• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Sureyyayaman teşekkür ederim eğer reflü ya da gastrit varsa şu zamana kadar bilmiyordum bebeğe bir zararı oluyor mu ya da olmuş mudur?

drkgrss tabiki sorabilirsiniz eğer hala risk ve yasağın devamını söylerse yapmayın 🥰🙏

1. Sezeryan daha çok acıyor diyorlar birde bağlatıcam kendimi bu kez onunda ekstra acısı olur mu ?

Yelizmsl merhaba 36 haftalıgım boyle ıkı uc gundur gecelerı adet sancısı gıbı bı agrı oluyor bu sancımı acaba

Yelizmsl bi sorum daha olucak kusura bakmayın nolur.Şu an 7+1 oldum ama haftamla ilgili doktorlar bilgi vermedi geç döllenme olabilir diye.kese 13.46 mm idi dün. Kese içinde bebek ne zaman görünür acaba ve geç döllenme maksimum ne kadar geriden olur şimdiden teşekkür ederim 🙏

Taze_yenianne1 Doktorunuz herhangi bir tadavi yapmadı mı veya ilaç tadavisi bebeğin hareketleri ise nst de kalp atışlarına bakılır gün içinde hiç yoksa hareketleri doktorunuza söyleyin zorunlu sezaryen söz konusu olabilir 🙏

Sekerpare16 Gebelik kesesi 4.5-5. haftalarda vajinal ultrason ile görülebilmekte iken 6. haftalarda da kesin olarak karından görülmesi gerekmektedir. Gebelik kesesinin çapının transvajinal ultrasonografide 10 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir. Bu oluşumun izlenmesi gebeliğin normal olduğu şeklinde yorumlanır.

Gebelik kesesi, 3 haftalık iken çapı ortalama 2-3 mm kadardır. Gebelik 5-5.5 haftalık olduğunda kesenin çapı ortalama 20 mm’ye ulaşır. Ayrıca gebelik kesesinin içinde yolk kesesi adı verilen kese görülmeye başlar. Bu kesinin varlığı, gebeliğin boş gebelik olmadığını doğrular.

Adet gecikmesinin nedeni hamilelikse ve 3-4 gün gecikme sonrası vajinal muayene yapıldığında kese görülebilir.

Yelizmsl merhaba bende 36+4 hamileyim. İlk hamileliğim.Bu haftaya kadar bebek gelişimi olsun hamileliğim olsun her şey normal hiç bir sıkıntı yok çok şükür. Bu hafta kontrolüm vardı ve doktorumla doğumu konuştum. Normal doğum istediğimi söyledim ama bir yıl önce böbrek travması yaşadığım için sezeryan yapabilirim dedi. Böbreklerimin durumu iyi bir sıkıntı da yaşamıyorum ama normal doğum sırasında sıkıntı olabilir belki diyor. sizce başka bir doktora da gitmeli miyim

Canselugr 5 dakikada bir geliyorsa aktif doğum sancısıdır diğer sancılar yalancı doğum sancısı olablir sancılarınızın aralıklarını not edin 🙏😊

babysevgi cnm çok geçmiş olsun mesajını okuyunca yazmak istedim bence endiselenecek bir durum değildir kendine dikkat et 🥰

Yelizmsl aslında hiç riskim yoktu , hiçbi zaman yasaklamamıştı , 35. Haftada artık yok dedi , bende erken doğum olmasın diye yasakladığını düşündüm.

Lylahmt3 benim doktorumda 40+6 ya kdar bekletiyorum normalde ama bayram oluyor ben ilk günü nöbetçiyim suni ile başlatırız dedi. Allah kolaylık versin bize🙄🥰

Nisan99 Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum fakat 1 sene önce yaşamıssınız daha yeni olduğu için komplikasyon gelişebilir bu yüzden doktorunuzu dinleyin eğer normal doğum istiyorsanız da başka bir doktora daha görünün içiniz rahatlasın 🙏🥰

Yelizmsl ben 23 haftalık hamileyim. 1 buçuk haftadır goguslerimde yoğun kaşıntı şikayetim var. Doktor gebelik kolestazindan şüphelendi. Ama tahliller temiz çıktı. Fenistil solerat kremler kullandım azalmadı. En son bepontol kaşıntı kremi başladım daha iyiyim ama yine de hiç dışarı cikamyorim gündüz özellikle sütyen kısa atlet ne giyersem giyeyim daha çok kasiniyorum sıcaktan. Cildiyeye gitsem farklı bir tedavi uygular mı

Gkcenstkn bol bol su için ve günde 1 tane maden suyu tüketin mide yanmanıza engel olacaktır🙏😊