arzuiv böyle düşünüp, tam olarak böyle beslenip şekerden çocuğunu kaybeden veya organ hasaı gören insanlar var yapmayın vebaldir. Hadi siz yaptrmıyosunuz bir bardak kolada zaten aynı şekeri hamileliği boyunca defalarca alan insanlarda yaptırmıyor sonra.
CANAN KARATAY ŞEKER YÜKLEME YAPMAYIN DIYOR!!!
Canan Karatay dolandırıcılara para kaptırdığı günden beri bana hiç mantıklı gelmiyor 🤷🏻♀️
durumom2022 ben de şahsen böyle düşünüyorum yaptırıcam zaten kilolu hamile kaldım riske atamam.
Ben de çok az kilo almış olmama ve bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu olmasına rağmen annemde şeker hastalığı var diye şeker yükleme testi yaptırdım.Tatlıyla hamur işiyle çok aram yok çok nadir tüketirim ama sonuç yüksek çıktı malesef yaptırmak gerektiğini düşünüyorum
Ben de şeyi anlamıyorum iki dilim baklavaya eş değerse içerdiği şeker neden iki dilim baklava vermiyolar 🤭
arzuiv Etkilemediğinizi düşünüyorsunuz ama öyle olmuyor çok tehlikeli bebeğe etki ediyor ben araştırdım diyerek korkutuyorsunuz bence.
Ben burda şeker yüklemesi çok zor bayıldım yalnız olmayın vs yazılarından çok etkilendim mesela ama bişey olduğu yok çok rahat geçti
arzuiv Herkesin kişisel kararı bence yaptırana yaptırma yaptırmayana yaptır demem doktoruma sordum ben ne düşünüyosun dedi ben yaptırmak istemiyorum dedim eğer yaptır deseydi yaptırırdım. Tamam ama mutlaka açlık tokluk kan şekerine baktır dedi ona baktırıcam inşallah
Soruyorumm aynen öyle bı yakınım da kadın doğum doktoru olmayan bu kadına inanıp yapmadı ve şekeri varmış bebeğini kaybetti 🤦🏻♀️
_yasemin_ Evet bunu bende merak ediyorum o zaman 2 dilim baklava yiyin öyle ölçelim desinler
arzuiv canan karatayk bosverin Allah askina yapilmasi gerek. Gebelik sekeri amniyo suyunun fazla olmasina sebep oluyo. Ilk dogumumda su fazlalgindan dogum aninda bebegin kordonu önden geldi bebegi kaybediyorduk paldir kuldur ameliyata alindim. Bende de gebelik sekeri cikmişti . Ne kdr dikkat etsemde bi duzene sokamadim suyum bi duzeldi sonra sekerden yine cogaldi bana kalan bi dogum travmasi oldu. O yuzden burda boyle paylasimlarla insanlarin aklini karistrmayn lutfen vebal bu bide unlemm isaretleriyle yazmissiniz
Nnanaa nerelerdesin sen hı yoktun bayadir
Eczacianni katiliyorum yorumunuza en onemlisi su fazlaligina sebep oluyo gebelik sekeri. Ben kizimk kaybediyordum dogum esnasinda bu seker illetinden suyum fazlaydi.
durumom2022 bugün açlık kan şekerini vermek için içeri girerken kapıda bayıldım 😀 aslında yazmayacaktım ama senin yazını görünce yazayım dedim..
Dedikleri gibi ay şekerli su fazla geldi bayıldım değil bu arada.. hep normal şeker seviyesi olan ben gece 12den sonraki açlığa dayanamadım ve daha açlık şekeri vermeden kapıda bayılmışım..
çok rahat girdiğim yerde 112 açlık şekeriyle takipli olarak çıktım.. doktor sağolsun iyi ki önermiş, şimdi en azından yediğime içtiğime dikkat edip evde düzenli ölçücwm
arzuiv ben yaptırmadım doktorum yaptır dese yaptırırdım ama gerek görmedi insallahda bi sıkıntı yoktur doğumuma da az kaldı