36 haftadayım hiç bişe sürmedim henüz çatlak yok kremler yağlar sanki daha cok çatlatıyor yumuşatıp
Çatlaklar
Bende başladım 18. Hafta bepanthol nemlendirici sürdüm kalça basen bel yanlarım ve göbeğime 20. Haftadan itibaren de doktorum mustela çatlak kremi önerdi onu aldım kullanıyorum şuan 22+1 henüz çatlak yok ama kayısı çekirdeği yağı badem yağı ve kakao yağının iyi geldiğini çok duydum onlardan da alacağım mutlaka elimizden geleni yapalım gerisi genetik 😬
Tusero badem yağı kullanıyordum geçen haftaya kadar. 37+5im şuan geçen hafta ilk defa oluşmaya başladı çatlaklar. Lierac serum aldım bu önleyici olan krem değil yeni oluşan çatlaklar için olan. İnşallah işe yarar sabah akşam düzenli kullanmak lazımmış
Tusero zaten o haftalarda oluşmaya başladıysa büyük ihtimalle gebeliktir yani krem kullansaydın da çatlayacaktı ben 30 haftalık hamileyim çatlağım yok ırsi olduğunu düşünüyorum canım çok da kafana takma
Ne kullanırsan kullan çatlıcağın varsa çatlıyosun ben kaç tüp lierac bitirdim banamısın demedi bacaklarımın iç kısımları ful çatlak oldu çözümü olsada kurtulsak çatlaklardan
Tusero aahhh aaaahhh 33. haftaya kadar bir tane bile çatlağım olmadı, Lierac ve Bio-oil kullandım hamileliğimi ilk öğrendiğim andan itibaren, 33. Haftadan sonra öyle böyle değil birden çatladım o kadar acı vericiydi ki, kaşınması, yanması, döküntüsü.. kaşımaktan yara oluşu… kolestaz zannedilmesi… velhasıl kelam hiçbir ise yaramıyor çatlak kremleri. Bünyenize ve iç karnınızın genişliğine bağlıymış bu çatlakkk mevzusu.. 🥲🥲🥲
Tusero 23. Haftadayım çatlamaya başladım bile. Üstelik 3. Aydan beri çatlak yağları kremleri vs kullandım. Olacağı varsa oluyor malesef
3-4. Aydan itibaren
Bio oil
Mustela yağ ve kremi
Hindistancevizi ve kakao yağı kullanıp bol su içtim.
Bunlara ek olarak kilo artışımda dengeli oldu. Birden hızlı kilo almakta çatlamaya sebep oluyor.
- Haftadayım çatlama vs olmadı
Glsm_ kaç kilo aldınız?
- Düzenlendi
Tusero ben 3.ayımdan beri kullanıyorum şuanda 22.haftamdayın henüz çatlağım olmadı gerilme kaşınma oluyor ister istemez ama yağmayınca geçiyor. Argan yağı, Hindistan cevizi yağı ve bebek yağı hepsini karıştırdım öyle kullanıyorum.
Tusero Zaten bizim aldigimiz sadece önlem kimisi ne yapsada çatliyormuş. Ben 27 haftalik hamileyim herhangi bi çatlağım yok şuanda. ama dünyanın yagini ilacini kullanipta çatlayanda var çatlamayanda var birazcik yapiyla alakalı. O yuzden en aza indirelim en azindan. bence hala geç kalmiş sayilmazsın hani belki daha kötü olmasini engellersin. Onemli olan karninin nemli kalması herhangi bir yağ kullanabilirsin kantaron kakao badem yag vs. Bende arastrdim çünkü baya. Bu sonuçlara vardım
Deniz93 ben gözlemlerim ve araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım, tabi illa istisnalar vardır, fakat hamileliğini öğrenir öğrenmez sabah akşam yağ kullanmış insanlar da çatlayabiliyor, diğer yandan hiçbişey kullanmayarak hiç çatlak yaşamayan kadınlar var, yani bu o kadar ne kullandığınızla değil, vücudunuzdaki su oranı ve derinin gerilmeyi ne kadar tolere edebildiği ile alakalı bi durum ama dediğim gibi istisnalar tabiki vardır ve bi nebze de olsa önüne geçebilmek için yağlar tabiki kullanılmalı 💐
Tusero 35+2 haftalik olduk hiç çatlamadim inşallah bundan sonrada çatlamaz
Tusero bence çatlak sorunu yapısal çünkü ben ilk kızımda sadece duştan çıktığımda nemlendirici sürüyordum bi kac çatlağım oldu bundada bişey kullanmadim ayda bir aklıma gelirse nemlendirici sürdüm yine bi kaç tane daha oluştu. Ama arkadaşım ilk aydan beri bir sürü krem kullanmasına rağmen heryeri koca koca çatlak oldu ozaman anladım yapıyla alakalı olduğunu. Siz yinede sürekli nemli tutun en azından fazla olacaksa da azaltır ☺️