- Düzenlendi
Merveselimmm66 Hangisi sizin için en sağlıklıysa o olsun canım hiç canını sıkma inşallah sağlıcakla kavuşursunuz
Merveselimmm66 Hangisi sizin için en sağlıklıysa o olsun canım hiç canını sıkma inşallah sağlıcakla kavuşursunuz
Cansurts Amin cnm inşallah
Merveselimmm66 sizde de mi aynı rahatsizlik saptandı geçmiş olsun insallah güzelce atlatır ameliyatı
fuunda_3 aynen Amin inşallah 🤲🤲
Merhaba arkadaşlar bana da yardımcı olabilecek var mı ? Şuan 23+ 2 haftalık ikizlerime gebeyim. 21. Haftada detaylıda bir bebeğimde kalp rahatsızlığı görüldü ve hemen 9 Eylül hastanesine (İzmir) yönlendirildim. Orada kadın doğum inceledi ve genetik ile eko ya gönderdi. Aminosentez yapıldı ilk sonuç temiz ama ikinci hala sonuç çıkmadı sendrom şüphesi var dediler 😔 çocuk kardiyolojisinde eko yapıldı. Kesin tanı doğum sonrası konulacak fakat şuan ki tanılar : sağ ventrikül hipoplazik izlendi, geniş inler vsd izlendi, triküspit kapak atrezik izlendi. Aorta ve pulmoner arter Side by side ve malpoze çıkıyor. Bu şekilde tanı yazıyor. Yani hem kalp damarları yanlış konumlanmış çapraz değil Yanyana oluşmuş hem geniş delik var hemde kapakta oluşan problemden dolayı bir karıncık gelişmemiş. Bi sürü ameliyat olacakmış bebeğim doğunca. Yaşayabilecek mi onu da bilmiyoruz. Bu sorunlarla karşılaşıp bebeği sağlığına kavuşan var mı
fuunda_3 kusura bakmayın yeni gördüm. Genetik testleri doğduktan sonra yapıldı bir problem saptanmadı. İzole yani anomalisi. İlk çocuğumuz. Nedeni belli değil. Kalp damar hocası ameliyattan önce bizimle şöyle konuşmuştu. Bazı anomalilerin sebebi olmuyor varsa da biz saptayamıyoruz nedenini. Sonraki çocukta kesin olacak diye bir şey yok ama kalp anomalisi olma riski artıyor.
fuunda_3 biz herhangi bir test yaptırmadık. Bebeğimize yapıldı.
Kalp hastalıklarında ilk çocukta varsa olma ihtimali artıyor fakat illa olacak diye birşey yok. Allah nasip ederde bir çocuk daha düşünürsem Sonraki hamileliğimde detaylı us için perinatologa giderim yine. İçim rahat etmezse fetal eko için çocuk kardiyoloğuna da giderim gerekirse.
Büyük arter transpozisyonunun kromozomal ilişkilendirilmiş herhangi kesin bir yeri yok dedi bana genetik uzmanı arkadaşım. O nedenle eşimde veya ben de test yapılıp kromozomal bir silinmeye rastlansa bile bunun hastalığa yol açıp açmadığı bilinemez dedi. Ha yine de hamilelik düşünürsem belki yaptırırım daha sonra. Ama şuan için yaptırmadık.
Cansurts merhaba canm nasılsın naptın
Cansurts naptın dogum falan oldumu
Cansurts canımmm burda mısın merak ediyorumdaa