Annem42 gebelikte olması çok yüksek zatwn ama yediklerine dikkat et canım kabız edecek şeyler yeme yeni oluşansa dikkat edersen geçer ama zorlamamak lazım lavaboda ve acılı tüketme

Annem42 Basur olmuşsun bende senelerdir var dışta şişlik olunca kesinlikle geçmiyor ama içte ise gecme ihtimali yüksek. İlerlememesi için tuvalette çok oturmamaya çalış ve asla ıkınma bol bol su iç. Procto gyvenol krem anında geçiriyor kaşıntı vs ama gebelikte öneriyorlar mi bilemiyorum ben dikkat ettiğim için sıkıntı yaşamadım zaten. Denemedim ama kantoron yağı iyi geliyor diyorlar.

Annem42
    benimkide ilk hamileligimde cikmisti cok acili kötü bsy dogumdan (sezeryan oldum)5 gün önce cikmisti. Dogumdan hemen sonra agrisi gecti ama yinede disarda hafif duruyodu doktorum kötü degil ameliyata gerek yok dedi simdi ikinciye hamileyim insallah erkenden cikmaz

Annem42
      hayir ben sezeryan olsun istedim tüp bebek tedavisinden sonra kizim oldu o yüzden. Ama bildigim kadariyla normal dogum yapinca patliya biliyormus benim görümcemin öyle olmustu

Annem42
        tamam canim belkide cok ilerlemis kisilerde patliyor bilmiyorum bencede onu bi doktoruna sor. Bana doktorum kabizlik varsa magnezyumu fazlalastir demisti.

30 haftaligim bende var suan doktorom iki krem yazdi agri siddetine gore suruyorum kremleri gittikce buyuyor ne olacak bilmiyorum :(

Annem42 Benim kontrolüm 2 hafta sonra unutmazsam normal doğuma engel olup olmadığını soracağım sen erken gidersen sorup buradan yazar mısın :)

devaaa20 ☹️cok skıntılı cnm vlla sagsaglım alrız ins kucagımıza bi skntı yasamdn

Bir çok gebe de olan bir durum hemen doktorunla görüşüp tedaviye başlamalısın yoksa Doğuma engel olacak kadar kötü sonuçları olabiliyor. Hemen ay bende de oldu 1 hafta boyunca çektim çok şükür düzeldi şu an kabız olmamaya dikkat ediyorum. Her sabah limonlu su içmek ve kahveme yarım çay kaşığı koyduğum Hindistan cevizi yağı bana çok iyi oldu günlük olarak tüketince düzene girdi sanki deneyebilirsin. Ama önce basurjnu mutlaka doktorunla görüş hamilelikte bile olsa hepsinin bi ilacı çözümü var Doğuma kadar çekmem lazım deyip kendine eziyet etme ve daha da ilerletme

Zehracik çok nadir de olsa Doğuma engel olan var çok ilerlerse. İlerlemese bile geçmediği sürece doğum da çok zorluk çıkardığını duyuyorum. En yakınımdan söyleyeyim doğum da o basur yırtılıp doğum sancısından daha çok sancı vermesi çok korkutucu bu yüzden mutlaka kremle ilaçla geçirmeye çalışın ne kadar az o kadar iyi

Havin-11 yaa aklıma gelen basıma geldi insallh bu yuzdn sexeryan falan olmam korkumdn degıl ama bkack kimsem yok

Ben bugün 10 dk bile sürmeyen operasyonla aldırdım bir zararıda yok lokal anestezi yapıp kesi atıyorlar ve sonra ağrı kesici etkili krem kullanıyorsun diğer türlü 15-20 gün ağrısını çekermişim kaldı ki 2 haftadır zaten çekiyordum 1 tane bezelye kadar vardı ama sertleşmişti acı veriyordu artık iyi oldu genel cerrahi yaptı