• Sağlık
  • Hamilelikte sinovac aşısı mi biontech aşısı mi?

Ben saglik calisaniyim benim siramda gelmisti ama soyle diyim size hamileyken asi olanlar evet var ama pek onerilmiyor cunku uzun vadede bebek uzerindeki etkileri bilinmiyor o yuzden tercihi anneye birakiyorlar sorumluluk almamak icin. Ben sahsen yaptirmadim, yaptirmayi dusunmuyorum dogum yapana kadar hatta emzirirken bile onermiyorlar.

tugfatozay ben biontech oldum. Biontech ile ilgili 35 bin hamile üzerinde yapılan çalışma var doktoruna danışabilirsin. Benim doktorum öyle önerdi. İlk dozumu 3 hafta önce oldum hiç bir yan etkim olmadı.

Bende yurtdışındayım ve aşı sırası geldi ama burda biontec yada sinovac değil diğer açılardan var olup olmama konusuna da doktorla konuştuktan sonra karar vermek gerekiyor

Bu arada dogumdan sonra kesinlikle Biontech olacagim sinovac dusunmuyorum etkisi daha uzun suruyor ve daha fazla . Hamilelikte yaptirmamamin sebebide biontech’ in inaktif olmamasi ve kanitlanmis uzun vadeli sonucu olmamasi doktorumda zaten onermedi suan icin.

tugfatozay
    merhaba öncelikle araştırma hastanesine gidiyorum bana çıktı iş yerimden dolayı olabilirsin bir sıkıntı yok ama sinovac öneriyorum diğerini olma dedi ilk üç ay olmamalı sonrasında isteğe bağlı dedi devlet hastanesindeki doktorlar ve özeldeki doktorlar kendi psikolojilerine göre ol yada olma diyor ama araştırma hastaneleri neyin ne olduğunu bilerek konuşuyor ve benimle ilgilenen doktor kendide hamile ve olmuştu bende oldum ve ikinci doz için gün sayıyorum hiç bir etkisi olmadı hafif bi ağrı oldu sonra geçti hayırlısıyla şu hastalığı geçirelim ve sağlıkla bebeklerimiz dünyaya gelsin o kadar olan insan var artk hamilelerde dahil birşey olmamış doktor olarak olma önermiyorum diyorlarya şaşırıyorum gerçekten bana doktorum öyle dese gider başka bir doktora da sorarım böyle durumlarda tek doktor dinlemem açıkcası önemli bi konu ve bende şahsen olunması gerektiğini düşünüyorum

Smyyetekeli kisa vadede gozle gorunur birsey yok zaten biz uzun vadedeki etkilerinden bahsediyoruz ve olma diyen doktorlar uzun vadeden bahsediyor . Baska doktora gitmekle alakasi yok egitim ve arastirma hastanesinde calisiyorum ve gittigim hastanede universite hastanesi

Yani o isler oyle basit degil oldumda birsey olmadi degil mevzu ben bu olaylarin icinde olup bircok prof tan dinledigim icin bu sekilde aciklama yapiyorum

tugfatozay ben aşı oldum ama sinovac özellikle hemotologum ve gittigim perinatolog sinovac dedi

tugfatozay Hamileyken ağrı kesici bile alamıyorken, hamileler üzerinde çalışma bile yapılmamış uzun vadede ne gibi bir yan etkisi olacağı bilinmeyen bir aşıyı olabilirsin diyen doktorların doktorluğundan şüphe ederim açıkçası. Kaç tane güvendiğim doktor varsa hepsi kesinlikle yaptırmayın bu dönemde dediler.

tugfatozay bu konu tüm ayrıntılarıyla incelenip konuşulacak bir konu bende 14. Haftamdayım ablam ve eşi uzman doktor onlar danıştım ama daha karar vermedim
              asının yıllar sonra nasıl etki bırakacağını kimse bilmiyor 😒 su an antikoru doğan çocuklar var (örnekleri mevcut ) ama sonrası ne olur bilmiyoruz
              bide coviti atlatırken ağır geçiren insanlar var
              (Ölümle sonuçlanan anne yada bebek ölümleri örnekleri de mevcut mutasyonlu virüs hamileleri fena etkiliyor 🙁 )
              simdi bi doktorun tabiki önerisi olur avantajı dezanatajı söyler ama kesinlikle olmamalısın yada kesinlikle olmalısın cümlesini çok iddialı buldum olmamalısın dediği gebe korona olup ağır geçiremeyeceğini nerden biliyor yada kesinlikle olmalısın dediği gebeye uzun vade sonunda bebekte nasıl etki bırakacağına nasıl emin oluyor

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Doktorum sinovac önerdi. Fakat hiçbir yerde sinovac aşısı randevusu alamıyorum. O yüzden size sormak istedim. Biontech aşısı kalıyor geriye. Onun da yan etkilerini duyduk. Olsam bir türlü olmasam bir türlü. Yani kararsızım.

tugfatozay ben biontech oldum..10+4 ikinci dozu oldum.. biraz kol agrisi oldu ama simdi iyiyim.. doktorum korona olmaktan iyidir dedi. Alllaha emanet yavrum.. Bu olma diyen arkaaslar kac hamile kadin öldü kovidden .. dunyanin yarisi asiya bile ulasamazken allah askina nasil asi olma dersiniz…