Soruyorumm aynen öyle bı yakınım da kadın doğum doktoru olmayan bu kadına inanıp yapmadı ve şekeri varmış bebeğini kaybetti 🤦🏻‍♀️

arzuiv canan karatayk bosverin Allah askina yapilmasi gerek. Gebelik sekeri amniyo suyunun fazla olmasina sebep oluyo. Ilk dogumumda su fazlalgindan dogum aninda bebegin kordonu önden geldi bebegi kaybediyorduk paldir kuldur ameliyata alindim. Bende de gebelik sekeri cikmişti . Ne kdr dikkat etsemde bi duzene sokamadim suyum bi duzeldi sonra sekerden yine cogaldi bana kalan bi dogum travmasi oldu. O yuzden burda boyle paylasimlarla insanlarin aklini karistrmayn lutfen vebal bu bide unlemm isaretleriyle yazmissiniz

Eczacianni katiliyorum yorumunuza en onemlisi su fazlaligina sebep oluyo gebelik sekeri. Ben kizimk kaybediyordum dogum esnasinda bu seker illetinden suyum fazlaydi.

durumom2022 bugün açlık kan şekerini vermek için içeri girerken kapıda bayıldım 😀 aslında yazmayacaktım ama senin yazını görünce yazayım dedim..
Dedikleri gibi ay şekerli su fazla geldi bayıldım değil bu arada.. hep normal şeker seviyesi olan ben gece 12den sonraki açlığa dayanamadım ve daha açlık şekeri vermeden kapıda bayılmışım..
çok rahat girdiğim yerde 112 açlık şekeriyle takipli olarak çıktım.. doktor sağolsun iyi ki önermiş, şimdi en azından yediğime içtiğime dikkat edip evde düzenli ölçücwm

arzuiv bende yaptırmak icin gittim ama 500 ml sise ic ic bitmedi midem kötü oldu vazgeçtim keske hic gitmeseydim yaptırmaya

_yasemin_ Saf glikoz veriliyor çünkü insanlar kendini rahatlatıyor baklava vs diye o zaman 1 bardak kola içirsinler ama o iş öyle değil tabiki 😂

arzuiv ben yaptırmadım doktorum yaptır dese yaptırırdım ama gerek görmedi insallahda bi sıkıntı yoktur doğumuma da az kaldı

arzuiv Canan Karatay kim Allah aşkına ya siz bebeklerinizin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunun bilincinde değilseniz bu sizin probleminiz istediğiniz kadar düzgün beslenin gebelik şekeri çıktı mı çıkacak ki varsa bilmezsen en iyi ihtimalle doğum şekline en kötü ihtimalle ani bebek ölümüne yol açacaktır buyur Canan hocanı dinle ve yaptırma sen araştırırken yeterince araştırmamışsın biraz az kalmış araştırman

arzuiv zayıfım şeker hamur tatlı agzma koymam ailemde yok şeker ama şeker çıktı diyetle ilerledim kesınlıkle yapılmalı bence

arzuiv zaten annede herhangi Bi sıkıntı yoksa şeker kilo alımı hızlıgi tansiyon vs yapmak zorunda degilsiniz birsey çıkmaz falan diyorlar .o yüzden bende yapmamıştım .gerek de duymadı doktor istersen yap dedi .ama mesela ikili üçlü testleri kesin istemişti benden .gerekli olanı da olmayanı da söylüyordu

arzuiv ben de yaptırmak istemiyodum. Doktorum da kan tahlili sonuçlarına göre yaparım ya da yapmam demişti. Sonuçların gayet iyi gelince gerek görmüyorum dedi ve şeker yüklemesi yapmadık. Dediğiniz doğru doktorlar ikiye bölünmüş durumda. Ben de 38. Haftamdayım çok şükür bir sorun olmadı.

arzuiv şeker yükleme testi bir kere olan bir şey ve o bir anlık midede öğütülecek bir şey ki hepsi işlemiyor bile bebeğe.. yani vücudun tolere edebileceği bir durum.. iki gün olur üç gün olur sürekli aynı etkene maruz kalırız o başka.. ama bu bir kere yanlış ilacı içmek gibi bir şey.. vücut onu tolere edebiliyor ve bebeğe içtiğimizin tamamı da gitmiyor yani.. birkaç saate çoğu vücuttan atılıyor zaten.. ki şeker yüklemesinin bir zararı olsa çoktan duyulurdu.. ne gibi zararları varmış mesela biliyor musunuz?

arzuiv valla ben iki gebelik geçirdim ikisinde de 26 haftada yaptırdım hbişey de olmadı tatlı da yedim hamurda şekerde

Asasasas bugün sonuçları alır almaz doktorumun ilk söylediği şey bebeği riske atamam sonun ya erken doğum ya ölü doğum olur.. bu kadar ciddi bişey için bebeğini riske atmak isteyen buyursun atsın
        Ama başkasının aklını çelmeye çalışmasın.

Kaç makale okudunuz bu konuyla ilgili? Kayda değer bir araştırmanın linkini atabilir misiniz?Ingilizceniz var mı çünkü türkçe kaynaklar sınırlı çoğu zaman, translate ile de olacak iş değil. Bu doktorlar en az 6 sene bu isin egitimini alıyor öyle meslege basladım deyip bırakamiyorlar da sürekli kendilerini gelistirmek zorunda oldukları bir alan tıp. Ve siz kendi çapınızda yaptıgınız araştırmayla ve bir tane program program gezen bir medya figürünü mü referans göstererek insanları korkutuyorsunuz. Evet yaptıgınız basbayagı korkutmak hamilelik sürecinde herkes herseyden etkileniyor çünkü kendimden biliyorum. Bazıları da doktorum önermedi evet demekki zararlı yaziyor e demekki riskli grupta degilsiniz hanımlar, risk görmedigi testi zararli oldugu için degil gerek görmedigi için yapmiyorlar. Ben de eger ailemde herkes de şeker var demeseydim bana da gerek görmezdi, suyum gelisimi her sey yolunda. Size de gerek yok evet o sekilde besleniyorsanız ne mutlu size ama bence ifadesini bile eklemeden direkt cok tehlikeliii yazarak insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Yapmayın.