Aylul MMercimekannesi benimde çok bulantım oluyordu dördüncü aya girer girmez bitti hep Nektari ve az tuzlu yiyecekler yiyordum mide bulantımı bastırıyordu. Çok geçmiş olsun.
Sude-96 HappyMom merhaba boyum 169 58,5 kg ile hamile kaldım şuan 28 haftalık olduk 64,4 kiloyum yani 6 kilo aldım herşey yolunda değil mi
Seymatolaman27 Seda-15 merhaba öncelikle yumurta örnek protein yani yüzde yüz emilime sahip bu sebeble yerini hiçbir şey dolduramaz ancak muadil olarak kurubaklagil et grubu önerilebilir ayrıca balık mevsimi geliyor ;) 12. Haftadan itibaren bebeğiniz sizinle beslenicek peynir grupları özellikle kaşar meyve grubundan muz badem yeşil yapraklı sebzeler mercimek zengin beslenebilirsiniz
Seda-15 Seymatolaman27 çok teşekkür ederim ilginiz için :) Dondurulmuş balık hiç bi tüketmemek gerekiyor onu çok merak ediyorum..
Zeynepli0135 HappyMom merhaba, 15 haftalık gebeyim son 1 hafyadır rehl sancısı gibi yumurtalıklarımda sancı diz ve belimdede agrılar var nedeni nedir acaba şimdiden teşekkür ederim
Seymatolaman27 Zeynepli0135 Zeynepli0135 bu soru benim mesleki bilgime girmiyor kadın doğuma görünebilirsiniz
Seymatolaman27 nazliaynaci bebeğiniz direkt sizin beslendiğinizle besleniyor bu sebeble besin içeriği yüksek besinlerle beslenin ekmekle doymak yerine yumurta kurubaklagil meyve grubu et grubu önceliğiniz olsun
Gizemkocar @Seymatolaman27 @HappyMom selamlar ben 14+5 teyim ve hic kilo almadim aktif sahada bir calisma hayatim var.. bir arkadaşa yeterince kilo almamissiniz gerekli vitaminler alinmamis olabilir yazmissiniz hangi aydan sonra kilo almadigimiz icin suphelenmeliyiz? Normalde insulin direncim sinirda oldugu icin ogun saatlerim ve yediklerime cok dikkat ediyorum bol su ictigim ve hareket halinde oldugum icin de kilo almamamin normal oldugunu düşünüp bunu korumaya calisiyordum yanlis mi yapiyorum?
Seymatolaman27 Gizemkocar merhaba öncelikle gebelikte hiç kilo almamak normal kabul edilmez toplamda min 9 kg almanız gerekiyor ki vücudunuz tüm işlevlerini eksiklik yaşamadan yerine getirebilsin eğer fiziksel aktivite fazla ise kalori artırımına gitmeniz gerekiyor gebelikte günlük +300 kalori ekliyoruz sizin için bu +500 olabilir
Mervekiz Merhaba Şeyma hanım 30.haftalık gebeyim çok fazla ellerim ve ayaklarım şişti önüne geçmek için ne yapabilirim
Seymatolaman27 Mervekiz gebelikte en sık görülen ödem oluşmasıdır. Tuz ve aşırı su tüketiminden kaçınmalısınız
Msms Merhaba Şeyma hanım,gebelik şekerim sınır 140 iken 143 çıktı.Nasıl beslenmeliyim,ne ağırlıklı?Canım tatlı istediğinde bunu nasıl karşılayabilirim?ben de 29. haftamdayım boyum 1.71 kilom şu an 72.Toplamda 10kg aldım sizce nasıl?
Seymatolaman27 Msms tatlı isteğini tarçın ve kuru meyvelee ile bastırabilirsiniz tarçın çayı yapabilirsiniz mesela kaçıncı haftadasınız
Gizemkocar Seymatolaman27 buhaftalarda kilo almadigim için endişelenmeli miyim..şuan yediklerim bana yetiyor ancak porsiyonlarimi buyutebilirim eger sizin bu dediginiz dogrultuda olursa degil mi?
Seymatolaman27 Deletedmom93284 Merhaba TSH ile ekmek tüketiminin yada iştah artışının ilgisi yok ama ekmek tüketiminin artması sadece size vücut yağları olarak geri döner bebeğinize de bir etkisi olmaz onun yerine besin değeri yüksek besinlere yöneltebilirsiniz
bebisinannesi16 ArenAsilmomm merba ben 64 kilo ile hamile kaldım 12 haftalık hamileyim ve çok fazla yememe rağmen 54 kiloya düştüm ne yapabilirim gerçekten aşırı derecede iştahım açılmış herşeyi de yiyorum ama çok fazla kilo kaybım oluyor .
Ank-16 HappyMom merhaba, hoş geldiniz🌸 şeker yükleme testinde tam sınırda 140 olarak çıktı değerim. 26. Haftada, 62 kiloyum. Diyet yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Seymatolaman27 Ank-16 öncelikle gebelikte ağır diyet programı önermiyorum sağlıklı beslenme üzerine porsiyon kontrolü yapabilirsiniz şeker sınırda çıktığı için hazır şeker tüketmemeye dikkat edebilirsiniz şekeri sadece meyveden alın ekmeği sınırlayabilirsiniz
zeymoms @HappyMom HappyMom merhabalar 6 haftalık hamileyim 59 kilo ile hamile kaldım ve neredeyse 2 3 hafta içinde 1 buçuk kilo aldım inanın normal yediklerimin dışında bişey yemiyorum, kilo almamak ya da vermek için neler yapmalıyım? şişkinlik olabilir mi?
Seymatolaman27 zeymoms merhaba hamileliğin ilk dönemlerinde ödem yada şişkinlik hamileliğe bağlı olarak görülmez yüksek ihtimal kilo kazanımı olmuştır ayda 1 kg normal kabul edilir daha düzenli gitmek için uzmanla takipli yürütebilirsiniz
Bebetonunannesii Merhaba 8+4 hamileyim şu anki kilom 58 en fazla kaç kilo olmam gerekir hamilelikte fazla kilo almamam için ne yapabilirim ?
Seymatolaman27 Bebetonunannesii bebeğe yararı olmayan besinleri günlük beslenmeden çıkararak örneğin ekmek tatlılar paketli gıdalar
Beyzabeser Merhaba asiri kilo ile hamile kaldım. Şuan 24 haftalık hamileyim ve toplamda 3kg aldım. Normal mi acaba yoksa daha fazla mi dikkat etmem gerekir
Seymatolaman27 Beyzabeser 24. Haftada 3 kg gayet iyi idealin üstünde gebelikte ayda yarım kilo öneriyorum