Meltemmkbs avokado yemeyi denediniz mi? Ama ekmek unlu gıdalr şekerli gıdalar yemeyin. Ben hamile kakmadan önce diyetteydim şeker düşüklüğünden dolayı. Ve normalde hep kabızlık çeken ve hemoroidi olan biriydim. Ama beslenme düzenim değişince her gün yumuşak dışkılama yapmaya bşlamıştım. Her sabah avokado yiyordum bide ceviz felan. Avokado çok faydalı yaglardan oluşuyor faydası var bence . Bide zeytin yağı içtin mi? Ben şuan 16 haftaya girdm ama demir ilacına başladıgımdan beri kabızlık çekşyorum. Bir kere çok kötü oldm ama kendiliğinden geçti . Ama bidaha geçeceğini sanmıyorm. Sanırım ben de sizin gibi oalcagım ki daha size yetişmeme çok var hafta olarak. Çok kötü bir durum çok iyi anlıyorum. O memeyi içeri itmek lzım dışarda olunca çok sancı yapıyor. Ama bu kadar kendinizi mahvetmeyin acı çekmeyin krem felan kullanın doktora gidin kesin.
Hemoroid sıkıntısı olanlar nolur yazın 😔😔
kucuktosbik27 canım öncelikle bilgilerini paylaştığın için çok teşekkür ederim posalı meyveye bende başlayım onu nasıl yapıyorsun hangi meyveler mesela . Bir de genel cerraha gittin dimi sen de krem için kabızlığımın da önlenmesi lazım ıkındıkça daha çok büyüyor sanki 😔😔
venuss bana da doktor yolu göründü sanırım hep ilaçtan endişe ediyordum ama gitmem lazım zaten dayanacak halim kalmadı
HipnozX ben de de daha öncesinden de vardı minicşktş sizin haftalarınız da Demir’e başlamıştım ama hiç bişeyim yoktu gayet tuvalete falan çıkıyordum bu lanet şey 6. Aydan sonra başlıyormuş inşallah sıkıntı çekmezsiniz inanın çok kötüymüş doktora kesin gidicem 🥺
Meltemmkbs çok geçmiş olsun 2. Hamileliğim 1 haftadır resmen ağlıyorum ilkkez böyle oldu 19 haftadayim dayanamadım özele gittim ozeldeki Dr yaklaşımını beğenmedim direk resmen para için operasyona almak istedi sadece krem istedim hamilelere pek onerilmeyen ve tedavi edici özelliği olmayan anesltolu yazmış eczanaden başkanı krem aldım aslında o da makat çatlağı için yaptığım şeyleri yazayım maalesef kan ve vitamin ilaçlarına ara verdim dönüşümlü kullanmaya başladım onlarda yapıyor bende yedillerike dikkat ediyorum şuan kabızlık yok benim ki ya baskıdan ya açıdan oldu fındık kadar şişti oturunca afedersin resmen koltuğa değdiğini hissediyordum hemen kreme başladık Allah razı olsun eşim sürdü her seferinde o bölgeyi masaj yaparak ufaltmaya çalıştı ben durabildifim kadar durmaya çalıştım onun dışında kabız olmamak için katı beslenmedim kabak tüketmeye çalıştım
Çay kahve baharatlı şeyler yemedim
Ekmeği değiştirdim az yedim ya da hiç yemedim
Sıcak suya oturmaya korktuğum için her WC sonrası bölgeye ılık su tuttum
Düzenli aynı saatte WC gittim ama klozete oturmadim kızımın lazimligini kullandım bu biraz tuhaf bı durum ama klozet aslında sağlıklı değil araştırabilirsiniz ayağıma yükseltici koysam da tam boşaltım saglayamadim çözümü böyle buldum
WC çıkmadan önce o bölgeye kantaron yağı ya da zeytinyağı ya da vazelin sürdüm
Bol bol yeşil erik ve karpuz yiyorum kayısı ve incir zaten fix
Gece gunkurusunu suya koyup her uyandığımda içiyorum en son kayısıları da yiyorum şükür kabız olmuyorum bu meme ağrısına bı de kabızlık ya da makat çatlağim eklense çok daha zor olurdu Rabbim şifa versin
Meltemmkbs ya bende yaşadım aynı şeyi ama ben incirli zeytinyağı kuru yapmıştım her sabah aç karnına iki kaşık içtim ustunede ılık balli su içtim hiç bı sorun kalmamıştı sonra yarım saat sonra kahvaltı ediyordum
Eda319 nasıl katılıyorum size normal doğum mu yaptınız 18 saat sancı çektim dikişlerin coktu ama onu unuttum
Susamtanem2 amin canım çok teşekkür ederim bilgilerini paylaştığın için klozet gerçekten çok kötü benim de ağrım o kadar oluyor Kİ her WC den sonra ılık su yapıyorum ama tabi herhangi bir ilaç vs kullanmadığım için hiç bir değişim yok biraz beslenme rutinini değiştireyim bari ama yarın kesin bi doktora gitmem. Gerek herkes de öyle yazmış zaten fitil krem iyi gelebilir belki Allah size de şifa versin
Dilaam bende zeytinyağının içine incir dilimleyip bir gün bekletiyorum onu yiyorum her sabah ama tık yok 😔
Meltemmkbs kesinlikle çekinmeyin gidin bana direk operasyon dedi çünkü tavrı sırf para içindi devletten de randevu aldım eminim o son çare operasyon derdi ki şuan Cok şükür azaldı
Susamtanem2 Yok canım sezeryan oldum ama afedersin zorlamaktan popom çıkıcak😞Dikişlerim zarar görecek diye korkuyorum
Meltemmkbs Amin
Meltemmkbs bi doktora gidin çok geçmiş olsun
Meltemmkbs canım doğal yollar elbette en güzeli ama bazen işe yaramayınca direkmeye gerek yok aynı durumu bende yaşadım bunu yaşamayan bilemez. Öncelikle kabızlık sorunu çözmen lazım elbet kayısı falan ye ama ilaç kullan ben duphalac kullanıyorum çok iyi geliyor doktorundan iste verir zaten. Kabızlık bitince basur küçülüyor.
Meltemmkbs benimde aynı sizin gibi bildim bileli hemoroid sorunum vardı. Benimki planlı bir gebelikti öncesinde özellikle genel cerrahi ye çıktım krem, hap kullandım o şişlik hiç geçmedi ama ağrı yoktu en azından. Tam sizin haftalarda bi akşam aniden bir ağrı başladı kabus oldu o gece. Hemen ertesi günü doktora yazdım elimde procto gleyvenol merhem vardı kullanabilir miyim böyşe böyle diye bana kullanabilirsim hiç problem olmaz dedi. Netten de okudum 3 ay sonrası kullanılabilir yazıyordu. Düzenli olarak onu kullandım, birde kantaron ve zeytinyağı karıstırıp makyaj pamuğuna döküp masaj yapıyordum ve bırakıyordum orda yavaş yavaş yumuşadı sonra kanamaya falan başladı aöa ağrı sızı yok. Geçti ama ben yinede korkudan her wc den sonra mutlaka kantaron sürüyorum. Allahım şifa versin.
Meltemmkbs hiç kabızlık yaşamadım hamilelikte çok rahat tuvalete çıkmama rağmen bende de oldu, bebeğin yaptığı baskıdan dolayı. 32.haftada çok kötüydüm genel cerraha gittim krem fitil teramisin zeytinyağı Allah ne verdiyse kullandım 3 haftadır iyiydim, dün yine ağrımaya sızlamaya başladı. Teramisin çok iyi gelmişti. Kortizon içermeyen fitil ve kremler hamilelikte güvenli 🙃 bu sefer doğum da yaklaştı 36 haftalık oldum, doktorumu aradım daflon denen hapı da kullanıcam sanırım kremleri zaten kullanıyorum da
Eda319 bende ikinciyi sırf bu yüzden sezeryan mi olsam dedim ama sanırım o da çözüm değil 😔
Susamtanem2 Valla ben sezeryan oldum çok güzel geçti cok cabuk toparladım canım. 23gün oldı sanki hiç doğum yapmsmıs gibiyim. Karnım felands kalmadı
Eda319 karın falan değil popo benim derdim bı de 3 yaşında kızım var yanımda kalacak kimse de yok sezeryan da illa yanında ilk zaman birileri olmalı diye biliyorum 😔 bakalım bu doğumda Dr ne diyecek
Susamtanem2 Allah yardımcın olsun canım. Kişiden kişiye değişiyo toparlanma süresi