TCTuernekolu canım benim doktorum 3 ten sonrası sıkıntı demişti bak hiç takma öyle şeyleri bebeğine zarar sana zarar allah büyük dakın üzme kendini
TCTuernekolu benimde 2,40 çıkmıştı dr sınırın bi tık altında demişti çok moralim bozulmuştu. Dhaa sonra içim rahat etsin diye genetik test nifty yaptırdık onda bişey çıkmadı. Şuan 27 haftalığım. Şuanda 2,1 olarak ölçülüyor.doktor normal dedi. Ayrıntılı ultrasonda da Bence yapı meselesi.
    TCTuernekolu sadece risk grubunda bu verdiginiz olcumler. 3mm’ye kadar normal ölçüdür. Kaldi ki cok milimetrik oldugu icin yanilma payi cok oluyor. 3.5 mm ölçüyorlar ultrasonda bebek sapasaglam doguyor. Moralinizi bozmayin.
      Neroizm [bilinmeyen] Gks Aygulyukselaydemir salı günü gittik uzman doktorumuz bizimle uzun bir konuşma yaptı bizi bilgilendirdi bebeğimizin ense kalınlığı en fazla 3.11 çıkmış korkulacak birşey yok dedi 100/1 oranında risk var ve biz o 1 oranı doğrumu değilmi diye bakacağız dediler 3 sebeb olabilir dediler 1. down sendrom (herkesin bildi sahibi olduğu bir konu) 2. Turner sendrom ( bu sendromda yine çocuklar birbirine benziyoe zihinsel engel genelde olmuyor ama şekil bozuklukları ve bir takım iç hastalıklarla dünya ya geliyorlarmış) 3. Edward sendrom ( bu en tehlikelisi çocuklar yine şekil bozukluğu ile doğuyor ve doğduktan kısa bir süre sonra hayatını kaybediyorlarmış) . Doktor çocuğunuzda down yada edward sendromu olduğunu düşünmüyorum çünkü burun kemiğinde kafatasında çene yapısında hiçbirşey yok gayet sağlıklı bir bebek görüyorum dedi belki turner sendrom olabilir oda kesin değil ama aklımızdaki soruları gidermek için test yapmamız lazım dedi. 1. Kan testi ( down sendromunda %99 diğer 2 sendromlarda %80 doğru sonuç veriyormuş. 2. Seçenek amniocentesis yani bebeğin kesesinden sıvı alınacak buda 3 sendroma %100 doğru sonuç veriyormuş. Biz ikisinide yaptırma kararı aldık kan verdim sonuçların çıkmasını bekliyoruz 2 hafta sonra eylül 7 de keseden uzman doktor tarasından sıvı alınıp bebeğin dna sı incelenecek. Doktorumuz bizi çok rahatlattı bence sağlıklı bir bebek olacak sakın stresli olma dedi vebütün testlerimizi bizimle beraber inceledi açıkladı şimdi daha rahatım en azından ne olduğunu biliyorum herkese çok teşekkür ederim😊😊😍
        TCTuernekolu bu test sadece bi istatistik kesin doğru olacak diye bişey yok risk yüksekse amniyosentez gibi ileri bir test yapılır yani şu an bebeğiniz çok sağlıklı da olabilir inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza
          Ozgun 2 testi yaptırmakta sizin kararınıza bırakılıyor amniyosentez bebeğin teni rahım içindeki sıvıya temas ettiği için bebeğin dnası o sıvıya bulaşıyormuş o yüzden %100 doğru sonuç veriyormuş
            Ozgun uzun bir yazı yazdım son durumu okudunuzmı bilmiyorum hem kan testi hemde amniyosentez yaptıracağız kan testini verdik sonuç bekliyoruz diğeri içinde eylül 7 için randevu verildi
              Kirmiziasli onu hiç duymadım ama onuda araştırırım doktorumuz 2 tahlil seçeneği sundu kan ve amniyosentez biz ikisinide yaptırmak istedik şimdi kan sonucu testinin sonucunu bekliyoruz diğeri içinde eylül 7 de yapılacak doktor amniyosentez için %100 doğru sonuç verdiğini söyledi çünkü keseden sıvı alınıp bebeğin dna sı incelenecek
              Ozgun çok teşekkür ederim inşallah herşey yolunda gidecek ☺️☺️😘
              [bilinmeyen] desteğiniz için çok teşekkür ederim iyiki varsınız 😍😘😘 sonuçlarımı hemen paylaşacağım belki başka bir anneyi rahatlatır
              TCTuernekolu merhaba canım ikili test ölçümlerine girdim. Kendi doktorum 1.7 radyolojiye gönderdi ölcumumuzde ense kalınlığı 2.5 cıktı hemen bi profesör gorucek filan tabii ve işin ilginç kısmi.sabah evden çıkmadan eşimle.bunlari konuşmuş olmamız ama ne kadar bilinçli gidersen git yıkım. Ben doktorumu degistirdim zaten o hareketi güven vermedi ve ne 3 lü ne 4 lü hiç bir testi yaptırmadım perinatog buldum ona devam.ettim 19. Hafta itibarı ile. 12 den 19 haftaya kadar doktora gitmedim. Detayliyi kendisi yaptı hic birşey söylemedim ense kalınlığı şu ölçüldü bu ölçüldü şöyle oldu filan anlatmadım rutin kontrollerin.oldu37+5 sağlıklı bir bebek aldım kucağıma şimdi yanında yatıyor 65 günlük oldu:) tabii doğana kadar şüphelerim hep vardı ama unutmaya çalıştım. Hep ıyi düşündüm. Tedbirini al ama lütfen kendini bırakma bu konuda iyi düşün lutfen.
              TCTuernekolu bizim bi tanıdığımızın bütün testleri hatta ayrıntılı ultrason sonucu bile down sendromunu gösteriyordu bebek o kadar harab oldular ki anlatamam aldır dediker doğrmaya karar berdi . Rabbim sağ salim başışladı kızını ona hiçbir problemi yok aksine çok akıllı bir buçuk yaşında kendi bebeği var altını değiştrp mama yediriyor 😅 Rabbim ne dilerse o olur içinşzi ferah tutun her halükarda o sizin yavrunuz onuda strese sokmayın dualarım sizinle
              TCTuernekolu canım öncelikle 3 e kadar normal diye biliyorum. Doktorum bana ikili test istiyormusun diye sormuştu kararsızdım. Bana kalırsa yaptırma yani aldırmıcaksan hamileliğini kendine zehir etme demişti. O an düşünemeyip bilmiyorum dediğimde buradaki testler istatiksel yurtdışına gönderilen var 1500/2000 tl o kesin sonuç verir demişti. Yani testin doğruluk payı yüzde yüz değil. Moralini hiç bozma, ayrıntılıda daha net belli olur ki; inşallah birşey çıkmayacaktır. 🙏🏻
              TCTuernekolu bunu şimdi gördüm 😊 Allah’ın izniyle bence birşey çıkmıyacak.. içinizi ferah tutun. Sağlıkla gelsin inşallah minik melek 🙏🏻
              4 gün sonra
              Bugün eşimin doğum günü ve biz beklediğimiz haberi aldık doktorumuz bebeğimizin kan sonuçlarına göre sağlıklı olduğunu ve bir kızımız olacağını söyledi çok mutluyuz Allahıma çok şükür☺️☺️☺️☺️
              15 gün sonra
              Belki ilerde bir anneye umut olur diye sonuçlarımı yazmak istedim.Biz hem kan hemde Amniyosentez yaptırma kararı almıştık kan sonuçlarımız negatif geldi ve amniyosentezi içimiz iyice rahatlasın diye yaptırdık. çünkü kan testi %100 bir sonuç vermediğini öğrenmiştik ve kızımız olacağı için turner sendromuda genelde kız çocuklarında oluyormuş o yüzden içimiz iyice rahatlasın diye amniyosentez yaptırdık.2 tüp sıvı alındı. 1 tanesi erken sonuç 2. Olanda deraylı incelenmeye gönderildi. Bugün akşam üstü doktorumuz aradı ve sonuçların negatif çıktığını söyledi ve böylece rahat bir nefes aldık. Allahım kimseye bu stresi yaşatmasın...
                21 gün sonra
                Cigdem91 bebeğiniz doğdu mu acaba ? Sağlıklı mı 🙏 bmmde ikilim riskli çıktı bu ayın 24 ünde detaylıya girice. Ve çok korkuyorum 😔