Derya1453 devlet hastanelerinde öyle canim malesef. Benim kuzenimi 8 saat sanci çektirdiler bebek dogmayinca sezeryana aldilar. Ama bastan belliydi bebek iriydi 4 kilo uzeriydi. Prosedürleri var malesef. Banada işte acil durum olunca gel diyor sezeryan tarihi veremeyiz diyor.

burcuhazal benimde asagida 19 haftalığına ayrıntılı ultrasona gidince bakalim yukari çıkmış mi:)

Uerdem inşallah çıkmış olur 🤲 kaçıncı haftada aşağıda dediler size kanama yaşadınızmı

burcuhazal 14. Haftada öğrendim yok hic kanamam olmadi fakat ağrılı iliski oluyordu onla alakası varmi bilmiyorum sonrada devam etmedim artik iliski olayına ara verdim:)

Uerdem banada ilişki yasak dedi yatıyormusnz sizde inşallah çıkar yukarıda hiç sıkıntı yaşamayız

Bende 12.haftamda kanamayla hastaneye gittim biraz düz yolda Yürüyüş yapıp geldim otururken oldu ama normal bi kanama değildi ped yetişmiyor bacaklarımdan akıyordu. Yurtdışındayız zaten hastanede corona olayları dolu test falan yapıldı o kadar kanamaya rağmen girişte bile sonra o kadar kanamaya yine alttan muayene ettiler. Bebeğin kalp atışları var, normal sağlıklıydı. İki doktor geldi plasenta aşağıda ondan kaynaklı kanama sonucunu buldular sadece. 5 gün hastanede kaldım. 5 gün progestoren verdiler sadece sonra kanama devam ediyordu ama azaldı diye eve gönderdiler sonrasındada hiç bir ilaç vermediler sadece dinlenmen gerek kanamaya yapacak bir şey yok bebek sağlıklı dediler. kanama fazla olduğu için Demir ilacı kullandım ve evde lavabo dışında bir iş yapmadım. 18. Haftamdayım halen kahverengi beklemiş kan olarak kanamam az az devam ediyor içerde kan birikintisi de var. 17. Haftadaki kontrolümde plasenta biraz daha yukarı çıkmıştı kanama olmasına rağmen çok şükür bebeğin gelişimi de iyi şu an. Yani ilaç falan kullanmadan da bu sureç geçiyormuş, çok tedirgin olduk ama burda da prosedürler böyle malesef. Progesteronu bile kullanmak ister misin diye bana sordular kullanmam gerekse kullanıyım dedim. Zararı olmaz faydası olur dediler öylelikle kullandım 5 gün.

burcuhazal Çoğu gebelikte görülüyormuş benim de öyle,daha yukarı çıkması için zamanı var,bana da ağır kaldırma,süpürge calıstırma,temizlik yapma gibi kısıtlamalar getirildi yaklaşık 1 aydır böyleyim,iyi düşünelim iyi olsun 😊🙏

enisenalbant her 300 gebeden 1 inde görülüyormus. 30. Haftaya kadar çıkıyor yukarı. Ama 31. Haftanizda daha cikmadiysa dahada cikmaz. Benim 36 oldu kıpırdamadi bile.
                Bide şöyle bisey var rahim ameliyatları gecirmis kürtaj olmus ve daha önce sezeryan yapmış kişilerde daha çok görülüyormus doktor şaşırmıştı bende hic biri olmayinca.

burcuhazal yok ben aksine çok hareketliyim doktor bana sezeryana sebep olur bebeğin sağlığında bisey yok yukari da çıkabilir belli olmaz dedi riskli bisey yok ama bilemiyorum tabi ileride olur mu

burcuhazal hatta kanamaya falan sebep olduğunu burdan öğrendim ciddi bisey degil sezeryan olursun cikmazsa dedi doktor simdi okudum diğerlerini sasirdim

burcuhazal es önce asağıda olur snra yuları cıkar hafta ilerledikce beden bunu söleme ihtiyacı duyar doktorlar hiç anlamıyorum tedirgin ediyorlar hamilelelri

Uerdem herkesinki bir olmuyor canim malesef. Mesela banada doktorum sen şanslısın rahme biraz uzak.yoksa imza aliyoruz sezeryana girerken rahim alinabilir diye dedi. Rahim oldugumda oldu kanamayi durduramazsak dedi.sen sanslisin yine uzak duruyor demisti

Uerdem bebegin sağlığında bisey olmuyor zaten gelişiyor . Sadece 40 haftayi bekletmiyorlar zaten sezeryanda olacağı icin.

1prensesgeliyor yok bizede yasak 1 aydır sadece bebegin kıyafetlerini yıkadım astım topladım o kadar bide yemek yaptım hiç bişey yoktu durup dururken su gelir gibi geldi giyindim hastaneye direkt