Elizsmom Kesinlikle size katılıyorum. Kaşar peyniri yağlı ve nişastalı süt dersen şişkinlik ve gaz yapiyor. Ara öğun olarak çiğ tuzsuz badem ya da ceviz. Ev yogurdu. yulaf ezmesi. Salata et biraz karbonhidrat taze mevsimsel sebzeler. ben 31+4 haftadayim 52 ile hamile kaldım 58 oldum ve bebeğim 2 kilo bugün. sabah omlet çiğ sebze peynir ve vasa yiyorum. ve akşam yemegi. iki öğün bazen ara öğün olarak besleniyorum. haftada bir gün fastfood tuketiyorum. (evde kendim yapiyorum pizza, hamburger vs) ayda yilda bir dışarıdan yemek yeriz ve gayet saglikli ve enerji dolu hissediyorum. Keske insanlar vucudunun psikolojik ve sağlık olarak hangi besinlere ihtiyaci var öğrense. seker beyaz un tatli corek börek bunlar hayatinizi ve psikolojinizi mahveder.

Elizsmom dün doktora gittim 1 hafta geride bebeğim bol protein yoğurt ve meyve ye dedi bunu yıllarca tıp okumuş birincilikle bitirmiş bir profesör söylüyorsa doğrudur

OzgeSyr_ hayır vurulmadım onun içinde birşey demedi kilo alımı hep yavaştı ama ben 54 le hamile kaldım şuan 66 kiloyum

Elizsmom kesinlikle bebekten bebeğe değişiyo ben oğlumda hiç beslenmedim diyebilirim ama be yesem yaradı bu hamileliğimde o kadar dikkat ettm ama malesef

Elizsmom yemeyle alakalı bi durum yok evet ama neyle alakalı bilmiyorum yarın özel bi doktorada gidicem ikili tarama testimde pozitifdi tekrar testler yaptırdım negatif çıktı ama başka bi sağlık sıkıntısımı var bilmiyoruz

Yusuflina ben detaylı ultrason çekilirken önden giren hastanın bebeğini besleyen tek damar olduğunu söylemişlerdi ve gelişimi yavaş olduğu için erken alacaklardı beslenemedigi icin 1900 demişler ona da kac hafta olduğunu hatırlamıyorum dışarıda daha iyi beslenip gelişir demiş doktor ama bakma ise yaramıyor diyenlere protein ağırlıklı beslenmek hergun yumurta tahin pekmez bol yoğurt çiğ kuruyemis çeşitli peynirler et yeşil mercimek muz bunlar gerçekten çok hızlı kilo aldırıyor bebeğe burada da çok paylaşan oldu bunlar efsane değil yani ben de hergun muntazam yiyorum bebeğimin gelişimi ve kilosu çok iyi hatta ileri çıkıyor

Yusuflina o kadar da geri değil sanki başka doktora da gittiniz mi hepsi aynını mi söylüyor

Yaseminf tek doktora gittim bu zamana kadar yarın başka doktora gidicem ama

Yaseminf yemek yiyorum muz süt çok fazla tüketirim yumurta 2günde 1 mutlaka yerim ama bizim kız kilo almak istemiyor

Yusuflina ilk gebeliğimde bebeğim 42 hafta içerde yattı 3350 doğdu canım üzülme sonra toparlıyor ama sağlıklı bebek kilolu bebek demek değil

Yusuflina 34 haftaligim 1700 gram aynisi bendede var 2 gunde bir ntseye baglaniyorjm psikolojim alt ust oldu artik

Yusuflina yani genetik o zaman ilk gebeliğinde öyleymiş bebiş üzülme sağlıklı olsunlar benim ilk çocuğum halen zayıf 6 yaşında 18 kilo :)))