onelastgoodbyy Avrupa İsrail ve daha bir sürü ülkeyi araştırın hangi ülke de gebeye bu tür uygulamalar yapılıyor başta tetenoz olmak üzere geri kalmış ülkeler ile aynı uygulamalar yapılıyor ülkemde ? Çünkü moderen tıp kapitalist rejimi ilerletmek zorunda herkes çok geç anlayacakta neyse 😅 yaptırırsınız yaptırmazsınız o ayrı ama şunu iyi biliyorum bir dilim baklavaya eş değer görenler neden bir dilim baklava vermiyor ? Gdo lu içecekler sırasında ilk sırada glikoz şurubu

_yasemin_ çünkü her ne kadar eş dense de tam anlamıyla eş miktarda olup olmadığı net değil en ufak porsiyon oynamasında değişebilir🤗 direkt 50 gr glukoz yüklenmesi daha garanti çünkü binlerce çalışma sonucunda 49 değil 51 değil 50 gr glukoz üzerinde duruluyor bu değerin kan şekeri üzerindeki etkisi önemseniyor👌🏻

Zeynep-Eslem Zorunlu degil. Bazı doktorlar ısrarla yaptırmaya çalışıyor. Hiçbir ülkede zorlamiyorlar şeker yüklemesi için. Ben hamileliğim boyunca yediğim tatlıya diyetteymişim gibi dikkat ediyorum. Doktorumda bana fazla kilo almamışsın gerek yok dedi. Sadece sağlık ocağında açlık tokluk şekerime baktırmamı söyledi.

Zeynep-Eslem Diyorlar ki 4 dilim baklavaya eş değer 8 dilim ekmeğe eş değer. E o zaman baklava yiyip geleyim?? İçirdikleri %100 saf şeker. Baklavada ekmekte şadece şeker yok un yag ceviz var. Şeker yüklemesinde şeker bir anda yükseliyor bir anda iniyor. O yüzden çok tehlikeli. Bence ilerleyen yıllardada kaldırılacak bu test.

Gny18 bu bir zarar değil di mi ya da bir tehlike? Sağlık için bazen böyle şeylere katlanmak gerekiyor iyi ki yaptırmışsınız ☺️

Humayun02 yoo iki dilim baklava yiyip gel diyen hekimler var :)) doktordan doktora değişiyor yani. Risk görmediği için yapmayalım diyen hekim de var ülkemizde. Neden size silah zoruyla bir kutu içeceği veriyorlarmış gibi konuşuyorsunuz?

Kkzm adetler yeni değil bilim diyoruz buna. Bu yüzden aetık ortalıkta “deli ” diyr adlandırılıp elaleme maskara edilen ve bi kenarda sefalet içinde ölen özel durumlu insanlar azaldı. Bu yüzden artık anneannemin yaptığı gibi bi kadın 4 tane ölü doğum yapmıyor. (Toplumdalki oranları çok azaldı). Artık bütün bu testlerle hasta olma ihtimali çok aza düşürülüyor/müdahele ediliyor.

durumom2022 peki neden 2 dilim baklava yada ice tea içirmiyorlar. Eskiden yoktu . Hamile kaldim annem sakın yaptirma dedi. Bizim gelin seker yuklemesi yaptirmis hamileyken bebegi seker hastasi annem olabilir dedi. Bende korktum herkes farkli söylüyor doktorlar prosedur uyguluyor. Vw her doktor yaptirmalisin demiyor bu da kafa karistirici3dogrusu

arzuiv bende sadece şeker yüklemesi yapılan haftaya kadar 1 kg almıştım ve diyetisyen eşliğinde devam ediyodum,doktorum yediklerime dikkat ettiğimi bildiği için,bide suyuma bakarak normal seviyede olduğunu görünce,bence sana şeker yüklemesi yapmaya gerek yok demişti,o yüzden yaptırmadık.Kilo alsaydım ve suyum fazla çıksaydı isterdi mutlaka ama

arzuiv ayy herkes kendi doktoruna danışsın lütfen. Saçma sapan şeyler. Gebelik şekeri diye bir şey var. Ailesinde şekerin ş si olmayan kişilerde gebelikte şeker çıkıyor, bebek şişiyor bir sürü riski var. Hiç ekmek, makarna ne bileyim süt meyve dondurma yemeyen gırtlağından bu zamana kadar hiç geçmemiş biriyseniz anlarım. Ama zaten şeker yüklemesinde yüklenen şeker, 1 bardak portakal suyuna ne bileyim 2 dilim baklavaya eş değer. Ben zaten bunları her gün olmasam da tüketen biriyim. Neden şeker yüklemesi yaptırmadan o riske gireyim? 30. haftamdayım ve tabiki 28de mi 24de mi ne yaptırmıştım. Canan karatayın takipli hastası değilseniz de böyle şeylerle kendinizi yormayın bence

Asasasas valla çok zorlandım haftalar oldu yaptıralı ama düşündükçe o tat hala ağzımda oluşuyor. İlk gebeliğimde yaptırmamıştım.

_yasemin_ ay ne güzel yazmışsınız. Şeker yüklemesi tartışılır gerçekten. o herkesin kendi kararı, ehkiminin kararı, onu bilemem ama Canan hoca candır :)