damlaaax18 size cevaben üstteki
Umursamaz doktorum bilgi vermiyor bakabilir misiniz ?
Sen birak cnm allahin izniyle sağlıklı dogar 🙏🏼 Emzirirken yedigimiz ictigimiz hersey bebege gidiyor o zmanda cok onemli 🙏🏼
Bırakamadıp diyip işin icinden cıkmak cok kolay acıkcası 8 senedir falan iciyordum sıgara öğrendiğim gibi bıraktım evladımda olsa onun hayatı hakkında sağlığı hakkında karar vermek bana düşmez gebelikte sıgara icen coğu kişinin bebeği alerjik astım oluyor veya baska bissürü hastalık siz bence doktorunuzu değilde kendinizi suclayın üzülerek söylüyorum böyle yargılamakta istemiyorum ama bunları yasıycağınızı bilmeniz gerekirdi sağlıklı bir insanın bile icmemesi gerekirken hamile bir insanın asla ama asla icmemesi gerekiyor rüyalarımda ictim sıgarayı resmen canım nasıl istedi dayanmaya calısıyrum ama sizde zararın neresinden dönseniz kardır bence doğuma kadar ağzınıza sürmeyin
damlaaax18 Kusura bakmayın ama doktorunuzun size sigara zararlı bırak demesine bile gerek yok bunun bilincinde olup bırakmanız gerekirdi, şimdi de çok doğru söylemiş kalmış 30
gün ne fark eder ki artık gebelik bitmiş. Son zaman doktor değiştirmek daha sakıncalı bence sağlıkla doğsun inşallah
aezgi haklısın canım bırakamadım demek bizim ayıbımız olsun daha yazmadığım şeyler var doktoruma öyle sinirliyim ki ama diğerlerni yazmadım bu konunun üzerinde durdum yaşlanmış dediğinden beri içmiyorum bakalım inşallah bişey çıkmaz hayırlısıyla gelsin de
damlaaax18 malesef canım ama benim bildiğim eşik yaşlanmasında plasende yaslanması erken doğuma sebeb oluyor burda bi kac kere okumustum internetten arastır sen genede bir umarım sağlıkla kucağına alırsın yavrunu hayırlı doğumlar diliyorum 👏🏽
- Düzenlendi
damlaaax18 kesinlikle icmeyin, nerden donerseniz kar. Allah korusun kimsenin basina vermesin dun 38 haftalik bebegin esinin koptugunu okudum bu forumda. Ben yillardir hic sigara kullanmadim ona ragmen 39+0′da doktor plesentan kireclenmeye baslamis omrunu tamamliyor 40+0′da bebegi alalim fazla bekletmeyelim dedi. Gununuz elveriyorsa bence bir an once bebeginizi dogurun.
Sezensu denedim bırakmayı herkes gibi ama olmadı işte bide benden önce doğuran 3 arkadaşım daha oldu valla ben içtim bişeyi de yok allaha şükür tarzında konuşmaları oldu hepsininde sanırım biraz da onun rahatlığı vardı üstümde inanın bunun vicdan azabı çok kötü bi duygu inşallah bişey olmaz demekten başka bişey gelmiyor elimden doktor yaşlanmış dediğinden beri içmiyorum ama nasıl dayanıyorum bunu bir ben bir allah birde eşim biliyor allah bırakanlara sabır versin 2. Yi düşünürsem kesin içmiyicem belki 2. Ye kadar da bırakmış olurum isteyen herkese sigarayı bırakmayı nasip etsin allah benim keyifle içtiğim bişey değil sigara içmeyenler genelde sigara içenlerin keyifle içtiğini sanıp öyle yargılıyor ve çok basit bir şekilde içme diyebiliyor hamile olmayan insana da zararı var spor yapmak istesen yapamıyorsun 2 merdiven çıkıp yoruluyorsun hele o ağzındaki tat iğrenç bişey ama sanırım siz içmediğiniz için bu kadar rahat konuşabiliyorsunuz inşallah isteyen herkes bırakır benn 2 hafta hiç içmesem bırakırım diye düşünüyorum eşimde zar zor tutuyor içmiyim diye şu günleri bi atlatsak birdaha ağzıma sürmem teşekkür ederim düşünceleriniz için ama böyle konulara saygı duyulması gerekir ❤🌸
Bebislerimiz aynen doğru canım 1 haftadır içmiyorum eşimde çok destekçi sağ olsun allahın izniyle bırakıyorum 😍
Bilgebykl 35+2 yim daha kireçlendiği zaman alınıyormuymuş 😨
aezgi ilk aylarda yaşlanırsa erken doğum riski oluyormuş son aylarda görülürse normal karşılanıyormuş sigara içmeyen insanda da görülebiliyormuş 😍 rahatladım 😁
damlaaax18 eş yaşlanmasında eğer ileri boyuttaysa sezaryen ile bebeği alması gerekir, bunun sadece sigara ile alakası yoktur. Ablam hayatı boyunca sigaya ağzına sürmedi ama eşi ve plasenta yaşlandı 31. Haftada sezaryen doğum yaptı. Kendinizi üzmeyin, hemen başka bir doktora daha gidin zaten 30i gününüz kalmış korkmayın ama mutlaka bir doktora daha görünün geç kalmadan bu ciddi bir durum
damlaaax18 Tabiki haklısınız evet ben içmiyorum içsem birden bırakamazdım sanırım ben bırakmamanıza değil doktor bırak demedi demenize yazdım onu doktor demese de siz aslında biliyorsunuz ama dediğiniz gibi çevreden de bi rahatlama gelmiş o yüzden bırakmamışsınız evet kimisine olmuyor bişey ama garantisi yok ki anne olmak çok zorMuş her şeyden vazgeçmemiz gerekiyor.. Ama üzülmeyin bebeğinize bir şey olacağını sanmıyorum zaten büyümüş artık doktor çok riskli acil bi durum olsa sezeryanla alalım hemen derdi diye düşünüyorum 🙏🏻
damlaaax18 arkadaşımın bebegini plesenta yaşlanması nedeniyle 34. Haftada sezeryan yaptılar ama sağlığı yerindeydi plesenta artık görevini yapamıyor demek
Abzekh sigara durumuyla ilgili yorum yapamam belki ama o nefessiz kalmayı alerjiye bağlı astımı oturarak uyumayı o kadar iyi biliyorum ki bebeğim için bende hamile olduğum da ilaçlarımı bıraktım. Hoş bebek düşündüğümde onlarsız yaşamaya alışmak için kendimi deniyordum sonrasında bi an da ne var ne yoksa bıraktım hele ilk üç ay inhaler dahi kullanamadım bebeğimin gelişimini etkiler korkusuyla nefes alamadıkça ağlıyor ağladıkça nefessiz kalıyordum gerçekten o durumu yaşayan bilir eşim o halimi bildiği için hiç evde yada yanımda sigara içmez hem sana hem bebeğimize zarar diye
damlaaax18 kireclendikce bebegi besleme yetenegi dogal olarak azaliyor canim hem besin hem oksijen acisindan, cok bekletmek istemiyorlar bebegi icerde dogal olarak. Allah korusun daha kotuye giderse illa normali bekliycem diye tutturmayin sadece, onemli olan bebeklerimizin sagligi 🙏🏻
Ozdmrkbraa ben hiç denemedim canım plansız gebelik ve o ilk 2 ay ilaç kullandığım için o kadar tedirgin oldumki zarar verirmi diye. İlaçları pat diye bıraktım geceleri uyuyamıyorum diye oturup ağlardım eşimde benimle otururdu çaresiz kalırdı bazen derdiki canım çok kötüsün bi kere al inhaler ilaç al diye inat ettim almadım. Hala bazen çok daralıyorum ama dayanmaya çalışıyorum. Bahar ayında o kadar çok alerji oldumki doktora sordum çok dayanamıyorsan al ilaç ama almasan daha iyi dedi almadım burnumda nasıl yaralar oldu kaç defa kanıyordu gün içinde. İşte herşey bebeklerimiz için. Bende bu sıkıntıları annem yüzünden yaşıyorum be çok kızıyorum ona bana bunları yaşatmaya ne hakkı vardı diye.
Daha siz umursamamissiniz cocugunuzu , doktor neden umursasin ki ? Yani bunu ona sormus olmaniz bile tuhaf . icsem sorun olur mu ? Yarasin demezdi tabii.
Yani kusura bakmayin fakat ben karninda bi can tasirken konforundan taviz veremeyenlere sasiyorum . nedir sigara ya su mu oksijen mi .
damlaaax18 Yani bırakmamakla hata yapmışssın illa dr un mu söylemesi lazım.İnşallah sağ salim kavuşursunuz
Abzekh seni çok iyi anlıyorum rabbim bebeklerimizi korusun