• Doğum
  • Yarın doğuruyorum (sezaryen)

Crazymom5 hayırlı olsun, ben bir ay önce epidural oldum tavsiye ederim çünkü bebekle ilk temasımız oldu doğar doğmaz göğsüme koydular bakıştık koklaştık sıcaklığımızı paylaştık çok güzeldi. Sezeryandan korkmayın hiç ilk gün biraz ağrı oluyor ama geçiyor zaten ağrı kesici iğne yapılıyor, ben 2 gün kaldım hastanede. Cuma sabah doğum yaptım, pazar öğlen hastaneden kendim desteksiz yürüyerek çıktım. İlk bir hafta emzirirken eğilmek doğrulmak zor oluyor tek zor tarafı bu onu da evde destek yardımcı biri varsa halleşiyorsunuz benim eşim ve annem evdeydi ikisi de yardımcı oldu sıkıntısız atlattık.

Crazymom5 evet canım sert olması lazım hastanedende alırsın sorun yapma ama ketılını götüreceksen marketten alıver sade kahve

Bende sezaryen oldum ve normal doğumdansa sezaryenden daha çok korkuyordum. Ama çok rahat gerçketen prenses doğummuş. Ne baş ağrısı ne gaz sıkıntı hiç birşey olmadı. Kahve çikolata falanda yemedim. Bol bol yürüdüm ve su içtim. İlk adımlar zor oluyor ama yürüdkçe açılıyorsun. Gecesine büyük tuvaletimide yaptım gazımıda çıkardım. Yürürken hep karşıya baktım. Başağrım falanda hiç olmadı. Ön yargılı olmayan inşallah çok rahat atlatırsınız. Gecesi bebeğime kendim baktım evşmde herşeyimi kendim yaptım.

Elifbc Benim de eşim 5 gün annem de 2 hafta yanımda olacak umarım bende kolayca atlatırım ☺️

Ayssmom Kuzenim doğum yapacağım hastanede hemşire ☺️ muhtemelen her ihtiyacımı hastaneden karşılayacağım 😁

Crazymom5 2 haftadan fazla kalabilirse daha iyi olur kendi tecrübemle söylüyorum, benim annem hala bizimle. Yeni doğana bakmak gerçekten çok zor 40 çıkana kadar yanında biri mutlaka lazım.

Elifbc o kadar kalabilir mi bilmiyorum benim de 9 yaşında küçük bir kardeşim var onla da ilgilenmesi gerekiyor ama en azından bayrama kadar kalır diye düşünüyorum ☺️

Crazymom5 o zaman süper☺️ Hastanenin süt sağmaya makinasını kullan süt kanalların açılsın hadi hayırlı doğumlar

Crazymom5 aslında kilodan dolayı sezeryan yapılması bilemedim,benzer bişey başıma geldi haftasından çok ileri ve kafası kocaman diyip beni korkutmuştu doktor hatta 4 kilo üstünde doğurulacak diye beklerken 3 400 doğru bebişim.bence normal doğum deneseydiniz ilk kaldı ki 4 kiloyşadoguran yakınlarım var

03032016 Evet var fakat başından beri normal istememe ve doktorumun da normal yanlısı olmasına rağmen son kontrolden önce benim de fikrim değişti. 1 yıl kadar önce kuzenimin eşi normal diye diretip 4 kg bebeğini malesef kaybetti ölü doğum oldu. Aklıma o geldi, tabiki benim başıma da gelecek diye bir şey yok. Kilosu söylemenin altında da olabilir üstünde de. Hayırlısı neyse o olsun artık 🙏

Crazymom5 yakınınız böyle bi kayıp yaşadığı için etkilenmeniz çok doğal.üzüldüm.benimde bi akrabam bi özel hastanede doktor hatası yüzünden bebeği nefessiz kalıp engelli oldu çok etkilendim o hastanenin önünden bile geçmiyorum hamileyken herseyden etkileniyor insan😥