Feyzaveannesi Benim derdim de aç kalması zaten güzel anne. Herkesin bebeği sarılık geçirebilir fakat benim bebeğim ihmalden dolayı ve benim bilgisizliğimden dolayı oldu. O sebeple uyarmak istedim herkesi 🙏
Doğum yapacak annelere hitaben! ( önlem alın)
elfmoom Kuzu benim ki yoğun bakımda kaldı. 15 ten 24 lere aynı gün yükseldi. Sütüm vardı ama bebeği uyandırıp emzirrmiyordum bile. Hep uyuyordu. Altını falan açıyordım banamısın demiyordu. Ama şükür maks 3 gün sürüyor sonrası bal ayları ❤️❤️
Nisann26 ama zaten mama vermişler bebeğinize, aç kalmamış ki bebeğiniz onu demek istiyorum. süt ver diye baskı yapmaları normal , çünkü vermezseniz sütünüz gelmez. bir iki damla dahi olsa sütünüz gelmiştir. çünkü o ilk gelen normal süt değil, kolostrum denilen ağız sütü. bir iki damla gelir ve bebeğin bağışıklığını 2-3 yaşına kadar devam ettirir. size yapılan baskı olması gereken. belki 4 saatte değil 3 saatte bir desteklenebilirdi. ama zaten siz de 2 saatte bir emzirip 2 saatte bir hemşireler mama verdiyse , genel sorun açlıkla alakalı değildir. yani; sarılık sadece açlıkla oluşmaz.
Nisann26 selaminaleykum canim incelikle gecmis olsun nerdedogum yapdin ozeldemi devletdemi nor.alda hastamede sezeryan olinca dkktor uyariyor gelirken mamayla gel diye benim doktorum uyarmisdi sezeryan olucaksin bebeyk seznde once gelicek mamyla gel demisdi
Nisann26 Hemşirelerin baskısı biraz garip olmuş tabii. Ama onların da amaçları bebeğin ilk o ağız sütünü alması. Şükür atlatmışsınız sağlıkla büyütün inşallah 🌸
Yaşadıklarınız için çok üzüldüm. Ama şöyle de bir şey var gerçekten süt şak diye doğurur doğurmaz gelmeyebiliyo bunun için hemşireler devamlı emzirmeye vs yönlendiriyo. Öyle öyle bi kaç saat sonra ya da bi gün sonra sütü geliyor. Ama sizin yazınızı okuyan bir anne doğurur doğurmaz sütü gelmezse direkt mamaya başvurarak emzirmeyi 2. Plana atabilir, emzirmediği için de sütü hiç gelmeyebilir. Hastane personeli doktorlar hemşireler yıllarca okuyorlar binbir türlü eğitim alıyorlar. Yanlış yapan ya da fark edemeyen olamaz mı tabi ki olur ama benim önerim hiç bir anne doğum çantasına mama koyarak kendini o yönde şartlamamalı. Kullanmayacağım ama yine de dursun diyerek mama almak bile bilinçaltına onu ister istemez işliyor.
Size de geçmiş olsun umarım hepsini atlatıp sağlıklı mutlu günler geçirirsiniz 😇
Feyzaveannesi oyy kuzum kıyamam ona 🥺 işte her sarılık açlıkla alakalı olmuyor, süt olsa dahi bebekler sarılık olabiliyor.. çok doğru, inşallah her bebek kolayca atlatır 🤍
elfmoom Amin Kuzum ❤️
AdenEva kesinlikle, geçen gün emzirme eğitmeni ile görüştüm nst esnasında. asla çantana mama koyma, bilinçaltında bu olmasın. doğum yapacağım ve emzireceğim gerekirse uzman doktor bana söyler diye düşün, çantanda mama olması psikolojik olarak sütünü etkiler çünkü süt hormonlarla gelen bir şey hormonları da direk psikoloji etkiliyor dedi.. bu konu da kesinlikle çok haklısınız🙏🏻
Canim cok sukur saglicakla benengin yaninda…Allah birdaha yasatmasin… cok cok gecmisler olsun…
Ya insaAllah yarin sabah ben de sezeryanla dogum yapicam,
Benim de sut gec gelme ihtimaliyle hep kafam karisik…
Cevremdeki herkes,buna kendini endeksleme ve gelecek de, mama ya da biberon almama bile musade etmediler…
Goguslerim su an dolu gibi…
Oyoe sut akmasi falan yok, hic olmadi ama, ucu nemli gibi…
Bunlar belirti mi degil mi? Fark edermi etmez mi bilemiyorum..
Bir de bizde kan uyismazligi var, kan uyusmazligi bebeleri daha cabuk sarilik oluyor…
Allahiiim kafamda zibilyon soru😪😪😪
Senin tavsiyeni kulak ardi etmeyecegim…
Eger sutum hemen gelmezse, senin tavsiyene uyup ac birakmicam insaAllah bebegimi…
Sutim sonra geldi mi?…
elfmoom aynen öyle. Bulunamayacak bi şey değil sonuçta bütün hastanelerin etrafı eczane dolu, çok gerekli olursa doktorlar istediği takdirde çok kolay ulaşılabilen bi şey o yüzden sonuna kadar emzirmek için çabalamak gerek bence. Sonuçta koca bir insanı doyurmayacak küçücük bi bebeği doyuracak o yüzden şakır şakır süt akmasına da gerek yok ilk damlalar bile yeterli ve çok önemli 🤷🏻♀️
Bebiscann tabi süt gelmezse mecbur kalınırsa o şekilde yapılabilir ama çok görüyorum doğumdan sonra 5-6 saat bekleyip sonra da benim sütüm yok diyip sadece mama ile beslenme sağlayan anneleri. Halbuki emzirmeye devam etse belki akşamına belki ertesi güne sütü gelecekti o kişinin 😢 o yüzden ben doktor yönlendirmesiyle ilerlemeye dikkat ediyorum
elfmoom Benim yaşadığım durum açlıktan dolayı oluşan sarılık güzel anne. Siz sanırım postumu tam anlamadınız 😊 Benim kızdığım nokta 4 saatin fazla olması ve sütümün damla dahi gelmemesi, geldi fakat bunun gelmesi bi kaç günü buldu ve meme ucum yoktu bebeğim tutamıyordu, dolayısıyla da ememiyordu. Hadi emme olayı olsa hak veririm size fakat emme ile alakalı hiçbir şey yoktu. Ben silikon meme ucu takarak yaklaşık bir kaç gün sonra meme ucumu çıkarabildim. Ve kızdığım nokta yalnızca hastane değil, keşke önlem alarak gitseydim demek istedim.