Minnaki_beklerken yüksek avidite çıkınca 4 ay önce geçirmiş oluyorsun ama kanda bir seneye kadar pozitif gozukebiliyor zaten avidite testinin amacı bu ne zaman geçirdiğini bilmesi
Toksoplazma ~ Cmv ~Avidite Testi
Doga12345 onu anladim biliyorum. Ama igm su an o enfeksiyonu tasiyip tasimadigimizi gosteriyor sizin igm de pozitif cikmis. Aviditede nasil 4 ay oncesi gecirilmis denildi ona sasirdim. Yine de cok cok gecmis olsun. İnsallah benim de cok oncesidir.
Minnaki_beklerken canım onu diyorum ya bende bu enfeksiyon 1 seneye kadar kanda pozitif gozukebiliyor yani igm pozitif avidite yüksek çıkınca şu an geçirmiyor oluyorsun ama düşük çıkarsa şu an geçiriyorsun demek anladın mı? Amin inşallah hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza
Doga12345 su an anladim. Kusura bakmayin. İnsallah oyledir benim de icim rahatladi biraz siz boyle deyinxe cok tesekkur ederim.
Sumru arastirdigim kadariyla igg niz negatif ciktiysa bagisikliginiz yok demek oluyor bu. Bu da bu enfeksiyonu gecirebilirsiniz demek. Ama sizin gebeliginiz ilerlemis korkmaniza gerek yok. Belli bir sureden sonra bebege enfeksiyon gecme riski artarken bebege zarar ihtimali cok dusuk oluyor. Plasenta bebege gececek zararli organizmalari engelliyormus.
Minnaki_beklerken sana avidite yapıldı mı?
- Düzenlendi
Minnaki_beklerken
[url=https://hizliresim.com/A0xAnS]
Durum bu canım ☺️
Doga12345 henuz yapilmadi. Test sonuclarini dun gordum internwtte. Haftasonu girince araya kaldik oyle. Pazartesi gunu gidecegim insallah doktora
Sumru igm nize bakilmis sadece yani o an gecirip gecirmediginize ve temiz cikmis sukur. İgg ye bakilmadigi icin oncesinde bu enfeksiyonu gecirip gecirmediginizi bilemeyiz.
Minnaki_beklerken hmm anladım canım inşallah senin aviditen de temiz çıkar
Minnaki_beklerken Geçmiş olsun. Benim 12 haftalıkken toxoplasma igm “grayzone” çıkmıştı. Enfeksiyon doktoru tekrar test yaptı bu defa igg pozitif, igm negatifti. Sonra toxo igg avidite yapıldı %67 yüksek çıktı sonucum. Bu son 12 haftada geçirmediğimi göstermiyormuş
Minnaki_beklerken bir sıkıntı olur mu ki İggye bakılmadığı için ? Önemli olan hangisi çok bir bilgim yok kusura bakmayın
Minnaki_beklerken benimde daha önce yaşamışım hiç farkında değilim ama şimdi yok tabi meyve sebzelerin yıkamasına özen gösteriyorum kedi köpeklwre yaklaşmıyorum
Minnaki_beklerken öncelikle gecmiş olsun daha önce ben 2014 yılında gecirmiştim. Şuan bebekten dolayı çıktı lakin doktorlar birşey yapamayacaklarını sölediler Bende öyle bekliyorum. Allah büyüktür.
Minnaki_beklerken daha önceden pozitif olması zarar teşkil etmiyor önemli olan hamilelik döneminde oluşmaması
Doga12345 aminnnn insallah. Cok sagolun
kedilervekaranfil igg nizin pozitif ciktigi degeri hatirliyor musunuz acaba kacti?
kedilervekaranfil cok gecmis olsun bu arada
Sumru estagfirullah. Sorun olacagini sanmiyorum. Ama iciniz rahat etsin isterseniz doktorunuzdan rica edebilirsiniz testi yenilemesini ve hem igg ye hem igm ye bakilmasini. Ama desigim gibi bu haftalarda endise etmenize gerek yok. Bebege zarar verme ihtimali hayli dusuk.