Seher24 Perine masajı da bilindiği üzere zeytinyağı ile yapılıyor ben o şekilde kendim yapamayacağım düşüncesiyle pede döküp doğumda fazla kesi ve yırtılmam olmasın diyerek o şekilde doğum kanalına uyguladım ben şahsen faydasını gördüm 37.haftayı doldurduktan sonra ancak 2 gün deneyimleyebildim 2.günkü denemem de kızım çıka geldi zaten 🥰

6 gün sonra

ideemirel Hamileliğimin başından beri kendisine gittim doğumu da birlikte geçirdik çok memnun kaldım sağolsun

Eligulu Bebeğim kanaldan çıkarken kendisi yırttı kesi atılmadı kesi olmaması için uğraştı doktorum ama olmadı sonrasında zaten epizyo dikişi atıldı o da fazla değildi zaten

Eligulu Pedin genişçe bir alanına döktüm iki üç saatlik dilimlerde değiştim günde bu işlemi 3 sefer tekrarladım

Efe_Eylul_Mom kaç dikişiniz var ben ilk doğumu mu yaptım dıştan doktor kesisi içten doğal yırtık derken dikişten çok çektim 2.yi düşünemiyorm hiç

Bitter93 İlk doğumum benimde zor olmuştu ama ikinciler öyle olmuyor rahat olun ilk doğumumda benimde 5 iç beş dış dikişim olmuştu kesi mecburi atılmıştı ama ikinci öyle olmuyor bu doğumumda 3 dikişim var sadece

Eligulu Vajina ile makat bölgesi arasında ki bölgenin kesiye veya yırtılmaya bağlı durumlarda dikilme işlemine deniyor canım dikiş atılırken uyuşturma işlemi gerçekleşiyor bacaklarımdan iki küçük iğne vurundum o esnada ve pek bişey hissetmedim sonrasında estetik dikişe bağlı olarak kendinden eriyor dikiş ipleri zaten.. Yalnızca lohusa iken o bölgenin temizliğine çok dikkat ettim her banyoda sprey batikonlayıp ardından kurutma makinesi ile kuruttum o bölgenin temiz ve kuru olmasına özen gösterdim ve bu durum çabuk iyileşmemi sağladı

Efe_Eylul_Mom çok güzel anlatmışsınız öncelikle bende onerilerinizi son aylarıma yakın uygulayacam benimde ikinci doğumum olacak ve aşırı korkuyorum hatta sezeryan yapmayı bile düşünüyorum çünkü ilk dogumumda çok çektim ve 9 sene Arada verdik biz nasil olacak nasıl yapacam hiç bilmiyorum sürekli doğumu düşünüyorum sizinki baya kolay olmuş heralde ne güzel inşallah benimde böyle kolay geçer sezeryan yapmazsam.

Efe_Eylul_Mom Ben yavaş yavaş spor hareketleri2ve plates yapıyorum normal doğum ıstiyorum ilk gebeligim herkes iliski oneriyor çoğumu kolaylaştırıyor ama şuan 34 haftalığım erken doğum olur diye yapmıyorum gebelik boyuncada 2 3 d3fa tek iliski oldu sonra olmadı korkuyorum açıkçası birde şuan haftama göre erken diye iliski istemiyorum ne olur ne olmaz diye sizce nasıl olmamı