CANAN KARATAY ŞEKER YÜKLEME YAPMAYIN DIYOR!!!
[silindi]
arzuiv almanyadayım ve şeker yüklemesi yapmadım ,kan şekerime bakıp şekerim olduğu söylendi ve doğum yaptıktan 3 ay sonra bana o içecekten içirip bakıcakmış bilmiyorum türkiyede nasıl sistem ve böyle sağlık konularında fikir belirtmemek istiyorum
- Düzenlendi
arzuiv bir tanıdığım şekerden 30 haftalık bebeğini kaybetti. Şakaya gelecek bir durum değil. Alt tarafı içilen şey 2 dilim baklavaya eş değer
Benim anlamadığım inanmayan yaptırmasın sonuçlarına kendi katlansın da, neden gereksiz/yaptırmayın/vs diye kötülüyolar..
Kime ne ya yaptırırım yaptırmam.. sen yaptırmadın diye ben neden yaptırmıyorum.. ünlü tıp bilgini falan gibi herkes her konuda bi tez atıyor ortaya..
Bugün yaptırdım, normalde çok çok iyi olan şekerim çok yüksek çıktı… hem de açlık çok yüksek çıktı. Bebeğimi düşündüğüm için sağlıklı beslenerek ,takipli ilerleyeceğim. Bebeğe de bana da bi zararı yok sağlıklı beslenmemin!!
Ben 3 doktora gittim üçüde sorun olmayacağını söyledi. Tatlı yemiyorum ama meyve, dondurma, makarna, pilav vs seyler yiyorum onların içindede seker var sonuçta. Herseyi yerken acaba seker sorunum var mı diye tedirgin olmaktansa yaptırmayı tercih ettim. Çok şükür sekerim yok Herseyi istediğim gibi gönül rahatlığıyla yiyorum içiyorum aklıma yerken hiçbir kötü düşünce gelmiyor.
İki gebeliğimde de yaptırmadım
Doktorum açlık ve tokluk tahlili istedi benden, normal sınırlarda çıkınca yükleme yapmaya gerek yok takipte kalalım dedi
Yani isterseniz yaptırmayın isterseniz yaptırın ama hiç mi çikolata vs yemediniz kardeşim niye insanları etkiliyorsunuz doktorunuz ne derse onu yapın doktorunuza guvenmiyorsaniz da bence başka doktora gitmelisiniz
Hayır hiç çikolata tatlı vb hamur iside dahil birşey yemedim. Ben burda kimseyi etkilemiyorum. Ne düşünüyorsunuz diye sordum. Yapana yapmayana saygım var.
Deletedmom_110 neden iyi ki de ? Yaptiranlarda sorun mu oluyor
arzuiv böyle düşünüp, tam olarak böyle beslenip şekerden çocuğunu kaybeden veya organ hasaı gören insanlar var yapmayın vebaldir. Hadi siz yaptrmıyosunuz bir bardak kolada zaten aynı şekeri hamileliği boyunca defalarca alan insanlarda yaptırmıyor sonra.
Canan Karatay dolandırıcılara para kaptırdığı günden beri bana hiç mantıklı gelmiyor 🤷🏻♀️
durumom2022 ben de şahsen böyle düşünüyorum yaptırıcam zaten kilolu hamile kaldım riske atamam.
Ben de çok az kilo almış olmama ve bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu olmasına rağmen annemde şeker hastalığı var diye şeker yükleme testi yaptırdım.Tatlıyla hamur işiyle çok aram yok çok nadir tüketirim ama sonuç yüksek çıktı malesef yaptırmak gerektiğini düşünüyorum
Ben de şeyi anlamıyorum iki dilim baklavaya eş değerse içerdiği şeker neden iki dilim baklava vermiyolar 🤭
arzuiv Etkilemediğinizi düşünüyorsunuz ama öyle olmuyor çok tehlikeli bebeğe etki ediyor ben araştırdım diyerek korkutuyorsunuz bence.
Ben burda şeker yüklemesi çok zor bayıldım yalnız olmayın vs yazılarından çok etkilendim mesela ama bişey olduğu yok çok rahat geçti
arzuiv Herkesin kişisel kararı bence yaptırana yaptırma yaptırmayana yaptır demem doktoruma sordum ben ne düşünüyosun dedi ben yaptırmak istemiyorum dedim eğer yaptır deseydi yaptırırdım. Tamam ama mutlaka açlık tokluk kan şekerine baktır dedi ona baktırıcam inşallah