumdan izin alıp boyatacağım 🙏🏻
esragucergun banada dr. 12. Haftadan sonra izin verdi bende boyatıyorm annemde hep boyatmış hamileyken kardeşimle bende bi sıkıntı yok 🫠 bu arada dr.da kuafrm de organik boya diye bir şey yok dedi sadece açma boyama sakıncalı 🫣
Valla ben üç ayı bitirdim 2 kez dip boya yaptım iki kez kendim boyadım şuan 38 haftalık olduk bı sorunumuz yok.
Deletedmom_1003 sonrada emziriyoruz diye boyatamayız 😆
esragucergun Benim doktorum izin vermedi ya ayrica kuaforum de boyamam dedi doktordannimzali kagit getirirsen anca oyle ama bence boyamayalim hic dedi.. dogumdan 1 ay sonra boyarim dedi. Hic ustelemedim ne olacak ya kalsin dedim baska biryere gitsem boyardi belki de
esragucergun bende İkinci trimestere girince boyadım amonyaksız boya ile
esragucergun bir sakınca olmasa bile ben boyatmam. Baya aktı saçlarım kötü duruyor yinede boyatmadim doğumdan sonra boyatcam
Ben boyatmadım . Doğumdan bir kaç ay sonra boyatırım . Bu dönemde cilt daha hassas ne kadar organik deseler de ki ben normal de doğal dedikleri boya ile boyattığım halde bile alerjik reaksiyon gösterebiliyordu cildim bu dönem de asla risk almayı düşünmedim . Özellikle açıcı kullananlar asla tavsiye etmem . Yine de herkesin kendi bileceği iş. Vücuduma bir krem ,yağ sürerken bile bebeğe zararı var mı diye araştırıyorken ki olabiliyor , saçımın rengini değiştirecek kadar etkili bir maddeyi kullanmam bu dönemde .
esragucergun 5.ayımda boyadım organik boya ile bu ay da boyatacağım doktor izin veriyor boyayı mümkün olduğu kadar solumayın zaten organik boyalarda sıfır koku oluyor
Kbrsuzen hamilelik boyunca ne tür kimyasallara maruz kalıyoruz kimse bilincinde değil boya gerçekten masum kalıyor😄 bende 8. Aydayim 2.sini daha dün boyattım. Doktoruma 3.ayda sormuştum çocuk bi boyadan etkilenecekse Dünya onun için çok zor bi yer olacak boş ver doğurma diye espri bile yapmıştı 😄
@esragucergun bana Doktorum 3 aydan sonra boyatabilcegimi söyledi. Bence bi sorun olmaz diye düşünüyorum. 3 Ay içinde oje dahi sürmeye izin vermemişti aseton kullanımından dolayı, 3 ay sonrasi icin kullanabilcegimi soylemisti 🙏🏻
esragucergun Doktorum bana kesinlikle yasak dedi 😪
Deletedmom_1003 bende senle aynı düşüncedeyim. Bebeğimizden hiç bir şey önemli değil. Hele ki bir saç boyası. Hanımlar yavrularımızı riske atmayalım ❤️