[url=https://hizliresim.com/Ll6bgb][img]https://i.hizliresim.com/Ll6bgb.jpg[/img][/url]
Miray2018

- 19 Tem 2019
- 2 Tem 2018 tarihinde katıldı
- 0 Takip ediliyor0 Takipçiler
- Kizlaaaaaarrr bi bakın hamileyim dimi? tartışmasında
- Doğum yapacakları korkutmak tartışmasındaHerkes doğum hikayesini yazmakta özgür bu platformda ve hep kolay güzel doğumlar yasamıyo insanlar malesef okuyup okumamak size kalmış.
- Erken gelen melegim 🐥Ve sıra bende🙏🏻👨👩👧 Kızım 💕 tartışmasındaMerhaba kızlar:) hamileligimin basından beri acaba bu günlere gelebilecek görebilicekmiyim diye düşünüyodum her dakika içimde korku cevremde olumlu olan kadar olumsuz yorumlar canımı sıkan insanlar vs. vs. Bir cok :) 3 düşük kaybımdan snra beklemedgim ayda beklemedgim bi aksam ani tansiyon düşmesiyle hastanelik olan ben üstüne görme denen şey olarak hamileymişim melegimi o gece hastalıgımla ögrenmiştim ve inanmamıstım bir hafta bekleyip ilk defa bir bebegimin kalbini duyucaktım ama inanmıyordum psikoljik olarak ve haklı olarak ama yinede bırakmadım kendimi Yattım kalktım dua ettim Allahım beni evlat acısyla sınama die bildigim acıydı ama 3 ü 5 i yok hepsi acıydı.. neyse:) snra öyle böyle derken kalbimizi duyduk kücücük bi nokto gördük :) eşim asker doguda görev yapıyoruz malum şartlar kısıtlı hastane yetersiz burada öyle zamanlarım oldu ki doktordan daha bilgili daha anlayıslı ve daha yardımcı insanlar tanıdım cokta memnun kaldım 🙏🏻 Neyse gel gelelim 32 haftamdan beri ıslanan iççamasrımdan süphe edip hastaneye gittim ve suyumun azaladıgını ögrendim snrasında hafta hafta su kontrolum yapıldı ciger geliştirici ignelerim oldu erken dogum önlemek icin ignelerim oldu derken 35 haftalık olduk ve yakında bir ilde (Batman) hastnye gitmeye basladım 32 den snra bakmazlar die korkuyodum ama cok ilgilendiler neyse 35 +6 haftada gittim ve sezeryan dogum icin gün aldım hatta geldim formda baslık açtım 23 temmuz doguruyorum son 13 die :)) ertesi gün oldu yani o gece 36 olduk sabah eşimi işe yolladm eltimler vardı onları memlekete yolladım 1 saat falan yattım kalktım eşim öglen arasına geldi yarın göreve gidiyorum dedi inş dogurmam bu aralar dedim inş dedi kızımı özldm gelsin artık dedi karnımı sewdi falan oturduk karpuz yedik bitane ekmekle cikolata yedim tutamıodum kendmi veee ani bir tuvalet ihtiyacıyla vc koştum ama malsef 2 damla idrarla geri geldim eşim içeri geçmişti uzanmaya bende yanına gittim uzandım bi kaç dakika geçtikten snra ilker kalk kalk su dedim ve bacaklarımdan aşaya sıvıntılar başladı:) eşim hemen telaşlandı tabi kafası gitti batman doktor tahir hastane cansu koş su koşma die sacmaladı snra ben korkup agldım ve sakinleştik erken dogum ztn beklendigi icin hersyimiz arabanın bagajındydı hemen buradki devlete gittik özel olmadıgı icin. Gittik sancı yok 2 cm acılma var ama rahim yumaşamamıs doktor dogum baslamıs beklemeyin hic ambulansı flan arabanıza binin gidin dedi bizde durmadık hemen cktık yola batmana doktorma gittik oda biz gidene kdr yenidoganı küvezi falan ayarlamıs bekliyodu 1 saat snra vardık hastaneye beni hemen aldılar imza attırdılar eşimle knustular kostur kostur amlyathanye indirdiler serum bagladılar hemen geri serum bitmeden amlyta aldılar kimse yoktu sdce eşim ve ben yazık oda sürekli dısardan beni soruyodu sesini duyuyodum ama serumdan kalkamıodm amlyta gtrürlerken eşimi göreblirmiyim kmsem yok dedim kapıyı açtılar birbmizi gördük onun gözler dolu ben salya sümük :) snra yürüye yürüye amlythanye gittim spinal oldum hic bisey hissetmedim ama bidaha asla yaptırmam cnkü bebegi alırlarken midenize bir bastırıolar o an tamam bütün organlarım cıktı bidaha yasayamam diosunuz:) snra bi boşluk hissettim bi cığlıkk ingaaaaaaaa die kendni yırtan bi bebek:) 2 saniye gösterdiler cok çirkin beyaz kanlı bişeydi:) eşim görsün die seslendim ve kapıda eşime göstermişler :) cok ilgilendiler benmle gerckten birde tekim diye herhlde sürekli yanımdalardı neyse ben aglıorm tabi nereye gitti küvezemi götürdülee iyimi die durmuorm amlyt masasında hüngür hngür aglıorm bi yandan dikiliyorum. Snra aldılar benide götürdüler odaya ama bebegim yoktu 2 saate yakın getirmediler dogdugunda cok aglamıs durmamıs yenidoganda muayne etmişler snra babasını cagırdılar gelin bebegnizi alın die gitti bekle Allah bekle gelmezler ayaklarım uyusuk gidemiyorumda neyseki birden kapı yavas yavas acıldı ki bi minnoşşşşş gelmişşşşşş hemen kokladım ama cıplaktı üstünü giydirdik altını temizledik babası yaptı tabi tek basına degil hemşireyle o gece orda kalıp ertesi gün cıkablcgmizi söyledler annem istnblda yasadıgı icin anca sabaha alabildk biletini gece hic uyumadım bekledm emzirdim süt sdce o gün gelmio yani ertesi gün gelmio cok şükür bugun 3. Günümz sütüm gayet iyi neyse annem geldi falan aksam oldu cıkısımızı yaptık geri ewimize geldik ama bebege bsy oldu durmuyo cocuk aglamaktan perişan oldu duruyo duruyo bi yeri kopmuş gibi aglıo maşallah gözleri falan açık hic demezsin 36 haftalık die napsak napsak annem mama alalım dedi ilk gün yetmez sütün dedi gittik mama aldık geldik içirdik cocuk sustu uyudu meger melegim açmış kızlar :( geceleri uyuyo cok şükür maşallah :) ha bide 2470 kilo 44 cm dogduk tam 36.0 da dogduk :) 2 gece anestezi yüzündn omuz agrısından uyuyamadm ve otrp kalkarken dikişlerm acıyo ama yinede bebegim fık dese acı sancı demeden kalkıyorum:) bugun 3. Günümüz babamızla aramızla 3 gün oldu dogum günü :) cok şükür iyi saglıklı ilk dogdugundaki haliyle smdiki hali cok farklı ve cok güselll :) hani yazıosunz ya bazen eşim söle böle ailesiyle böleyim şöleyim böleyim amannnn bosverinn hicbsy umrunuzda olmuyo sdce bebeginiz okdar :) bizim hikayemizde böyle :) herkes hakkını helal etsin cok uzun belkide sacma oldu ama hem emzirdim hem yazdım idare edin artık teyzoşları 😍
- Düzenlendi
Öncelikle rabbim herkese kolay ve sağlıklı doğumlar nasip etsin 🙏 ben de burda ki her anne gibi 9 ayımı nasıl doğum yapıcam düşüncesiyle geçirdim normal doğumu hep çok istedim ama nasip olucak mı diye de hep düşündüm neyse ki 8. Ayıma kadar hayırlısı diye dua ettim hiç şartlandırmadım kendimi normal de olsam sezeryanda olsam kabulümdü yeter ki evladıma sağlıkla kavuşmak olsun ucunda.. yani kısacası ben doğumdan korkmadım ve beni korkutmalarına da izin vermedim. Ama asıl stres 9. Ayda başlıyormuş bilemedim 🙈 tabi bunda toplum baskısı yok diyemem kız çocuğu erken doğar diye 9 ay başımda konuştukları için bende 36 haftalık olmamla birlikte beklemeye başladım bugün gelir yarın gelir diye ama tabi iki hafta boşuna tetikte beklemişim çünkü benim kızım 38. Haftamın sonu gelmeye karar vermiş buara da stresli günler dediğime de bakmayın hayatınızın en güzel bekleyişi oluyormuş ne kadar stresli olsa da gerçi ben bi ara ‘yok yok doğmayan çocuk yapmışım doğuramıcam galiba’ diye söylensemde 38+6 da doğduk biz 👼 lafı çok uzattım ama 12 günlük lohusayım sanırım uzun uzun anlatasım var 🤭 bu arada son ayımı sürekli bu forum da doğum hikayeleri kısmını ezberleyerek geçirdim saatlerce doğum hikayelerini okudum ve çok zevk aldım ve hep dua ettim benim de doğumum böyle kolay olsun diye çünkü ben hep güzel doğum hikayelerini okudum kötü tecrübeler yaşamış olanları es geçtim neyse gelelim benim hikayeme artık 38+5 günlüktüm ve o gün doktor kontrolüm olucaktı ve ilk kez çatı muaynem yapılcaktı doktora gitmeye korkmuyor değildim ama o günün sabahında saat 8 gibi adet olucakmışım gibi ağrılar girmeye başladı ve aynı tarif edilen gibi 45 50 saniye sürüp geçiyordu ve 15 dakka sonra tekrar geliyordu hiç paniklemedim çünkü çok tecrübeliydim çok araştırmıştım öğlen 2 deydi randevum ve ben 8 den 12 ye kadar aynı şiddette ve düzenli olarak o sancıları çektim 12 den sonra sancım kesildi he buarada sancım dayanılmıcak gibi değildi hatta o sancı buysa hiç bişey değilmiş bile dedim biraz erken bi yorum olmuş tabi o ayrı neyse 2 de doktoruma gittim ve sancılarımı anlattım nts çekildim ama o an sancım olmadığı için nts de de doğal olarak çıkmadı ve doktorum da bana inanmadı yalancı sancılardır onlar dedi ben ne kadar hiç yalancı olduğuna inanmasamda sıra geldi çatı muaynesine evet bu işlem biraz zor ama anne olmayı göze alan herkesin katlanabilceği kadar muayne sonucunda bana inanmayan doktorum 2 cm açılmam olduğunu söyledi ve çatımın doğuma gayet uyumlu olduğunu eve gitmemi ve yarın sabah beni doğurtacağını söyledi ama sancıların gecede artabilir artarsa sabahı bekleme dedi ben şoklardayım tamam içten içe anlamıştım ben bugün yada yarın doğuracağım demiştim ama birden duyunca afallıyormuş insan neyse eve geldim sancılarım yarım saatte bir yine gelmeye başladı ama hafif seviyede eve gelip hastane süslemeleri ikramlar için son hazırlıklarımızı yaptık evde bir koşturmaca düğün evi gibi çok şükür herşeyimiz hazırdı gece 2 gibi yattım heycandan uyuyamam sandım ama 5 e kadar güzel bir uyku çektim 5 de bir sancıyla uyandım ki yok böyle birşey artık emindim kızım bugün doğucaktı içim içme sığmıyordu ve hep istediğim şeyde oluyordu kendi sancımı çekiyordum ve sancım 5 dakka da bir geliyordu ve gerçkten şiddetliydi ama yine beklemeyi tercih ettim yataktan kalktım evin içinde kimseyi uyandırmadan dolaşmaya zaman geçirmeye başladım hazırlandım duşumu aldım doktorum 8 de yatış yapmamı söylemişti saat 7 olunca ben ablamları ve eşimi uyandırdım hazırlanıp çıktık keşke kahvaltımı etseymişim ama 😏 neyse 8 de hastanedeydim ve yatışım yapıldı hastane önlüğümü giydim doğum katındaki bi odaya yerleştim ilk ntsye bağlandım sancım orda da çıkıyordu ama herşey normaldi lağma yapıldı daha sonrasında bir çatı muaynesi açılma ne durumda kontrolü yapıldı 3 cm olmuştu ve bir tane gitil atıldı bana saat 12 ye kadar sancılarım dayanabilceğim şiddetteydi çünkü suni sancı almadım ama kendi sancılarımda giderek şiddetleniyordu ve en büyük tavsiyem sakın doğuma uykusuz gitmeyin sancılarımın arasında ben bide uykuyla baş etmeye çalıştım ve beni yoran asıl bu oldu çömeldiğim yerde uyuyacak kadar kötü olmuştum çünkü ve biara ebelere bitirin şu sancıları ne olur biraz uyuyayım dediğimi biliyorum tabi ne mümkün vücut direncim hem sancılardan hemde uykusuzluktan düştüğü için 12 den sonra daha fenaydı herşey ama öncesi inan bana mükemmeldi su gibi geçmişti hatta saat 12 de açılmam 5 6 cm olmuştu ama bana acayip bir ıkınma isteği geliyordu ebelerim ıkınmamam gerektiğini söylesede ben kendimi sıksamda tutamıyordum kendimi ve o esnada suyum geldi bebeğim kendini çok güçlü ittirdiği için ıkınma isteğim çok oluyormuş suyum geldikten sonrası daha şiddetliydi biara gerçekten umudumu kaybetmiştim ve yapamıcağım sanmıştım ebelere dayanamıyorum ben başaramıcam dediğimi hatırlıyorum ama o kadar iyi ve o kadar güzel motive eden ebelerim vardı ki yılmadılar beni de yıldırmadılar artık sancılarım artıyor ben kendimi kastıkça kasıyordum ve ıkınmaların şiddeti de artıyordu saat 13:45 olduğunda açılmam 7 8 cm oldu ama artık gücümde kalmamıştı uykusuzluk çok fenaydı içim gidiyor sancı vurduğundaysa deliriyor gibi oluyordum artık ebeler beni doğumhaneye almışlardı bir kaç defa sancı geldiğinde çönel kalk hareketi yaptık buara da deliriyor gibi oluyordum dediğime bakmayın bir dakka bile olsa sancınız kesiliyor ve size nefes almanıza imkan veriyor tabi o an bitmicek sanıyorsunuz ama hepsi bitiyor bir kaç çömel kalk hareketinden sonra ben artık dayanamıyorum ıkınmak istiyorum dedim çünkü tutamıyordum kendimi ebelerde tamam artık hadi dediler ve beni doğum masasına yatırdılar ebelerle 3 4 ıkınma yaptık daha sonra doktorum geldi ve onunla yaptığım 3. Ikınmada saat 14: 15 de kızım dünya ya geldi o an gerçekten ama gerçekten mükemmelmiş kızımı gördüğümde savaş çıkıp zafer kazanmış bi asker gibiydi bütün acılarım bitmişti kuş gibiydim kızımı yanağıma koyduklarında herşeye değdiğini çok net anladım Allahım bu nasıl sevgiydi asıl delilik buymuş mucizeymiş bu mevlam isteyen herkese nasip etsin 🙏 daha sonra eşi ayrıldı içimden ve sıra geldi dikişlerime o anı biraz hissediyorsunuz birazda acıyor yani benimki öyle oldu ama o da katlanamıcağınız kadar değil inanın bana doğum zor ama kolay olsayfı bu kadar anlamlı bu kadar değerli olmazdı hayatımda yaşadığım en güzel şey buydu sanki yeniden doğdum o doğum anında katlandığım ağrılar sancılar beni sanki daha güçlü biri yaptı normal yolla anne olmayı başarmıştım bu his bambaşkaydı rabbim herkese normal yollarla güzel doğumlar nasip etsin biraz değil bayağ bir uzun oldu okuyanlar sıkılmayanlar hakkınızı helal edin ve eminim ben ne zaman doğurucam diye sabırsızlanıyorsunuzdur emin olun o size hissettircektir rabbim evlatlarımızı sağlıklı hayırlı etsin benim kızım 2925gr doğdu çok şükür ufak bi sarılık atlattık ama şimdi iyiyiz dualarınızı eksik etmeyin 🙏- Sonunda çok şükür Allahımmm 🤲🏻❤️😍💐 tartışmasında
- Sonunda çok şükür Allahımmm 🤲🏻❤️😍💐 tartışmasındaO kadar çok acı çektim ki buraya uzunn uzuunn yazsam bitmez yinede o yüzden kısa anlatıyorum 😁 39+5 deyim doktor temmuz 8 dedi doğum için ama oğlum maalesef daha erken gelmeyi tercih etti 😍 sabah acıyla 8 de uyandım hava sıcak malum terledim duşa gireyim dedim duşa girdiimmm pat nişanım gldi 😁o an korktum tabii eşime söylesemmi ablamlara cekip foto atsammı diye sonra sakin olmayı tercih edip duşumu aldım çıktım. Sancılarım gelmeye basladı saatte bir 50 dkda bir 45, 30 , 20, 10 derken 3 dakikaya düşümce hemen doktorumu aradım ve hastaneye gittim akşam 9 da. 2cm acıklık vardı ve benim sancılarım durmaksızın geliyodu. 2 bucuk 3 ,4 derken en son tüm hastane ayağa kalktı artık dayanamıyorum sacımı yoluyorum acıdan kızlar böyle bir acı hayatımda yaşamadım... 9 cm oldu doğuma aldılar artık ıkın ıkın ıkın ıkın artık pes ettim yapmıyorum dedim. En son ıkınmamda artık kafası cıktı ve bşr rahatlama 😍😍😍 omuzları popuşu ayakları derken artık oğlum kucagımda Allahım bunu ben mi doğurdum 😍😍 o kadar minnoş ki yavrum canım evladım o an yeniden doğdum sanki...
Çok güzel bir duygu rabbim isteyen heekeseee nasip etsin bu duyguyu inşallah doğmuna az kalanlara rabbim tez zamanda güzel doğumlar nasip etsin. Allahım bir avazda kurtarsın 🤲🏻❤️ Mehmet Efe 3560 gram 52 cm dünyama hoşgeldi 💋💫❤️ - Ateş basması tartışmasında37+6 dan al benden de o kadar. hava 30 derece benim hissettiğim 85 derece 😞
- İkizlerime dua bekliyorum 🙏 tartışmasında29 haftalık çift yumurta ikizlerimi kanamadan dolayı doğurmak zorunda kaldım 1 Temmuz gecesi. Biri 1290 biri 1220 gr doğdu çok şükür şu an küvezdeler solunum sıkıntıları var. 1290 gr doğan oğlumun kalbindeki damardan dolayı solunum sıkıntısı daha fazla şu an hastane arıyoruz kalbi için başka makinaya ihtiyaç var. Sizden ricam bebeklerim için yasin dağıtıyorum, annelerin duası kabul olur derler bebeklerim için yasin okuyup bol bol dua eder misiniz? 🙏