• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Zeynep14 canım sorunu tam anlayamadım 🙏❤️tekrar yazar mısın lütfen

Sabah erken gelmemi istedi doktor ama aktif sancım yok açıma olması için ne tavsiye edersin ne yapayım hangi ehzersizi

Zeynep14 bebeğin içinde bulunduğu su kesesi patlamadığı sürece açılma söz konusu olmaz her düzenli sancıların varsa hastaneye git bebek baş gelişi pozisyonda ise keseyi hastanede de patlatırlar 🙏😊

Canım öğlen üstü Nisan geldi aktif acimlam yok pazar günü gittigimde 3. Tusemi oldum yine kapalıydı doktorum dedi ki günün az kaldı bı belirti olmalı bu gün 2 buçuk civarı nişan geldi ama aktif sancım yok çok kısa girip geri gidiyor açılma olması için ne yapmalim hangi ehzersizi yapmalıyım yada açılma olmusmudur bı 2 cm de olsa sabah erken den gidecehim yoksa bana şunu sancı mi verir fikrin nedir

Zeynep14 düzenli bir şekilde squat hareketleri yap eğil kalk sıcak bir duş al hatta ilişkiye bile girebilirsin buda buda açılmayı kolaylaştırır 🙏

Yelizmsl peki çok sağol canim ve sunuda siracahim kusura bakma lütfen bebeğimin gelişi normal doğum pozisyonda şu kesisini patlatirlarsa bana suni sancı mi verirler

Zeynep14 evet canım bu suni sancı da son anlara açılma 8 cm falan olmaya başladığında daha şiddetlenir ama bebeğin için bunları unutman gerekir sancın her geldiğinde yere çömelin ve aşağıya doğru ıkının bu açılmayı ve doğumu daha da hızlandırır❤️🙏

edasarbot rica ederim canım ne demek sağlıklı gebelikler dilerim ❤️🙏

Zeynep14 Helal olsun ne demek sağlıklı gebelik dilerim 😊😊🥰

mls23 merhaba doktoruma gorundum agrilarin sebebi plasentanin yerlesmesiyle ilgiliymis plasentaya bagli damarlar varmis bazen o damarlar geriliyomus agrinin sebebi bu korkulcak bisey yokmus cok sukur sizde bence rahat olun 🥰🥰🥰

Yelizmsl suyum biraz az dedi doktorum ne yapabilirim 20+3 haftalığım ve detaylı ultrason için ne zamana kadar vaktim var 24 de olur mu mesela şimdiden teşekkür ederim 🌺❤️

ElifffffffT canım benim tecrübe ettiğim şeyi söylemek istedim taze sıkılmış havuç suyu ve bol sıvı tüket emin ol işe yarıyor 25 haftalıkken patladı kesem bu şekilde idare ede ede 31 haftalık olduk ama öyle bir bardak değil her gün düzenli taze sıkılmış havuç suyu içebildiğin kadar iç

ElifffffffT düzenli bir şekilde bol bol sıvı tüketmenizi öneririm bebeğin suyu ne kadar azalırsa annenin içtiği su azalan suyun yerini karşılayacaktır günde en az 2.5 litre su tüketmenizi gerekir 😊🙏