• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Yelizmsl merhaba ben tüp bebek 5. Gün embriyosu ile gebe kaldım şuan 4. Haftamdayim doktora kese görmek için gittim henüz çok erken birsey var ama emin değilim dedi kan verdim ve değerim 4000 çıktı bende endişe içindeyim..

Yelizmsl merhaba 5+2 hamileyim test yaptim pozitif cikti henuz doktora gitmedim ne zaman gitmeliyim biraz daha beklemelimiyim yoksa hemen gitmelimiyim ?

Yelizmsl 3 gündür belimden ayak parmaklarıma kadar kramp giriyor canım çok acıyor sizce neden olur doktoruma henüz ulaşamadım yarın tekrar arıycam cevap verirseniz çok sevinirim 😀🥰

Aysegul77 doktora gidin ilaçlarınızı başlatacaktır güzel doğumlar dilerim ❤️😊

Aysegul77 doktora gidin ilaçlarınızı başlatacaktır güzel doğumlar dilerim ❤️😊

Hiraaaaa Kombine spinal epidural anestezinin uygulanamayacağı durumlar var. Kan sulandırıcı olarak adlandırılan pıhtılaşmayı engelleyici ilaç kullanan hastalara, kanama bozukluğu olanlara, girişim bölgesinde enfeksiyon olanlara, bel fıtığı ya da başka bir nedenle bel operasyonu geçirmiş olan hastalara spinal epidural anestezi uygulanmaz.🙏❤️

Deletedmom417 Varisler öncelikle bacaklarda ortaya çıksa da vulva ve rektumda da oluşabilirler. Kan akışındaki değişim ve rahimden gelen baskılar hamilelikte vajinal varise sebep olur.

Bu bölgedeki varisler doğumda travma ve kanamaya neden olabilir. Hamilelikte vajinada varis, bacak bölgesindekilere göre daha az görülür. Bu varisler doğumdan yaklaşık 2-3 ay sonra düzelirler, merak etme.

Deletedmom417 Hamilelikte vajinal varis problemi yaşayan anne adaylarının en büyük sıkıntısı, normal doğum yapamayacak olma düşüncesi.
      Ancak hamilelikte vajinada varis doğum için sorun oluşturmaz. Yine normal doğum yapabilirsin yani. Yalnızca doğum esnasında bebeğin başının kolay çıkması ve damarların zarar görmemesi için epizyotomi yapılması gerekebilir.😊❤️

@Yelizmsl merhaba bu post için teşekkür ederim. Bir kaç tane aklıma takılan birşeyler var ☺️ Son adet tarihime göre 31 haftalığım ancak ultrasonda 33 hafta çıkıyor. Bu nasıl oluyor
        ☺️ Bir de arada adet olcakmışım gibi ağrım oluyor ve bazen bas dönmesi oluyor doktorla da görüşeceğim ancak size de danışmak istedim. Neden oluyor böyle acaba

Yelizmsl meraba ben 17 haftalık olunca detaylı utrasyona gırcem erkenmı sızce bırde suan 16+5 gunluk olduk kasık agrısı var normalmı