Gizem9093 soruyu soran kişi kendi gibi aynı durumda sigara kullanan kişilerin endişesini veya herhangi Bi şeyini paylaşmak için yazmış herkes yok karnındakini düşün yok vebal kız zaten vebalini çekiyorki burda paylaşmış yoksa kime ne ona ne. Diğer arkdş normal Bi yorum yapmış ama sen cevaben kendini bişey sanat gibi cevap yazmışsın. Bence sen kendine bak kusursuz anne gibi gözüken ama bişeyi beceremeyenlerden olmayasın. Yatacağın yönü bile bin kere düşünüyorsan sen doktora git bence. Hiç sevmem başkasının sohbetine karışmayı ama sen tartışmayı bile beceremeyen tiplerdensin. Gelmişsin annelik sorgulamaya

Esmadncc bence bırakmalısın benim yengem de içiyordu cocuk kilosu düşük doğdu ve astim bronşiti cıktı ve 3 yaşına geldi hala devam ediyor ve çok ciddi durumu hep hastanelik ler başka sorunları da var sigaradan kaynak li başka bir tanıdığında içiyordu onun çocuğu da sorunlu doğdu ele bile alamazdık bence karninizdaki cani düşünerek bırakın sigara içerseniz emziremezsinizde

Esmadncc kuzum bende aynıyım tiskinmedim de 2 gün bıraktım sonra tekrar başladım ama nikotini 0.1 olan sigara kullan daha az zararlı en azindan

Esmadncc canım şimdi herkes bebeğinden önemli mi nasıl kıyıyorsun falan dicek ama işte olmayınca olmuyor bende bırakamadım 5 6 tane içiyorum günde maalesef

Gizem9093 yazdığınız şey beni çok etkiledi sigara içiyoruz diye biz bebeğimizi düşünmüyoruz değil yada sevmiyoruz diye değil irade ve nefis ile alakalı sigara içmeyen iyi anne sigara içen kötü anne diye birseyok ne anneler var sigara içmiyor ama çocuğuna annelikte yapmıyor her ictigimde ağlıyorum bizde dusunuyoruz evladımızi….

Ceylinkrkzm Hanımefendi yazdıklarımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bende sigara içen biriydim ben hiç içmedim demedim günde paket içiyordum nasıl bi psikoloji olduğunuda biliyorum. Ben postu açan bayana bebeğinle her gün karnında konuş onu sev onu hisset dedim o zaman belki vazgeçersiniz dedim. Bu tartışmaya yol açan bayan bi tek sigara içmeyen anneler çocuğunu düşünüyor gibisine konuşunca kusura bakmasın verdiği imanın karşılığını fazlasıyla alır. Üstüne üstlük benim arkadaşım 7-8 tane içiyor diyor. Ben ve arkadaşlarım hamile olduğumuzda birbirimize destek olduk içmemek için ki bu bayan farklı yorumluyor. Her zaman herkese köstek olursunuz önemli olan destek olabilmek.

Gizem9093 siz nasıl bu şekilde konusuyorsunuz acaba yol yakınken dönün falan diye? Herkes rahat bir hayat yasamıyor stressiz bir hayat yasayıp bırakmak tabiki kolay isterse 10paket sigara içsin içen ama sizin gibi düşüncelere ve yargılara sahip olmasın ne kadar umarım bu düşünce tarzınızı çocuğunuzada öğretmezsiniz

Deletedmom10 😂😂😂 çok komiksiniz ya. Ne oldu doğruları söyleyince özel hayata mı geçtiniz 😂😂 Canım dua et özel bi sebebin varmış dilerim en yakın zamanda Allah sana doğruyu gösterirde sende mutlu olursun ego tatmin etmeme gerek yok bana verilenlere şükrediyorum sende dene mutlu olursun belki 😄😉

• [silindi]

Arkadaşlar herkesin kendi iradesi kendi seçimi kimse kimsenin bebeğinin sağlığıyla ilgilenmeyecek ama vicdan azabı çekip ömür boyu ona bakarken ben buna hamileyken sigara içtim ya bişey olursa korkusuyla yaşamak çok kötü geliyor bende 1.5 paket içerdim sigarayı mecburen bıraktım ilk haftalarda zaten içemedim sonra başımdan kötü olaylar geçti bi iki tane içtim günde şimdi belki bi duman alıp atıyorum inşallah onuda bırakırım 11 haftalık bu arada

Esmadncc çıldırsanda bırakmalısın paket alma eşin içiyorsa evde bırakmasın sana yardımcı olsun balkonda içsin yeterki unut onu çıkar kafandan. Canın her istediğinde ağzına başka şeyler at. Ben öğrendiğim ilk gün bıraktım delirdim ama bi kere bile sürmedim ağzıma

Gizem9093 baslıga tıkladım tek tek herseyi okudum ilk sizin yorumunuzu sonra arkadasın yorumunu VS o sizi etiketlememişken sizin posta girip kimin ne yazdığına bakıp sonra birde o kadına haddinizmiş gibi cevap vermenizi ne bileyim bence fazla gereksiz olmuş uslüp önemli hemde fazlasıyla üst mertebeden konusan insanlardan hep rahatsız olmuşumdur bu da benim kötü huyum illa böyle Bi tartısmaya müdahil oluyorum sizde ilk basta postu acana yardımcı olmak istemişsiniz o hanımda herkes kendince kendi yorumuyla fakat siz bununla yetinmemişsiniz bebeginizin her detayıyla ilgilenmeniz cok güzel Rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin fakat yetmiyor sanırım gün icinde Baska ugraslar bulmalısın böyle insanlara salca olarak ömür tükenmez

Gizem9093 canım boşver kendini strese sokma. Cümlede anlam dersi almaları lazım. yazdıklarında yargılayıcı herhangi birşey yok, sonuçta burda fikirlerimizi paylaşmamız için post açıyorlar, sende gayet güzel destek olmuşsun.

2 tane içiyorum bazen 1 tane :) Sakız çiğne tavsiye ederim faydası oluyor 🙏

Busezr Sonunda beni anlayan biri çıktı gerçekten teşekkür ederim 🌸 Burada söylenenlerin daha fazlası internette yazıyor bu süreçte bebeğinize gelebilecek zararlar size gelecek zararlar hepsi açıklayıcı şekilde internette var. Israrla buna irade diyorlar. Allah korkusu olan zaten yapamaz bunu. Tekrar teşekkür ederim

• [silindi]

Gizem9093 kendinizi boşuna strese sokmayın bence kim haklı kim haksız bilemem ama sanırım 2-3 kişiye yazıyorsunuz değmez böyle tartışmalara kalp kırıp strese girmeye bende senelerce ağır antidepresanlar kullandım alkolde çok kullandım yeri geldi bir buçuk iki paket sigara içerdim ömür boyu içim içimi yiceğine bıraktım mesela çok üzgünüm günde bir iki oluyor ama oda elimde olsa içmem ailemde sağlık sorunları olduğu için dayanamıyorum bazen herkesin iradesi aynı olmuyor yada bazıları bebeğin hareketini hissetmeden anlamıyor annelik sevgisi bile bence herkese göre değişiyor yani boşu boşuna can sıkmaya gerek yok bağımlı birisne laf anlatamazsınız

_imra_1213 O kadar haklısınız ki sabahtan bu yana bu kadar insana doğruyu söylesende artık öyle bi psikolojiye girmişler ki bütün kurtarıcısı sigara olmuş. Çok şükür canım Allahım bebeklerimizi sağlıkla sıhhatle mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🌸💗