damlaaax18 Tabiki haklısınız evet ben içmiyorum içsem birden bırakamazdım sanırım ben bırakmamanıza değil doktor bırak demedi demenize yazdım onu doktor demese de siz aslında biliyorsunuz ama dediğiniz gibi çevreden de bi rahatlama gelmiş o yüzden bırakmamışsınız evet kimisine olmuyor bişey ama garantisi yok ki anne olmak çok zorMuş her şeyden vazgeçmemiz gerekiyor.. Ama üzülmeyin bebeğinize bir şey olacağını sanmıyorum zaten büyümüş artık doktor çok riskli acil bi durum olsa sezeryanla alalım hemen derdi diye düşünüyorum 🙏🏻
Umursamaz doktorum bilgi vermiyor bakabilir misiniz ?
damlaaax18 arkadaşımın bebegini plesenta yaşlanması nedeniyle 34. Haftada sezeryan yaptılar ama sağlığı yerindeydi plesenta artık görevini yapamıyor demek
Abzekh sigara durumuyla ilgili yorum yapamam belki ama o nefessiz kalmayı alerjiye bağlı astımı oturarak uyumayı o kadar iyi biliyorum ki bebeğim için bende hamile olduğum da ilaçlarımı bıraktım. Hoş bebek düşündüğümde onlarsız yaşamaya alışmak için kendimi deniyordum sonrasında bi an da ne var ne yoksa bıraktım hele ilk üç ay inhaler dahi kullanamadım bebeğimin gelişimini etkiler korkusuyla nefes alamadıkça ağlıyor ağladıkça nefessiz kalıyordum gerçekten o durumu yaşayan bilir eşim o halimi bildiği için hiç evde yada yanımda sigara içmez hem sana hem bebeğimize zarar diye
damlaaax18 kireclendikce bebegi besleme yetenegi dogal olarak azaliyor canim hem besin hem oksijen acisindan, cok bekletmek istemiyorlar bebegi icerde dogal olarak. Allah korusun daha kotuye giderse illa normali bekliycem diye tutturmayin sadece, onemli olan bebeklerimizin sagligi 🙏🏻
Ozdmrkbraa ben hiç denemedim canım plansız gebelik ve o ilk 2 ay ilaç kullandığım için o kadar tedirgin oldumki zarar verirmi diye. İlaçları pat diye bıraktım geceleri uyuyamıyorum diye oturup ağlardım eşimde benimle otururdu çaresiz kalırdı bazen derdiki canım çok kötüsün bi kere al inhaler ilaç al diye inat ettim almadım. Hala bazen çok daralıyorum ama dayanmaya çalışıyorum. Bahar ayında o kadar çok alerji oldumki doktora sordum çok dayanamıyorsan al ilaç ama almasan daha iyi dedi almadım burnumda nasıl yaralar oldu kaç defa kanıyordu gün içinde. İşte herşey bebeklerimiz için. Bende bu sıkıntıları annem yüzünden yaşıyorum be çok kızıyorum ona bana bunları yaşatmaya ne hakkı vardı diye.
Daha siz umursamamissiniz cocugunuzu , doktor neden umursasin ki ? Yani bunu ona sormus olmaniz bile tuhaf . icsem sorun olur mu ? Yarasin demezdi tabii.
Yani kusura bakmayin fakat ben karninda bi can tasirken konforundan taviz veremeyenlere sasiyorum . nedir sigara ya su mu oksijen mi .
damlaaax18 Yani bırakmamakla hata yapmışssın illa dr un mu söylemesi lazım.İnşallah sağ salim kavuşursunuz
Abzekh seni çok iyi anlıyorum rabbim bebeklerimizi korusun
damlaaax18 Direkt bırakın son 30 gun bile olsa zararin neresinden donulse kârdır. Plasentanın yaşlanması bebege giden beslenmenin yavaslamasina yani bebegin yeterli beslenememesi anlamina gelir bebeginizin gelisimini etkiler. Plasenta kendini toparlar mi bilmiyorum ama sigarayi birakirsaniz en azindan daha da zarar gormez.
Ozdmrkbraa amin canım inşallah
sbloztrkk123 bide hamileyken bunu çekmek zorunda olduğunuzu düşünün.
damlaaax18 sadece sigara içenlerde olan birşey değil.yaptıgınızı desteklemiyorum ama herkes görüyorum ki eleştirmeye geldiginde baya keskin oluyor.ben bütün hamileligimi o kadar kötü geçirdim ki tek başıma ne ailem ne kocam hiçkimsesiz ve ben de içtim dogru birşey yaptıgımızı savunmuyorum ama bazı insanlar o kadar irade sahibi olamıyor bu bebegimizi önemsemedigimiz anlamına gelmiyor.kimse kimsenin ne yaşadıgını bilemez.sordugu soru da sigara içip içemeyecegi degil.inşallah saglıkla dogurur kucagına alırsın canım bırakman iyi olmuş bol bol su iç günde iki tane yumurta ye mutlaka😊
damlaaax18 plesanta yaşlanması plesantada görülen yer yer beyazlık ve paralaklıktır. Eğer 32.haftadan önce görülüyor isa annede kanamaya, erken doğum yada bebek ölümlerine sebep olabilir. Geliştirilmiş bir tedaviside mevcut değil. Siz daha fazla bir şeylere mahal vermeden sigarayı bırakınız. Plesanta yaşlanmasında her gebeliğin risk taşıdığıda söylenemez diyede okudum. Sürekli takibide ihmal etmeyin🌸
Aysn6767 teşekkür ederim sadece sorduğum sorunun cevabını verip hayat dersi vermediğiniz için 😍❤❤
damlaaax18 ben de öğrendiğimde hemen bırakamadım kolay olmuyor hatta gebeliği 6. Haftada öğrendiğim için ilk 6 hafta normal şekilde içtim. Bırakmam neredeyse 15 16. Haftayı buldu. Şimdi hiç içmiyorum. Doktor konusu da ise ben de 25. Haftada doktorum değiştirdim. Hiçbir şey için geç değil. Kendinizi güvenmediğiniz bir insana emanet etmeyin. İyi şanslar 👍
EkinCenik aynen öyle ben öğrendiğimde hamileliği 1 buçuk aylıktım 1 buçuk aya kadar alkol de içtim sigara da doktoru da bi ona randevu var diye gidiyordum ama adam ilgilenmiyor 5 dk sürmüyor muayne ultrason bakıyor tamam kilosunu bile söylemeden gönderiyor odada hemşiresi bile yok