Deletedmom_2 kelle paca yemedik, korona asisida olmadik ailecek cevremizde asi olup korona gecrmeyen kalmadi ustelik hala en ufak bi durumda hemen hastlanip hastanelik oluyolar. Bizde yiyecek icecegimize dikkat ettik. Herkesin kendi fikri ama kelle paca gibi bi cook yiyecekleri tuketip korona gecrmeyen cok kisiye denk geldim ve ben 1500 kisilik fabrikda herkeslede temas halinde calistim cok sukur olmadik olmadim.

Deletedmom_2 gerçekten çok katı yorumlaroınız var karşınızdaki insanı tanımadan yargılıyorsunuz. ben ezbree hareket etmem maalesef. araştırı öğrenirim. o bahsettiğiniz insanları da izleyecek bir karakterim yok. çok okumaktan gözlerini bozmuş bir insanım öyle söyleyeyim.

Soruyorumm hay ağzınıza sağlık ya. Kadın kalp alanında uzman. Ama maşallah onun dışında her alana karışıyor her şeyle ilgili bir bilgisi var. Doktorum ne der neyi gerekli görürse yaparım. Sonuçta kadın doğumcum o ve alanında uzman. Gücenmiyorsam zaten o doktora gitmem. Bu beyin cerrahına gidip cilt sorunuyla ilgili ilaç istemek gibi bişey. Saçma sapan işler

onelastgoodbyy benim 2 yakınım biri amcam kanserden vefat etti. olanları çok iyi biliyorum. önyargılı olmayın hiçbir konuda. ve yine hiçbir konuda tek insanı dinlemeyin. dilerseniz makaleler gönderebilirim sizlere, iki karşıt görüşü de okur kendi kararınızı verebilirsiniz. sonuçta %50 seçme şansı var. olmak ya da olmamak. ve yine hekimlerin görüşü de ikiye ayrılıyor ona göre hekim seçmek ya da seçmemek…

onelastgoodbyy ya bu kadin bunadi artik cidden nasil ekranlarda kalirim diye bomboş insanlarin sagligiyla oynadi. O kadar üzülüyorum ki bu kadini ciddiye alıp takip edenlere. Birisi de yazmis ki ailemde soyle doktor var diyor bak sen sonra 40 bin kisi saglikli beslenerek sadece 4 kisi ölmus atlatmislar koronayi. 40 bin kisi saglikli beslenmis ona rapor vermisler ailesinde doktor falan varmis da. Asi olan yakinlari kötu olmus. Yok cidden bu kadinin aciklamalarini takip eden insanlarda cidden mantiga dair bir sey yok. Cübbeli ahmet hocayi koy önlerine onu da dinlerler. Olay seker yuklemesi degil doktorun önermiyosa yaptirma ama canan karatay söyle dedi diye sanki uzman kadin dogumcuymus gibi bu kadinin lafi niye paylasiliyor anlamiyorum🤦‍♀️🤦‍♀️

Mabel aynen makale falan canan hoca canınin içi heralde bu kadar savunduğuna göre odanda canan karatayın posteri de var mi? Zorlama bu kadar tüm türkiye dalga geciyor kadinla. ÖZELLİKLE DE DOKTORLAR DALGA GECIYOR. Bilin istedim.😘

Zynpbr00 buğday şeker değil çünkü aynen🤣 siz şeker deyince sadece tatlı tatları anlıyorsunuz belli ki. Ne diyebilirim ki😃😃

Mabel benim de amcam olarak gördüğüm birisi cerrahinin en büyük ameliyatlarından biri olan whipple ameliyati ve sonrasındaki tedaviler ile sağlığına kavuştu. Pankreas kanserinin ne kadar tehlikeli olduğunu çok iyi biliyorum mesela. Önce Allaha sonra da onu hayatta tutmak için saatlerce ter döken hekimlere minnettarız. Maalesef kelle paça ile hayatta kalamazdı. Seçimini yapti çok şükür sımsıkı tutundu hayata.

2bebisannesi58 rusyada yaşıyorum, burada hastalanıyoruz ama hekime gitmiyoruz. Türkiyede bilgisine ve başarılarına güvendiğim bir hekimim var ve kendisinin önerdiği tek ilaç vardı daha doğrusu vitamin onu aldım geldim. o da burda yetersiz göreceği için. onun dışında her ufak hastalıkta ilaçlara karşıt bir hekimim var. tabiki ağır hastalıklar hariç.
        genelde beslenme düzeni ile ilgili yorum yapar o da besinlerin içeriğini bildiği için. ilaçların hedefladiği vitamini besinden almamızı önerir. folik asit yerine çiğ ıspanak, bol yeşillik yemem gerektiği önerildiği gibi. dedem de aynı şekilde doğanın,besinlerin gücüne inanırdı o şekilde besleyin derdi anneme hastalandığımızda. ben diş hekimi dışında ve miyomm ameliyatım dışında 32 yaşında hekim görmemiş insanım. ailemdekiler hariç :)

2bebisannesi58 korona aşisi olduk çevremizde korona aşisi olmayip reddedenler öldü canim yada hastaneye kaldirildilar. Biz hiç korona geçirmedik 😘 kelle pacayi cok kacirma damarların tıkanir hık diye gidersin benden söylemesi. Keşke amerika avrupa çin heryere kelle paça ihracati yapsaydik zengin olurduk. Beyin bedava 🤣🤣🤣🤣🤣

Zynpbr00 Allahaşkına içtiğiniz saf glikoz nasıl onun yerine ekmek yedirsinler ? Aynı şey mi ? Hiç mi arastırıp okumuyorsunuz saf glikoz nedir ekmekte ne kadar bulunur falan diye. Aynı şey gibi onun yerine ekmek yedirsinler diyorsunuz.

Mabel rusyada ne işin var ailecek neden rusyaya kaçtiniz öyle sorayim? Ailesinde doktor olan bir insan olarak ne biliyim doktorlar gidip de rusyaya göç etmiyor. Rusya baya geri kalmiş bir ülke. Ancak inşaat sektorunde calismak icin türkler gidiyor. 😘

Deletedmom_2 siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz hanımefendi ve çok önyargılısınız. ben her karşıt görüşü okurum ve yaşadıklarımı paylaşıyorum yarın birisi şeker yüklemesi için"afedersiniz yanlışlıkla yaptırın dedik" derse ne savunacaksınız. kesinlikle haklılar şeker yüklemesi yanlış mı diyeceksiniz.
              ben diyorum ki her konuda kendi görüşleriniz olsun. ayrıca ben canan karatayın daha bu açıklamalarını bilemeden kendi fikirlerim vardı karşı da değildim ama şeker yükelemesini savunmuyordum da.
              siz tartışmaya olumlu ya da olumsuz açık bir insan değilsiniz, tabularınız var. ben doktorum gerekli görürse yaparım, gereksiz görürse yaptırmam. benim fikrim bana özel. doktorum bilgisine kendi fikrimden daha çok güvenirim.
              dalga geçer gibi konuşmalarınız ayrıca hoş değil. ne siz bir hekimsiniz ne bununla ilgili laboratuvar çalışmalarınız var ne de ben bir karşıt görüşüm ve buna karşı bir bilimsel araştırmam ve savım var.
              lütfen saygı çerçevesinde yazınız.

Deletedmom_2 ben de ondan yanayım canım doktorum ne derse o. Canan karataya yaptırmiyorum gebelik takibimi. Yazık, o kadar insanın, gebenin vebaline giriyor. Şeker, ölü doğuma sebep olabilecek kadar ciddi bir hastalık maalesef. Görmek istemeyene gösteremiyorsun. Yükleme yaptırmak istemeyen herkesin sadece karatayin arkasına saklanması da ayrı bir sey.

Deletedmom_2 ben mühendisim eşim de mühendis. rusyaya kaçmadık çalışmaya geldik türk şirketi ile beraber. ailem de Türkiyede ayrıca. bunu mu merak ettiniz o koca önyargınıza ne eklediniz bu bilgi ile beraber.

benim arkadasımda siz gibi düsünüp yaptırmadı üstelik cok saglıklı beslenir günlük 10bin adım atardı ama maalesef doktoru son anda fark etti ve allah korusun kötü seyler yaşanabilirdi çokta pisman oldu bence yaptırmak gerekiyor 🙏🏻

Mabel maalesef benim doktorumda bu dediklerinizin tam tersini düsünüyor, gıdaların bir cogu hormonlu suni durumda gıdalardan alınabilmesi günümüz şartlarında çok mantıklı degil o yüzden takviye alınması gerekiyor, sadece gıda ile eksik bir degerinizin ay sonunda sonucuna bakın sonra takviye ile sonucuna bakın😂

Mabel senin karşıt görüşün yok ki? Sen kendinin karsıt görüşü var mi saniyorsun? Senin bir gorüşun bile yok. Canan karatay kelle paca icin koronayi yenersiniz dedi diyorum he ya öyle diyosun, canan karatay degerli bi hoca diyosun, canan karatay kim ki seker yüklemesi hakkinda gorusunu alalim, kalp doktoruna mi gidiyorsunuz, kalp doktorlari gebelikle ilgileniyor da biz mi bilmiyoruz, canan karatay kanserle ilgili de şu aciklama yapti diyor baska birisi o da dogru diyosun. Ailende doktor birisi olsa şu bilimden uzak tavrından suratina bakmaz bir görüşüm var zannediyosun. Konu seker yüklemesi zararli mi degil konu canan karatayi gebelik konusunda kaale alman. Şeker yuklemesi zararli mi degil mi ancak bir kadin dogumcu yorum yapabilir, uzman bir kişi yorum yapabiir anladin mi? Hadi simdi git rusyadan türkiyede doktor bulmaya calis. Turkiyedeki doktoruna hocam canan karatay şöyle aciklama yapmis bu yüzden seker yuklemesi yaptirmak istemiyorum de ve buraya ss ini at bakalim senin doktorun ne diyecek. Resmen senelerini vermiş uzmanlik alabilmek icin sinavlarla ugrasmis kadin dogum doktorlarina hakaret bu. Bak bakalim ne diyicek. Hadi git sen cübbeli ahmet falan takip et.

haticenurrr evet yediğimiz gıdalar hep yapay. Doğala ulaşma şansımız olsa ne ala. Bu konuda da yine şeker yüklemesinde olduğu gibi doktorum ne derse o. Ben hekşm değilim, fikirlerim var ama alanım o olmadığı için bilene bırakıyoruz.