• Doğum
  • Normal doğumda lavman 🤦

Dilara1503 benim ilk doğumumda lavman yaptılar hiç de öyle çekineceğimiz ve korkacağımız bir şey değil . Öncelikle başta ishal gibi oluyorsun ama sonrasında devam etmiyor . Amaç öncelikle doğumu kolaylaştırmak , ıkınma esnasında pislik gelmesini engellemek ve bence en önemlisi çocuğun doğum esnasında kaka yemesini engellemek . O yüzden ilk yapıldığında insanı tuvaletten çıkarmasada sonrasında Doğum esnasında hiçbir sıkıntı neden olmuyor. Hatta benim açılmamı hızlandırdı .

Rmeysa_1661

Rmeysa_1661 sezaryende lavman mı ilk defa senden duydum sezaryen oldum ne gördüm ne duydum dediğini..bağırsağın boş olmasıyla ameliyat ağrısının hiçbir bağlantısı yok

Zeynepreyyan zaten ikisinde olduğunu da yazdım canım 😂 sezeryan her doktor yapmasa da yapanlar sonrasında gaz ve bağırsak problemleri olanlara yapılıyor ben hemoroid hastası olduğum için doktorum yaptı 🤭

GmzAykn sezeryan sonrası gaz ve bağırsak problemleri meşhurdur 🤭 bende hemoroid olduğu için yaptı doktorum ama çevrem de de çoğu kişiye yapmışlar sezeryan sonrası hem dikiş hem gaz sancısı zor oluyor valla 😂

Rmeysa_1661 senin özel probleminden dolayı olabilir evet..gaz problemi zaten lavman olsanda olmasanda sezeryanın ilk belirtisi ameliyatın herkeste olan ritüeli normal birşey

Dilara1503
        İlk defa yaptıracaksınız galiba, kormayın.
        Lavma, bağırsakları tamamen boşaltıyor. O yüzden sonradan yemek yemeniz lazım ki tekrar ürete bilsin vücûd atığı.
        Genelde uğraşmamak için doğumda yapılırmış. Ama genelde yemek içmek 🚫 yasak olduğu için yapmıyorlarmış.

Dilara1503 1 hafta önce sezeryanla doğum yaptım. Lavman yapmadılar eger tuvalete cıkamassan sezeryan sonrası yaparız dediler. Bir de lavman normal doğumda yapıyoruz dediler

_TuBaa_ yok lavman ilk defa yaptırıyorum lavman sonrası 1 2 saat karnım ağırmaya devam ediyor benm bağırsaklarım tam boşalana kadar 15 20 dk bir tuvalete gidiyorum o esnada karnım ağırırken doğum da başlarsa diye endişem var işte 😊🤭

Dilara1503 merhaba, normal dogum yaptim aksam 5ten sonra birsey yememis olmama ragmen lavman yapildi, birsey yok ama onda cok sukur bende bir cekinip istememistim ama o siviyi 10 dakika icinizde tutmanizi istiyorlar ki tutamazsaniz tuvaletinizi yapiyorsunuz zaten.. bu arada tuvaletiniz olsun olmasin normal dogumu buyuk tuvaletinizi yaparmis gibi ikinarak yapmaniz gerekiyor diger ikinmalar sizi yormaktan baska bir ise yaramiyor inanin, ben yapmadim dogum yaparken tuvaletimi ama ikinmakta gucluk cekerken ya tuvaletimi yaparsam diye korkuyorum dedigimde ebe hemsireler ve doktor hep bir agizdan yap zaten sacmalama tutma kendini dediler, buyuk tuvaletini de yapanlar oluyormus yani ama bu onlar icin cok normal inanin rahat olun siz yeter ki saglikla bebeginizi kucaginiza alin da gerisi hic onemli degil onlar neler neler goruyor 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Zeynepreyyan ne kadar güzel bağırsaklarınız düzenli çalışıyor o zaman 🤗 ben hiç ishal olmadım hastalık dışında hep sorun çektim ilaçlarla yapabildim haliyle doğum esnasında doktora da söyledim oda yaptı 🤭

Rmeysa_1661 geçmiş olsun çok şükür bende hiç sorun olmadı. Hatta daha yatarken benim tuvaletim geldi tuvalete gitmem lazım dedim sonda var ya diyor o değil dedim. Altina yap temizlerler diyor he oldu dedim içimden . Altıma yapicam bir de millete bez baglatcam oldu

Zeynepreyyan altına mı yap zaten streslisin bir de onun stresi olur mu ya ay allahım ne insanlar var 🤭

Dilara1503 cnm ben kontrole gittiğimde doğumumun başladığını söyledi doktorum belki kan alır die de aç gitmiştim bişe yemediğim den dolayı bana yapmadılar daha doğrusu yapmak istedi engel oldum 🙈😂 genelde yapıyorlar sanırım