Buseninannesi_21 sizi niye kışkırttı bu soru? Haklarınızın elinden alınması dövülen tecavüz edilen öldürülen hergün yüzlerce kadın varken sizi bu soru mu kiskirtti? Bu yasanın kaldırılmasına birsuru erkek sevindi kendi işlerine yaradığı için fakat kadınlar nasıl destek verebiliyor aklım almıyor yazık çok yazık

EsraAcar78

EsraAcar78 çok üzücü ama yeni yasa çıkacağı söylentileri de var umarım farklı bir şey çıkarırlar yeter artık tecavüzler cinayetler bitmeli, bu suçları yapanlara öyle cezalar verilmeli caydırıcı olup insanlar belki biraz korkar

Sadece adı var die düşünüyorum öyle de böyle de ölduruluyoruz😔😔😔 bize sormadan hakkımızda hertulu kararı veriyorlar kimse ne düşündüğümüzü umursamıyor maalesef

EsraAcar78 söyleyecek o kadar çok sey varki sıralamakla bitmez . Benim en çok üzüldüğüm bazı kendini değerli hissetmeyen erkeği üstün gören hemcinslerimin Türk aile yapısına zarar verdiğini düşünmesi bunu dile getirmesinden duydugum utançtır . Keske gerek olmasaydı hergün bir kadın ölmeseydi , bir kadın şiddete maruz kalmasaydı da bizim ülkemizde bunlara hiç gerek yok diyip kaldırılsaydı ama maalesef . Böyle bir şiddet toplumunda adının bile Türkiyeden bir şehir adı oldugu bir sözleşmeden ilk önce Türkiye’nin çıkması da ayrı bir ironidir . Allah sonumuzu hayır etsin ve bunun kaldırılmasını destekleyen hemcinslerime akıl fikir versin. Ne diyeyim insallah birgün sözleşmenin önemini yaşayarak ögrenmek zorunda kalmazlar

EsraAcar78 Siyaset mi ? Pardon? bu konuyu siyasete bağlayan bi utanabilir mi ! Söz konusu parti değil KADIN bunu bi idrak edemiyorsanız yorum yapıp daha fazla kalabalık yapmayın…

1incir istanbul sözleşmesi devletlerin imzalandığı bir sözleşme şiddete karşı… Ve bu sözleşme devlete diyor ki kadını korumak için önlemleri al almadın ya da alamadın mı o zaman suçluyu cezalandır ve tekrarlanmaması için önlemler al. Yani devletlere birtakım yükümlülükler yüklüyor i hukuk normlarını (ceza kanunudur infaz kanunudur) sözleşme doğrultusunda düzenleyerek etkili bir cezalandırma yönteminde bulun. Yani devlete kadına karşı şiddetin önlenmesi için iç hukuk kurallarını yeniden düzenle diyor. Ancak bizim ülkemizde bu yapılmadı. İç hukuk düzenlemelerimizde sözleşmenin imzalandığı yıldan beri sözleşmede yazan yükümlülükler yerine getirilmedi. Kadına karşı şiddette uzlaşma hükümlerini uygulamamak gerekli mesela kadın hakları savunucuları bunu ve istanbul sözleşmesi de bunu söyler çünkü şiddetin olduğu yerde uzlaşma olmamalıdır. Olmamalıdır ki kadın etkin biçimde devlet tarafından korunsun. Amacım niyet okumak değil ama yeni çıkarılacak kanunlar ile istanbul sözleşmesine aykırılık yapılabilir hale getirilebilir. Bu bir ihtimal. İşte bu yüzden de mülga edilmiş olabilir.

Lulemom hanım efendi oysa Türkiye cumhuriyetinde demokrasiyle yonetilip çok uzun yıllar önce Atatürk’ün bize vermiş olduğu eşit haklar sayesinde bizim de düşüncemizin değer gördüğü bir toplumda yasamaliydik sizin benim düşüncenize göre olmuyor o işler demek ne demek haklarinizin ne olduğunu bir kadin bir insan olarak bilin ayrıca beni ilgilendiren kısmı kadın cinayetleri dövülen eziyet gören kadının hakları sırf karalamak için eşcinsellikle bagdastirmanin anlamı yok ki olsa bile hiç kimsenin yatak odası beni ilgilendirmez sizi de ilgilendirmesin sokakta birbirini öpen kadın erkek genç yaşlı hiç kimse beni rahatsız etmez dövülen eziyet gören dayak yiyen öldürülen kadınlar beni rahatsız eden insanlık olarak bu pencereden bakın lütfen

yani ayrıca bu sözleşme kaç senedir varmış sözleşme olduğu zamanlara da sanki şiddet kadın cinayetleri olmadı mı oldu çfazlasıyla oldu o yüzden bu anlaşmanın peekde bi işe yaramadığını görüyoruz

rukiyyee mislarla muslarla konuşmayın hanımefendi iyice araştırın başkalarının söylediği sözlerle değil kendi fikirlerinizle konuşun yanlisa da artık kılıf aramaktan vazgeçin

Baobap çok haklısınız şimdi bıdı bıdı başlarlar ben sizi anladım ne demek istediğinizi o yüzden susalım meydan cahillere kalmasın iyice tavan yapmasın sinirler 😀

Bu ülkede kadın olmak,çocuk olmak,hayvan olmak o kadar değersiz ki ! Arkadaşlar olay siyaset değil ama sırf bu kararı yok sayan devlet büyüğünü savunanlar körü körüne seviniyorlar. En çok üzüldüğüm şey de bi gün onların da başına gelme ihtimalini düşünmüyorlar . Allah rızası için açın şu haberlere bi bakın ya kaç tane kadın ölüyo sizin hemcinsiniz hemde siz nasıl bu kadar duyarsız olabiliyorsunuz bi çoğumuzun kız evladı olacak bu ülkede erkek çocuklarına bile tecavüz ediliyo 3 yaşında 4 yaşında kız çocuklarına tecavüz edilip öldürülüyo hemde öyle canice öldürülüyo ki Allah belasını versin diyip izlemeye tahammül edemiyorsunuz ama hakkınızı da savunmuyorsunuz birlik olmuyorsunuz bu yorumu yaparken bile şu an kim bilir kaç tane kadın eşinden kardeşinden babasından ya da bilmediği tanımadığı birinden şiddet görüyordur. Yürüyüş yaparken kulaklıkla müzik dinliyorum sesini o kadar çok kısıyorum ki dışardan bi ses geldiğinde duyabilmek için yanımdan geçen arkamdan gelen tüm erkeklerden korkuyorum çünkü bi gün bana bişey olsa ben öldüğümle kalıcam ama beni öldüren kimselere bişey olmayacak evet kimseye bişey olmuyo çünkü bu ülkede kadın erkek eşit değil . Utanmadan morardınız mı yazan kadınlar var iyi oldu fesh edilerek diyen var onlar adına tüm kadınlardan utanıyorum aynı havayı soluduğum için üzülüyorum umarım bi gün bu ülkedeki herkes defalarca yüzümüze vurulan gerçekleri görür 🙁

GizemKaplan kadın aile için de mışlar la muşlar ka konuşuyorum ondan da emin değilim napacağız şimdi siz kesin olarak sözleşmeyi elinize alıp okudunuz mu pehhhh

Yasayı kaldırandan çok onun her yaptığına alkış tutanlara kızıyorum. Başkasından bağımsız düşünebilmek bu kadar zor olmamalı.
              Daha iyi bi yasa gelicene inanmıyorum. Yasayı kaldırarak yine insanları birbirine cephe aldırdılar. Bu ülkede hiç birimizin bi önemi yok. Yaşayıp yaşamamamız da kimsenin umurunda değil.

rukiyyee o anlaşmanın maddelerin okumanızı öneriyorum. O anlaşmayı kabul edip sonradan fesh etmek mantıklı mı hadi onu geçtim oradaki maddeleri yerine getirmeyen yine aynı kişiler değil mi ?