• Doğum Hikayeleri
  • Büyük arter transpozisyonlu (TGA) meleğim ve doğum hikayemiz ❤️

Herkese merhaba.
Doğum hikayemi olur da ilerde bebeğinde TGA saptanan annelerimize bir nebze umut olmak için yazıyorum.
3 yıllık evliliğimizde artık çocuk sahibi olmak istediğimize karar verdik ve çok şükür Allah kısa bir süre sonra hamile kalmayı nasip etti. 21. Haftaya kadar kontrollerimiz ve ikili testimiz normaldi ve gayet güzel ilerleyen bir gebelik süreci geçiriyordum. 21. Hafta başında detaylı ultrason için randevu aldım ve yaptırdık. Hayatımın en üzüntülü ve endişeli günlerinden olacağını bilmeden eşimle gittik. Bebeğimde TGA olduğunu öğrendim. Başka bir yerde sıkıntı görülmedi. Fakat doktorumuz her anomali saptanan gebelikte olduğu gibi amniyosentez önerdi. Olayın şoku ile kalakaldık eşimle. Hemen fetal eko yaptırmak için çalıştığım hastanedeki pediatrik kardiyoloji hocasının yanına gittik ve tanımız doğrulandı. Ankara ve İstanbul’daki bazı merkezleri önerdi. Genetikte çalışan doktor arkadaşıma amniyosentezin bizim hastalığımız için tanısal değerini sorduğumda spesifik kromozomal yeri olmadığından yapılacak işlemin gerekli olmadığı o söyledi. Bu nedenle yaptırmadım. Ertesi hafta Ankara başkent hastanesinden perinatoloji ve çocuk kardiyolojisine randevu aldık.
Takiplerimize burda devam ederek doğumu Ankara’da planladık. Apart kiraladık ve gebeliğimin son aylarını Ankara’da geçirdim. Başkent üniversitesinin perinataloji, pediatrik kalp damar cerrahi , pediatrik kardiyoloji ve yenidoğan yoğunbakım bölümleri doğum ve doğum sonrası sürecimizi iyi geçirmemizi sağladı. 38+3’te zorunlu sezaryen yan ile doğum yaptım. Sezaryen ameliyatı süresince ağrı vs hissetmedim. İlk günün akşamı ilk yürüyüşümü yaptım. 2 gün hastanede kaldım ve sonrasında da bir sıkıntı yaşamadım. 1 hafta sonra hafif ağrılarım olsa da toparlanmıştım. Sonda ve spinal anestezi işini kafanıza hiç takmayın hissedilmiyor bile.
Bebeğimin Ameliyat sürecinden bahsetmek gerekirse;
Ameliyat oldukça riskli bir ameliyat. Ameliyatta geçen 5 saat bize 5 gün gibi geldi. İlk 48 saat oldukça kritikti ki bir takım etken dönem komplikasyonlarıyla da karşılaştık. Ancak çok şükür ki Allah dualarımızı kabul etti. Kızım toplamda 7 gün yoğun bakımda kaldı, 2 gün ise serviste kalarak taburcu olduk. Bundan sonraki sürecimizde kontrollerimizi aksatmadan yaptıracağız. Allah’ın emanetine güzel bakacağız ömrümüz yettiğince.
Gebeliğimin yarısını ve ameliyat sürecini de katarsak yaklaşık 5.5 ayımızı oldukça stresli geçirdim. Bilinmezlik insanı o kadar yıpratıyor ki. Bazen güçlü hissedip dik dururken, bazen dibe vurduğum çok zamanlarım oldu. Eşim, ailem ve yakınlarımız hep destek oldular. Happymomdan benzer süreci yaşayan arkadaşlar edindim, dertleştik, destek olduk, dua ettik birbirimize.
Bu süreç sağlığın ne kadar önemli olduğunu, hayat hengamesine kapılarak şükretmemiz gereken nimetleri daha çok hatırlattı bana. Ne kadar boş şeyleri kafama takıyormuşum eskiden dedim kendi kendime. Beni, hayata bakış açımı değiştiren bir süreç oldu kısacası.
Önerilere gelecek olursam;

1. Lütfen özelde ya da devlette detaylı ultrasonu yaptırın. Zaman ve para kaybı olarak görmeyin. Aldırmayacağım neden yaptırayım demeyin. Filanca yaptırmamış ben de yaptırmayayım demeyin. Önleminizi alın.
  2. Şeker yükleme testini öcü olarak görmeyin. Gözünüzde büyütmeyin.
    Hastalık yoktur hasta vardır. Her hastanın durumuna göre cerrahi yöntem ve tedavi şekilleri değişiyor bu hastalıkta. Benim amacım başlıkta da belirttiğim gibi pozitif hikayemi yazarak, benzer tanıyı alanlara daha az stresli bir süreç geçirmeleri için bir umut olmak. Bir süre daha buralardayım. Aynı hastalık tanısını alanlar yazabilir.
    Benim doğum hikayem ve sonrası bu şekildeydi. Rabbim tüm gebelere sağlıklı doğumlar ve evlatlar nasip etsin.

Çok geçmiş olsun güçlü bilinçli durmayı başarmışsınız ne kadar zor olsa da umarım en kısa zamanda daha da iyi olur her şey siZin için

anneadayi33 çok teşekkür ederim 🙏🏼 Allah tüm hastalara şifa versin.. sizin gebeliğiniz çok güzel geçsin 🤲

Size de bebeğinize de geçmiş olsun, sağlıklı ömürler dilerim. Yazdıklarınızı okuyunca şunu düşündüm pozitif hikaye yoktur; pozitif bakış açısı pozitif düşünce vardır. Bu farkındalıkta olup bu süreci bu bilinçle atlattığınız için sizi tebrik ediyorum🧿🙏🏻🤍

Fstkcshp ameliyat kesin çözüm oldu değil mi bilmediğimden soruyorum. Sağlıkla büyüsün minik sizle birlikte 🥰

Dukuko çok teşekkür ederim. Tedbir bizden gerisi Allah’ın takdiri. Bazen insan ne yapacağını şaşırıyor. Tevekkül tek rahatlatan şey oldu bu süreçte. Size de sağlıklı doğumlar dilerim 🤲

Soe öncelikle teşekkür ederim. Damarların yeri değişti ve kalbimizdeki delik kapatıldı. Fakat ilerleyen dönemlerde damar darlıkları , kapak yetersizlikleri olabililir. Bu nedenle takip edilecek. Kızımda şu an kapak yetersizliği var ameliyata bağlı fakat sorun oluşturmuyor şuan. Sürekli takip edileceğiz. Başka sıkıntı çıkmaz umarım 🤲

• Soe bunu yanıtladı.

Fstkcshp inşallah çıkmayacak merak etmeyin 🥰 bu postunuz da detaylı ultrason yaptırmak istemeyenlere örnek olsun. Teşhis ve hemen doğar doğmaz tedavi ne kadar önemli işte

Soe kesinlikle çok önemli. Hergün en az bir kez detaylı ultrason yaptırsam mı başlığı açılıyor. İmkan varsa özel, yoksa devlette uygun zamanda randevu alarak yaptırılmalı.

• Soe bunu beğendi.

Fstkcshp okurken yaşadığımız günler geldi aklıma gözlerim doldu 🥺
              Yürekten tek duam Rabbim hayırlı, sağlıklı güzel ömür versin güzel meleğimize ❤️

Sldlf çok zor zamanlardan geçtik, geçiyoruz. Her zaman özel çocuklar olarak devam edecekler hayatlarına.
                Allah Uras’a da şifa versin. Rabbim çok büyük. Cismen olamasak da ruhen Hep yanınızdayız biliyorsunuz.

Sldlf siz güçlü olun minnak zaten güçlü 💪🏻 Allah sabır ve güç versin 🙏🏼

2 ay sonra

Merhabalar hikayeniz içimi ferahlatti bende 25. Haftalık gebeyim detaylı ultrason da bir sorun çıkmadı ama bu ayki kontrolümde doktorum büyük alter transpozisyonunda sıkıntı var gibi perinatolog bakması gerekli dedi. Bayram tatili olduğu için ve bulunduğumuz yerde olmadığı için gidemedik yanlış anlamadiysam Kayseri’de yaşıyorsunuz sanırım orda hangi doktora gittiniz bizde Sivas’tayiz ve en yakın Kayseri olduğu için ilk etapta oraya gitmeyi düşündük

Fstkcshp allah bundan sonraki tüm anlarınızı sağlıklı, mutlu ve birlikte kılsın inşallah. Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz hayran oldum, çok güçlü bir anneye babaya sahip bi bebiş. Allah yüzünüzü hep güldürsün inşallah 🥰

Ilgaz merhabalar. Bayramınız mübarek olsun öncelikle. Bizim önce detaylı ultrasonda Tuncay özgün hoca saptamıştı ve bizi Erciyes üniversitesinde pediatrik kardiyoloji hocası Prof Dr Ali Baykan hocaya yönlendirdi. O da fetal eko bakıp tanıyı doğruladı. Bize birkaç merkez önerdiler. Ankara başkent hastanesinde karar kıldık. Orada takipleri yaptırdık. İnşallah bebeğinizde bir sıkıntı çıkmaz. Güzel haberler alırsınız.🙏🏼 Eğer tanı konulursa ayrıntılı da konuşuruz sizinle. İnsan çok endişeleniyor çünkü. Umarım hiç birşey çıkmaz da sağlıkla kucağınıza alırsınız minişi 🙏🏼

SenaUysal çok teşekkür ederim Sena hanım temennileriniz için. Bayramınız mübarek olsun 🙏🏼 Allah çocuklarımıza güzel sağlıklı ömürler nasip etsin hepimizin…

İlginiz için çok teşekkür ederim. Kayseri’ye gelme durumumuz olursa sizce ne yapmalıyız. Üniversiteye mi gidelim yoksa Tuncay hocaya mi? Salı günü randevu için aramıştım ama full doluydu Tuncay hoca üniversiteside ye direk gitsek bakarlarmi acaba