Fridasrose Merhaba kizlar 26+2deyim. Ayaklarım ayak bileklerim ve ellerimde şimdiden şişlikler olmaya başladı. Az tuzlu yiyip bol su içiyorum. Geçmesi için yada en aza indirmek için bir fikri olan var mıı?
Anne18 Fridasrose hiç tuzlu yememek bende tuzu bıraktım 2 ay oldu bir kam gündür tansiyonum yüksek cıkıyor ödem olmuş ayak bileklerim masaj yapıyorum hep inşallah geçer bide bol su içmek gerekiyor
Canan-serayecrin35 Fridasrose doktorunuz idrar tahlili yapsın protein değerlerinizi ölçsün aşırı ödem gebelik zehirlenmesine sebep olur ben 29 haftalık doğum yaptım gebelik zehirlenmesi yüzünden 1 aydır oğlum küvezde daha 1 ay daha durur. Son anda kurtulduk
Htcklygt Anne18 tamamen tuzu mu kestiniz , eğer öyleyse yanlış diye biliyorum hatta özellikle iyotlusunu kullandıriyo doktorlar, tamamen bırakmayın bence tuzda gerekli
Brcklc 26.haftada şişlik çok erken degilmi kızlar bence bolbol yürüyüş yapın ve su tüketin ne varsa su harekette var inanın.
Fridasrose Brcklc 6. Aydan itibaren ödem yavaştan başlıyor diye biliyorum ben 7. Aya giricem yani ne erken nede geç. Tabi dikkat etmekde fayda var herkesin vücudu bir degil 😊
Fridasrose Canan-serayecrin35 aşırı ödemim yok allaha şükür yeni yeni olmaya başladı yarın sağlık ocağına gideceğim doktoruma danışayım 😂
T_nisaa Fridasrose ben de çok ödem aldım en çok el ayak ağzım ve burnum şişti öyle böyle değil yani çok şiştim ama annemde bana hamileyken öyle olmuş tamamen genetik Doğumdan sonra geçti iki ayda kendime geldim bir zararı yoktu sadece görüntü olarak kendimi tanıyamıyordum son aylarımda çok su içmeme rağmen öyle sık idrara çıkmazdım ödem olurdu aldığım sıvılar şimdi yeniden hamileyim korkuyorum vallahi 😢tabiki önemli olan sağlık ama burnumu unutamıyorum ben de arkadaşların tavsiyeleri varsa merak ediyorum
Eylul2107 Bende etipuf gbi hissediyorum artk kndmi sürekli ayakta kalmamak ,bacaklari yukari dogru kaldrmak gerekiyormus kan dolasimin olmasi icin ve günlük duzenli 30 dk yürüyüş
Brcklc @Fridasrose tussuz yemek yiyosundur eminim ama peynir zeytin ekmek dahi herşeyi sıfır tuz tuketmen gerek canim senin iyiliğin ve rahatlığın için 🙏inşallah geçer en kısa sürede
Brcklc @Fridasrose bende annemden çok duydum neler çektim diyordu vajinasının üstünde dahi su birikmis tuzdan dolayı.allah yardımcınız olsun bebeğin sağlıklı olsunda 🙏