Zeynep_cagdas Hanımlar bu enfeksiyon dediğiniz idrar yolu enfeksiyonu mu yoksa vajinal enfeksiyon mu akıntı vesaire oluyor hani. Buradaki bazı önerilere bakıyorum da benim de enfeksiyonum var ama ağrı vesaire olmuyor.
-yeni35- Duygu4444 aynı sorun bende de vardı ama bende tek dozluk suya karıştırılan bir ilaç vermişlerdi birde belirli bir haftayı doldurman gerekiyor sonrasında antibiyotik tedavisi uyguluyorlar lakin bende antibiyotik tedaviside işe yaramadı 6.5 aydır yaşıyorum doğuma kadar sürer diyor herkeste şükür o şiddetli kramplarım yok. Kaç haftalık hamilesiniz ? Tek kullanımlık ilaç dahi vermediler mi
Duygu4444 -yeni35- 20+6 haftalık hamileyim monurol verdiler işe yaramadı tekrar tahlil yaptık az çıktı, kültürde üreme olmadı diye ilaç vermediler ama karnım çok ağrıyor bol su içiyorum inşallah en kısa sürede atlatırım
kbr-altndl5 Duygu4444 evet hiçbir sıkıntı yok zaten araştırırsanız birçok faydası var vitamin acısından gebelikte de birçok faydası var
-yeni35- Duygu4444 genelde monurol veriyorlar zaten bende de öyle olmuştu ama oran az diye antibiyotiğe gerek duymadılar sanırım havalar çok sıcak olabildiğince su tüket en iyi tedavi bu doktorum bana hep öyle diyordu biliyorum o ağrıları çok zor oluyor Allah yardımcın olsun geçmiş olsun canım
Naren1 Duygu4444 ne ilaçlar ne fitiller ne temizlik ayrı wc kullanmalar asla nemli bırakmamalar eşimle bırlikte dikkat etmeler başka yerde wc kullanmamak bol bol su yoğurt tüketmek ütüsüz çamaşır giymemek daha ne sayıyım bir iki hafta rahatım sonra hoppp başa 🙃 kesin çözümü olan varsa bende beklerim lütfen yazsın bilgilendirsin daha ne yapayım
Duygu4444 Naren1 bende aynı şeyleri yapıyorum tekrar başa sarıyor. Günde bir avuç yaban Mersin’i yemek iyi geliyormuş bide onu deneyeceğim
prensmusta Duygu4444 bende bi kere tek kullanımlık toz ilaç ve 1000lik Augmentin antibiyotik kullandım biraz azaldı ama tam bitmedi,limonlu su ,vişne ,vişne kompostosu,kiraz iyi geliyormuş,birde sirkeyi suyla karıştırarak genital bölge temizliği yapabilirsiniz
Balyanakmom Bir_zerre hangi doktora gidiyorsunuz kadın doğum mu üroloji mi benimde baktırmam gerekiyor doktoruma mı gitmeliyim ürolojiye mi bilemedim
Bir_zerre Balyanakmom Sağlık ocağına gitmeniz yeterli. İdrar tahlili ve idrar kültürü yaptırmak istiyorum dersiniz
Esraugur2310 Duygu4444 Daha dün agridan hastaneye gittim enfeksiyon çıktı doktorum hemen damar yolundan antibiyotik verdi enfeksiyonun ilerlemesi erken doğuma yol açabiliyor kana bulasabiliyor neden ilac verilmemis size anlamadim 25 haftalik hamileyim bende
Duygu4444 Esraugur2310 sonuçlarınız çok mu yüksek çıktı belki ondan hemen vermiştir bana o kadar yüksek değil suyla atlatırsın dedi
Bir_zerre kbr-altndl5 Nasıl yapmıyor aylardır yaptiriyorum ben. İdrar kültürüne her sağlık ocağı bakmıyor haklısınız ama testi yapıyor. Çok küçük bir ilçede vs olduğunuzda haklısınız oranın hastanesine yönlendirme yapıyorlar öyle bir durumda.
Esraugur2310 Duygu4444 Hayır bir doz antibiyotik verdi bu yüzden 10 haftalik hamileyken geçirdim birde idrar yolu enfeksiyonum ilerleyip kana karışmış 2 gün hastanede tutmustu 6 saatte bir antibiyotik onun haricinden agri kesiciler serumlar vermisti cok korkmustu bebegin dusmesine bile sebep olabilir demisti o derece ilerlemisti bu sefer ki o kadar degilmis ama ilerlemesin diye bir doz antibiyotik verdi
kbr-altndl5 Bir_zerre yok hayır antalya merkezde yaşıyorum ama sağlık ocağı kan tahlili yapıyoruz fakat idrar testi yok yapılmıyor dedi.
Duygu4444 -yeni35- amin Allah razı olsun en kısa sürede geçer inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız 💕
Aliyecapa Duygu4444 kültür temiz çıktıysa enfeksiyon dışarıdan bulaşmış oluyor bende de olmuştu ilaç vermiyor üreme olmadığı için