• Sağlık
  • Toksoplazma ~ Cmv ~Avidite Testi

Sumru estagfirullah. Sorun olacagini sanmiyorum. Ama iciniz rahat etsin isterseniz doktorunuzdan rica edebilirsiniz testi yenilemesini ve hem igg ye hem igm ye bakilmasini. Ama desigim gibi bu haftalarda endise etmenize gerek yok. Bebege zarar verme ihtimali hayli dusuk.

Mervenur_kcbs ben de kedi kopege dokunmam. Ama sehir degistirdik ve o tasinma surecinde disaridan yemek soylemek durumunda kaldik baya insallah cok oncedendir benim de gebelikte degildir.

Minnaki_beklerken çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız ❤️ Ama önemli olan igm sanırım o an geçirip geçirmediğime bakılmış sonuçta o da negatif çıkmış sizce de öyle değil mi ?
    Ay bak şimdi içime oturdu 😂😂😂

Nas61 cok sagolun. Nasil bebekten dolayi cikti anlamadim. Bu arada benim arastiedigim kadariyla hayatinizda bir kez geciediyseniz bagisikliginiz var demektir. Bu gecirdiginiz donemde de gebelik yoksa zaten yetiskin insana zarar verme ihtimali asiri dusuk. Bebekte tekrwr nasil cikti onu anlayamadim.

Sumru evet aynen katiliyorum. İgm ye bakilmis ve negatif sonucta enfekte olmamissiniz sukur. Yiyecek icecek kedi gibi durumlara dikkat edersiniz biesey olmaz Allah in izniyle zaten gebelik haftaniz baya ilerlemis birsey olmz insallah merak etmeyin ☺️ saglicakla alin insallah kucaginiza ☺️

Minnaki_beklerken amiiin inşallah canım Allah razı olsun hepimiz bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah 🤲🏻Kedi köpekle alakam yok toprak vs hiç dokunmam etmem ama arada dışardan yendiğimiz yemekler oldu onu da özellikle belirtiyoruz hamileyim diye veya iyi pişmiş mi pişmemiş mi dikkat ederek yiyorum

Minnaki_beklerken doktorum bana öyle brişey söylemedi daha önce geçirmişsin dedi kesinlikle aşılı dahi olsa yaklaşma kedi köpeğe dedi yasak bil dedi öyle kuzu inşallah çıkmaz sorun bol bol dua et Allah yardımcın olur

Minnaki_beklerken benimde cmv pozitif çıkmıştı aviditem yüksek avidite yani 3 ay ve öncesinde geçirdiğimi söylemişti doktorum ben 15 haftalık hamileydim bir sıkıntım olmadı çok şükür ama zaten şuan bile geçiriyo olsan bebeğe geçtiğini amniyosentez ile öğrenebilirsiniz ama hiç gerek yok tedavis yok çünkü dua et allaha içini ferah tut

Minnaki_beklerken Benim hem IgM hem igg yüksek çıktı ve hemen avidite testi verdim o da %92 çıktı. Bir doktor yüksek çıkmış avidite hiçbir şeye gerek yok merak etme dedi, başka özel bir muayenesi olan doktor istersen Amniyosentez yapalım dedi emin olmak için.

Araştırdım ve Amniyosentez gerek yokmuş , 20 haftalığız çok şükür iyiyiz

Histura amniyosentez icin tehlikeli seyler okudugumdan sanirim ben de tercih etmem. Dogrusu sorun var deseler de aldirma dusuncem asla yok. Ama iste insan endise ediyor ister istemez. Acaba igg degerinizi hatirliyor musunuz

Ebrarmelekyaramis anladim cok gecmis olsun saglikla alrsiniz insallah kucaginiza. Cmv nin tedavisine bakmadim toksoplazmada antibiyotik tedavisi var sanirim. Benim de amniyosentez veya aldirma gibi bir dusunvem yok ama iste endise ediyor insan doktora gitmeden ogrenmek istesim birseyleri. Cok sagolun bilginiz icin

Mervenur_kcbs anladim o zaman sizin de zaten igg pozitifmis. İciniz rahat olsun bagisikliginiz var demek bu ayni zamanda. Tabi ki yine de dikkat etmek de fayda var. Saglicakla alin kucaginiza insallah . Dualariniz icin cok sagolun