Kızlar yarın bende doğuruyorum. Bebişimin kilosundan dolayı sezaryen olacak. Çok heyecanlıyım ve içimi bir korku kapladı. Henüz spinal mi yoksa genel anestezi mi olacağım belli değil. Anestezi doktoru yarın karar verecekmiş. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Şunu yap ya da şunu yapma dediğiniz şeyler neler? Sezaryende süreç nasıl işleyecek, başıma neler gelecek? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Yarın doğuruyorum (sezaryen)
Bnde sezeryan olucam size kovit testi yapıldı mı ?
Crazymom5 4 gün oldu sezeryan olalı kesinlikle spinal yaptırın büyük kolaylık çok güzel bir duygu o anları yaşamak ☺️
Umuhn Henüz yapılmadı belki yarın yatışım yapıldıktan sonra yaparlar
esraizmirli Spinal için herkes öyle diyor umarım dayanabilirim 😬
Canım kesinlikle spinal öneririm yanına mutlaka kayısı hoşafı sıcak su torbası kahve ve bitter çikolata al.Sağlıkla kavuşun inşallah
dlnyny Yarın tam 39 oluyoruz. 37.haftada ölçüm 3320 gramdı, geçen hafta son kontrolde 38.haftada 3800 gram olmuş. Yani 1 haftada neredeyse yarım kilo almış. Şuan 4 ün üstündedir kesin ☺️
zeynepduha ne kahvesi alınması gerekiyor ve ne işe yarıyor acaba bende sezeryan olmak istiyorumda
zeynepduha Amin canım kahveyi baş ağrısı için diyorsun sanırım ama bitter çikolata ne için?
Crazymom5 odana gideceksin hazırlanacaksın ameliyat elbisesini giyeceksin sonra seni hasta bakıcı alacak ameliyat katına çıkartıcak. Ameliyathaneye gireceksin önce eline damar yolu açacaklar sonra sen anlamadan ameliyat başlamış oluyor 15 dk sonra bebeğin doğuyor bi 15dk sonrada sen çıkıyorsun ağrı sancı olmuyor çünkü spinalde altın uyuşuk oluyor. Sonra odana geliyorsun bebeğin yanında oluyor alt tarafını hissetmiyorsun belki kum torbası koyarlar onuda hissetmiyorsun çünkü devamlı ağrı kesici yapıyorlar. 4 saat sonra ayağa kalkman gerekecek bu biraz zorlayıcı ama mecbursun ve 1 defa kalkınca sonra hep kalkıyorsun. Öyle işte zaten bebeğini sevmekten ona bakmaktan acın olsada hissetmezsin
Crazymom5 dayanamıycak hiçbirşey yok canım o anın keyfini çıkart bence 😇
Hamileanne0 sade kahve alacaksın anestezinin etkileri için mesela benim kolum ağrıyordu anesteziden dolayı kahveyi içiyordum tık kesiyordu
Ayssmom Okurken heyecanlandım 😅
esraizmirli Doğru söylüyorsun evlat sahibi olacağız sonuçta 🥰
Ayssmom Kahvenin sade olması şart mı?
Crazymom5 evet şart canım sade Türk kahveside olur birde bitter çikolata ye muhakkak benim hiçbiryerim ağrımadı
Crazymom5 hayırlı olsun, ben bir ay önce epidural oldum tavsiye ederim çünkü bebekle ilk temasımız oldu doğar doğmaz göğsüme koydular bakıştık koklaştık sıcaklığımızı paylaştık çok güzeldi. Sezeryandan korkmayın hiç ilk gün biraz ağrı oluyor ama geçiyor zaten ağrı kesici iğne yapılıyor, ben 2 gün kaldım hastanede. Cuma sabah doğum yaptım, pazar öğlen hastaneden kendim desteksiz yürüyerek çıktım. İlk bir hafta emzirirken eğilmek doğrulmak zor oluyor tek zor tarafı bu onu da evde destek yardımcı biri varsa halleşiyorsunuz benim eşim ve annem evdeydi ikisi de yardımcı oldu sıkıntısız atlattık.