Kızlar son kontrolümde doktorum sigaradan dolayı bebeğin eşinin yaşlandığını söyledi ne yapıcağımı söylemedi şimdi içmesem düzelir mi dediğimde bi işe yaramaz dedi 4. Ayımda sormuştum hamilelikten once sigara kullanıyordum ama bırakamadım günde 2 tane içiyorum sorun olur mu diye olmaz demişti son 1 ay da yaşlanmadan dolayı bebeğime bişey olur mu olmaz mi başıma ne gelir bilen var mı ? Bu arada doktorum harbi değişik 4. Ayımda dayanamıyorum içiyorum demiştim o da sigarayı bırakamayan bir çok anne hastanemizde tedavi gördü piskolajik açıdan etkilendiler çok abartmadan günde 2 tane içebilirsin demişti 23 ünde kontrolum var başka doktora randevu aldım ama yine de sormak istedim bişey olur mu bu yaşlanma neyin nesi ?

Sizi uzmek istemem kuzum ama bir an önce birakmanizi tavsiye ederim.. benim kayinvalidem çok icermis.. eşime doğar astım bronşit teşhisi koymuşlar.. büyüdü dişlerinde problemler yaşadi.. sizin bebeginiz daha minicik zararın neresinden donerseniz kâr.. belki çok sağlıklı doğar bilemeyiz.. hiç icmeyin içilen ortamda durmayin..

damlaaax18 yani zaten üzgünsünüz sizi üzmek istemem ama bende sigara içen biriydim bırakın hamile kalmayı bebek düşündüğüm andan beri ağzıma sürmedim. Zorlandım elim gitti ama asla içmedim. Bir yazı okumuştum sizin her nefesle duman çekişiniz bebeğe tsunami etkisi yaratır içeride diye. Lütfen bırakın içmeyin hiç
      bir şey bebeğinizden değerli değil. Şuan ki sorun düzelmese bile başka sorunlar çıkmaz en azından sigaradan tamamen kurtulmanız için 5-6 ay içmemeniz lazım doğuma kadar anca temizleneceksiniz yani ama lütfen bebeğinize haksızlık yapmayın. Sigarasızlıktan kimse ölmez 😞

sbloztrkk123 bende doktordan bunu demesini bekledim son 30 gün kaldı doğuma az kaldığı için içmesen de bi işe yaramaz dedi bana

damlaaax18 doktor bilgi vermediği için umursamaz ama anne hamileyken sigara içtiği için umursamaz değil. Kusura bakmayında önce siz umursayacaksınız taşıdığınız bebeği.

Nida_Y doğumuma 30 gün kaldı canım 9 ay boyunca içtik işte 😣😣 mendebur herif doğru düzgün anlatmıyorda sert bi yapısı var ürküyorum başka doktora randevu aldım inşallah o düzgün çıkar da sorularıma yanıt verir ben söylemeden ultrason resmi bile vermiyordu şuanki doktorum

Abzekh sigara içmeyen biriyseniz dediğiniz mantıklı tabi eşimde öyledir günde 20 tane sigara içer eve gelir sigara içme der bunu demesi o kadar kolay ki ben yaşlanmanın sonucunda ne olucağını sordum burda da aynı şekilde her ne kadar benim hatam da olsa bu arada ilk gebeliğim hatamın sonucunda başıma neyin gelceğini bilmek hakkım diye düşünüyorum hamile kaldığımı öğrendim bıraktım diyenleri okudum çok denedim bırakamadım sinirden ağladığım zamanlar oldu aynalar camlar kırdığım zamanlar inanın bazı şeyler yaşamadan bilinmiyor .

damlaaax18 sigara içmiyorum evet ama bende fastfood bağımlısıyım mesela gebeliğimde yemedim ama yada başka şeyler sevdiğim şeyleri yemedim içmedim sevmediğim şeyleri bebeğim içinde olsa yedim. Balık yağını varya kustum tekrar içtim sırf bebeğim için. Yaşlanma nedir ne değildir tabiki öğrenmek en doğal hakkınız. Her annenin hakkı. Ama sigaranın zararlarının bedelini doktora sormak değil. Ben size şöyle söyleyim benim annem bana hamileyken içmiş bırakmamış ben kendimi bildim bileli astım hastasıyım ve aşırı alerjiğim. Astım ailede kimsede yok en büyük sebebi annemin gebelikte içtiği sigara. Ve sürekli ilaç kullanıyorum ilaçlarımı almadığımda nefes alamıyorum. Bebeğimi öğrendiğimde 2 aylık hamileydim. Ve ilaçlarımı bırakmak zorunda kaldım burnum tıkandı ciğerlerim tıkandı yatamadım oturarak uyumaya çalıştım hala rahat nefes alamıyorum bazı geceler nefes alamadığımdan dolayı uyuyamıyorum gece oturup ağlıyorum. Alerjimde çok tutuyor. Ben sigarasızlığı bilmem ama sizde nefessiz kalmayı bilmezsiniz emin olun benim ki daha zordur. Amacım birilerini kırıp yargılamak üzmek vs değil. Ama bakın annemin yaptığı yanlış benim bebeğimi buldu. İnşallah olmazda sizin bebeğinizdede belki aynı sorunlar olacak.

Abzekh haklısınız çok geçmiş olsun benimde tam tersine annem bana hamileyken sigara alkol vs sürekli içmiş kronik tek bir rahatsızlığım yok belkide bana bişey olmamış bebeğime mi olacak diyerek bırakmadım bilmiyorum inşallah birşey olmaz 2. Gebeliğimde kesinlikle içmicem zaten 😣

damlaaax18 bence sizde onun rahatlığı olmuş biraz. Hemen bırakmaya çalışın bence. Doktorunuzdan da memnun değilseniz onuda değiştirin devlet hastanesinde bile olsa doktor seçme hakkınız var. Hamilelik çok hassas bi süreç kendinizi iyi hissetmeniz çok önemli. İnşallah bebekle ilgili bi sıkıntı olmaz sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Abzekh evet alerjiside cabasi.. ilaci spreyi her zaman yaninda taşıyor eşimde.. yapmayin minnacik sübyanlara bunu.. birakamadim , dayanamadim kendinize verdiğiniz vicdan rahatlatmasi olabilir. İsteyen iradeyle öyle güzel bırakıyor ki.. şuan eşim bu tür hastaliklarla dogdugu için annesine sitem ediyor.. sizinde evladinizin size bu şekilde olmasini istemezsiniz değil mi?

Sen birak cnm allahin izniyle sağlıklı dogar 🙏🏼 Emzirirken yedigimiz ictigimiz hersey bebege gidiyor o zmanda cok onemli 🙏🏼

Bırakamadıp diyip işin icinden cıkmak cok kolay acıkcası 8 senedir falan iciyordum sıgara öğrendiğim gibi bıraktım evladımda olsa onun hayatı hakkında sağlığı hakkında karar vermek bana düşmez gebelikte sıgara icen coğu kişinin bebeği alerjik astım oluyor veya baska bissürü hastalık siz bence doktorunuzu değilde kendinizi suclayın üzülerek söylüyorum böyle yargılamakta istemiyorum ama bunları yasıycağınızı bilmeniz gerekirdi sağlıklı bir insanın bile icmemesi gerekirken hamile bir insanın asla ama asla icmemesi gerekiyor rüyalarımda ictim sıgarayı resmen canım nasıl istedi dayanmaya calısıyrum ama sizde zararın neresinden dönseniz kardır bence doğuma kadar ağzınıza sürmeyin

damlaaax18 Kusura bakmayın ama doktorunuzun size sigara zararlı bırak demesine bile gerek yok bunun bilincinde olup bırakmanız gerekirdi, şimdi de çok doğru söylemiş kalmış 30
                        gün ne fark eder ki artık gebelik bitmiş. Son zaman doktor değiştirmek daha sakıncalı bence sağlıkla doğsun inşallah

aezgi haklısın canım bırakamadım demek bizim ayıbımız olsun daha yazmadığım şeyler var doktoruma öyle sinirliyim ki ama diğerlerni yazmadım bu konunun üzerinde durdum yaşlanmış dediğinden beri içmiyorum bakalım inşallah bişey çıkmaz hayırlısıyla gelsin de

damlaaax18 malesef canım ama benim bildiğim eşik yaşlanmasında plasende yaslanması erken doğuma sebeb oluyor burda bi kac kere okumustum internetten arastır sen genede bir umarım sağlıkla kucağına alırsın yavrunu hayırlı doğumlar diliyorum 👏🏽

damlaaax18 kesinlikle icmeyin, nerden donerseniz kar. Allah korusun kimsenin basina vermesin dun 38 haftalik bebegin esinin koptugunu okudum bu forumda. Ben yillardir hic sigara kullanmadim ona ragmen 39+0′da doktor plesentan kireclenmeye baslamis omrunu tamamliyor 40+0′da bebegi alalim fazla bekletmeyelim dedi. Gununuz elveriyorsa bence bir an once bebeginizi dogurun.

Sezensu denedim bırakmayı herkes gibi ama olmadı işte bide benden önce doğuran 3 arkadaşım daha oldu valla ben içtim bişeyi de yok allaha şükür tarzında konuşmaları oldu hepsininde sanırım biraz da onun rahatlığı vardı üstümde inanın bunun vicdan azabı çok kötü bi duygu inşallah bişey olmaz demekten başka bişey gelmiyor elimden doktor yaşlanmış dediğinden beri içmiyorum ama nasıl dayanıyorum bunu bir ben bir allah birde eşim biliyor allah bırakanlara sabır versin 2. Yi düşünürsem kesin içmiyicem belki 2. Ye kadar da bırakmış olurum isteyen herkese sigarayı bırakmayı nasip etsin allah benim keyifle içtiğim bişey değil sigara içmeyenler genelde sigara içenlerin keyifle içtiğini sanıp öyle yargılıyor ve çok basit bir şekilde içme diyebiliyor hamile olmayan insana da zararı var spor yapmak istesen yapamıyorsun 2 merdiven çıkıp yoruluyorsun hele o ağzındaki tat iğrenç bişey ama sanırım siz içmediğiniz için bu kadar rahat konuşabiliyorsunuz inşallah isteyen herkes bırakır benn 2 hafta hiç içmesem bırakırım diye düşünüyorum eşimde zar zor tutuyor içmiyim diye şu günleri bi atlatsak birdaha ağzıma sürmem teşekkür ederim düşünceleriniz için ama böyle konulara saygı duyulması gerekir ❤🌸