Gamzey tugfatozay 2 gün önce biontech oldum 37 haftada.. herhangi bir yan etki görmedim.. 6 haftalık gebeyken de koronavirus geçirmiştim Tekrar göze alamam suanki mutasyonlu virüs aşıdan daha tehlikeli bence
ilknur159 Gamzey merhaba 37 haftada oldum dediniz ya dogumunuz normal mi sezeryan mı oldı acaba? Ben ikinci dozu vurulmam lazım29 undan itibaren ama ayın 6 sındada dogumum var sezeryan sormak istediğim narkoz falan aldıysanız sıkıntı yaşadınız mı? Cevpalarsanız çok mutlu olurum
Minnakkannesi Tanem_34 evet çevrende annem esin kardeşim herkes oldu şükür zararı olmadı ama hamileler üzerindeki etkisi bilinmiyor
imgeeftelya tugfatozay 3 aylık olduktan sonra öneriyorlar tavsiye etmem öncesinde ben sınovac oldum iki dozunu da çok şükür bir sıkıntım olmadı
Annecibebekler İlk 3 ayınız geçsin sonrasında isterseniz yaptırabilirsiniz. Benim doktorum son trimester bekle dediği için daha yeni oldum, Sinovac tercih ettim. Tamamen kişiye kalmış. Belki yan etkisi olacak, belki de yaptırmasaydım hastanede bulaşıp daha kötü olacaktı… bilemiyoruz.
Buseylul Ben saglik calisaniyim benim siramda gelmisti ama soyle diyim size hamileyken asi olanlar evet var ama pek onerilmiyor cunku uzun vadede bebek uzerindeki etkileri bilinmiyor o yuzden tercihi anneye birakiyorlar sorumluluk almamak icin. Ben sahsen yaptirmadim, yaptirmayi dusunmuyorum dogum yapana kadar hatta emzirirken bile onermiyorlar.
Busra2706 tugfatozay ben biontech oldum. Biontech ile ilgili 35 bin hamile üzerinde yapılan çalışma var doktoruna danışabilirsin. Benim doktorum öyle önerdi. İlk dozumu 3 hafta önce oldum hiç bir yan etkim olmadı.
funnymummy Bende yurtdışındayım ve aşı sırası geldi ama burda biontec yada sinovac değil diğer açılardan var olup olmama konusuna da doktorla konuştuktan sonra karar vermek gerekiyor
Buseylul Bu arada dogumdan sonra kesinlikle Biontech olacagim sinovac dusunmuyorum etkisi daha uzun suruyor ve daha fazla . Hamilelikte yaptirmamamin sebebide biontech’ in inaktif olmamasi ve kanitlanmis uzun vadeli sonucu olmamasi doktorumda zaten onermedi suan icin.
Smyyetekeli tugfatozay merhaba öncelikle araştırma hastanesine gidiyorum bana çıktı iş yerimden dolayı olabilirsin bir sıkıntı yok ama sinovac öneriyorum diğerini olma dedi ilk üç ay olmamalı sonrasında isteğe bağlı dedi devlet hastanesindeki doktorlar ve özeldeki doktorlar kendi psikolojilerine göre ol yada olma diyor ama araştırma hastaneleri neyin ne olduğunu bilerek konuşuyor ve benimle ilgilenen doktor kendide hamile ve olmuştu bende oldum ve ikinci doz için gün sayıyorum hiç bir etkisi olmadı hafif bi ağrı oldu sonra geçti hayırlısıyla şu hastalığı geçirelim ve sağlıkla bebeklerimiz dünyaya gelsin o kadar olan insan var artk hamilelerde dahil birşey olmamış doktor olarak olma önermiyorum diyorlarya şaşırıyorum gerçekten bana doktorum öyle dese gider başka bir doktora da sorarım böyle durumlarda tek doktor dinlemem açıkcası önemli bi konu ve bende şahsen olunması gerektiğini düşünüyorum
Buseylul Smyyetekeli kisa vadede gozle gorunur birsey yok zaten biz uzun vadedeki etkilerinden bahsediyoruz ve olma diyen doktorlar uzun vadeden bahsediyor . Baska doktora gitmekle alakasi yok egitim ve arastirma hastanesinde calisiyorum ve gittigim hastanede universite hastanesi
Buseylul Yani o isler oyle basit degil oldumda birsey olmadi degil mevzu ben bu olaylarin icinde olup bircok prof tan dinledigim icin bu sekilde aciklama yapiyorum
Bfduam Buseylul bu olayın içindeyim demişsiniz, hamilelik planı yapanlarda nedir durum? Ben dün oldum, korunmalı mıyım?
Masli tugfatozay ben aşı oldum ama sinovac özellikle hemotologum ve gittigim perinatolog sinovac dedi
Iby Masli merhaba kaç ay önce oldunuz? 3 ay koruyuculuğu var dedikleri için çok endişe ediyorum tekrar 3. Doz biontech olunmali mi diye
endobeybi tugfatozay biontech 35bin hamile üzerinde araştırma yapıldı ve güvenli olduğu belirtiliyor. Sinovac hamile araştırması henüz yok diye biliyorum