Eveeeet şükürler olsun ki bende artık doğurdum 8 günlük taze anne olmanın vermiş olduğu mutlulukla selamlıyorum hepinizi can hamişler 🖐️😍 31 mart günü tüm vücutta ayak tabanlarıma varana kadar kaşıntı şikayetimle gittim doktora daha hastane asansöründe hocanın yanına varamadan belime şiddetli bir bıçak saplanır gibi bi ağrı girdi sonra hocanın yanına vardım durumu anlattım nst ve beraberinde açıklığımı kontrol etti nst de sancılarım 40 lardaydı ama açıklığımın 4 cm olduğunu doğumu gün içinde başlatacağını söyledi ben tabi şok oldum suyum gelmedi sancım öyle aşırı yok nasıl yani dedim bayağı yatışını yaptır gün içinde evladını kucağına alırsın dedi 😊🥰 bu arada 37+2 haftalığım ilk gebeliğimde de 37+2 de almıştım yavrumu kucağıma tesadüfün bu kadarı 💕🌼 hemen yatış işlemlerim yapıldı 3 saatin sonunda 8 cm açıklığım oldu bu süreçte suni sancı aldım açılma kolay ilerlesin diyerek sonrasında çatala çıktım ilk ıkınma başarısız oldum indim aşağı ne zaman sancım gelirse tuvalete oturur pozisyonda ıkınmamı söyledi ebem ve doktorum en son o sancıyla iyi bir ıkındım büyük tuvaletim geliyor gibi dedim hemen tekrar çatala aldılar beni ve çenemi göğsüme dayayıp tek nefeste iyice var gücünle ıkın dediler kesi olsun istemiyoruz bize kulak ver dediler en son ki ıkınmam da yavrum kendi kanaldan çıkarken hafif yırtıklarım oluştu hissettim ince bir sızım neyse ki o an geldi yavrum doğmuştu göğsüme bıraktılar misss kokusunu içime çektim ve dünyalar benim oldu ve oracıkta unuttum tüm acıları 🤷♀️🤗😍 ilk doğumum 18 saat sürmüştü ve çok tecrübesizdim doğumu kolaylaştırıcı hiçbir yol yöntem uygulamamıştım ama bunda ne var ne yoksa yapmaya çalıştım iki üç gün öncesinden pede hakiki zeytinyağı döküp o şekilde tampon uyguladım her gün iki üç defa ılık duş pilates topunda zıplama korunmasız ilişki meryem ana otu…. Gün sayan bebişine kavuşmak için sabırla bekleyen tüm annelere duamdır tek avazda tek bir nefeste kurtulun inşallah 💕🤗🤲
2.Normal Doğum
Efe_Eylul_Mom pede neden zeytin yağı döktünüz merak ettim
Seher24 Perine masajı da bilindiği üzere zeytinyağı ile yapılıyor ben o şekilde kendim yapamayacağım düşüncesiyle pede döküp doğumda fazla kesi ve yırtılmam olmasın diyerek o şekilde doğum kanalına uyguladım ben şahsen faydasını gördüm 37.haftayı doldurduktan sonra ancak 2 gün deneyimleyebildim 2.günkü denemem de kızım çıka geldi zaten 🥰
Efe_Eylul_Mom merhaba yorumlarınızda okuduguma göre Zozan hanıma gitmissiniz bende ona gidiyorum memnun kaldınız mı acaba ?
Cataldan niye indirdiler geri. Benm ilk dogumumda hep catalda tuttular .
ideemirel Hamileliğimin başından beri kendisine gittim doğumu da birlikte geçirdik çok memnun kaldım sağolsun
Aslanaysima Bebeğin tam aşağıya inmesi için
Efe_Eylul_Mom yırtık oldu demişsiniz dikiş kesi oldu mu
Efe_Eylul_Mom pede döküp nasıl uyguladiniz anlatır mısınız
Eligulu Bebeğim kanaldan çıkarken kendisi yırttı kesi atılmadı kesi olmaması için uğraştı doktorum ama olmadı sonrasında zaten epizyo dikişi atıldı o da fazla değildi zaten
Eligulu Pedin genişçe bir alanına döktüm iki üç saatlik dilimlerde değiştim günde bu işlemi 3 sefer tekrarladım
Efe_Eylul_Mom kaç dikişiniz var ben ilk doğumu mu yaptım dıştan doktor kesisi içten doğal yırtık derken dikişten çok çektim 2.yi düşünemiyorm hiç
Efe_Eylul_Mom epizyo dikişi nasıl oluyor acılı mi sonrası rahat mi
Bitter93 İlk doğumum benimde zor olmuştu ama ikinciler öyle olmuyor rahat olun ilk doğumumda benimde 5 iç beş dış dikişim olmuştu kesi mecburi atılmıştı ama ikinci öyle olmuyor bu doğumumda 3 dikişim var sadece
Eligulu Vajina ile makat bölgesi arasında ki bölgenin kesiye veya yırtılmaya bağlı durumlarda dikilme işlemine deniyor canım dikiş atılırken uyuşturma işlemi gerçekleşiyor bacaklarımdan iki küçük iğne vurundum o esnada ve pek bişey hissetmedim sonrasında estetik dikişe bağlı olarak kendinden eriyor dikiş ipleri zaten.. Yalnızca lohusa iken o bölgenin temizliğine çok dikkat ettim her banyoda sprey batikonlayıp ardından kurutma makinesi ile kuruttum o bölgenin temiz ve kuru olmasına özen gösterdim ve bu durum çabuk iyileşmemi sağladı
Efe_Eylul_Mom doktorunuz kim acaba hangi hastanede maşallah gözünüz aydın ❤️❤️
Cennetulmeva Sağ ol canım Batı Hastanesi Zozan Kaya Durgun doktorum 😍
Efe_Eylul_Mom peki vajinada çok genişleme oldu mu acaba sonradan kendi kendine düzeldi mi
Eligulu Kendi kendine düzeliyor canım 😊
Efe_Eylul_Mom çok güzel anlatmışsınız öncelikle bende onerilerinizi son aylarıma yakın uygulayacam benimde ikinci doğumum olacak ve aşırı korkuyorum hatta sezeryan yapmayı bile düşünüyorum çünkü ilk dogumumda çok çektim ve 9 sene Arada verdik biz nasil olacak nasıl yapacam hiç bilmiyorum sürekli doğumu düşünüyorum sizinki baya kolay olmuş heralde ne güzel inşallah benimde böyle kolay geçer sezeryan yapmazsam.