Şahsen bana göre hiç doğru bişey değil. Depodan beslenebilir bebek tamam ama beslenme çok önemli. Gün içinde allah korusun tansiyon şeker düşüşleri yaşayıp bayılıp kalırsanız sonra bebeğe bişey oldu mu diye çok endişelenirsiniz. Iftardan sahura kadar hangi alman gereken besini alabiliceksin meyveyimi sütü mü suyu mu kahvaltıyı mı iftarımı?. Sonra da yiyip yiyip ani şeker artışı çocuk şok yaşar yani

Sorun olacagini dusunmuyorum tutuyorum ya da tuttum diyen anneler, siz nerden bilebilirsiniz ki sorun olup olmayacagini? Doktorunuza sordunuz mu? Sirf oruc tutup sevabini alayim diye bebeginizin gunahina giriyor olamaz misiniz? lutfen kendi kendinize karar vermeyin, doktorunuza danisin ondan sonra tutun ya da tutmayin. Ki bence tutulmamasi gerekir kesinlikle.

Kızlar tabiki moral bozmak istemem ama durumun ciddiyeti açısından söylüyorum geçen sene 27 haftalıktı sanırım arkadaşım oruç tuttuğu için bebeği susuz kaldı ve erken almak zorunda kaldılar aylarca yoğun bakımda kaldı gerçekten her ikisi içinde çok zor bir süreçti tabiki dinimizin gereğini yerine getirmek istiyoruz hepimiz ancak bunu yaparken miniklerimizi düşünmek durumundayız dikkat edelim lütfen 🙏🏻

Bende tutmayı çok istiyorum hatta kararlı bir şekilde tutacaktım ama herkes olmaz dedi eşimde kızdı bu sene böyle oldu ne yapalım, inşallah seneye nasip olur başka nafile ibadetler yapalım.😌

Tamam Allah'a şükür müslümanızda gebelikte tutulması doğru değil bunu hocalar bile söylüyor ramazana kadar doğurmuş olacağım bu ayın sonunda doğumum gerçekleşck Allah nasip ederse hamile bile olsaydım tutmazdım emzircegim için zaten tutmuycam çünkü bebeğim 1 aylık bile olmayacak onu aç bırakamam bu çok günah ona kıyamam 🤗 herkesin görüşü farklı ama sonuçta bir can var ortada ve ona bakmak beslemek zorundayızz ☺☺ iyi günler

Dinimiz de vücudumuz bize emanet ve suan birde bebeklerimiz emanet oldu bu durumda tutmak doğru değil bir yerden sevap olsun derken diğer yerden de Allah korusun Allahın emanetine zarar vermiş olursak bu günah oluyor yani tutmamak daha iyi zaten biz kaza yapabiliyoruz bu durumda daha sonra kazasını yaparsınız.

Hamileyken oruc tutmak dinin gereği degil ki. Bunu bu forumda goruyorum ve her seferinde soka giriyorum. Bizim simdi tek dini görevimiz var o da meleklerimizi sag salim dunyaya getirmek. Hayir kaza orucu denen birsey var sonra tutulur bu neyin hirsidir anlamadim. Bebeginizin sagligindan daha mi onemli, bi sene oruc tutulmayinca cennete gidilmiyor mu nedir? Bu inanc filan degil cehalet.. Regliyken bile namaz kılma oruc tutma diyen bir din evlat tasıyan anayı ahirette hamileyken oruc tutmadı diye cehenneme atmaz korkmayın evlatlarınızı da aç susuz bırakmayın. Unutmayın Cennet ANALARIN ayakları altındadır🙏

hafsa2020 tamam ama bende diyorum ki gün içinde çok uzun saat aç susuz kalıcaksınız şeker düşücek sonra oruç açılınca abartılır her zaman şeker tavan. Ki az az sık sık yememiz gerekirken. Tabi siz bilirsiniz yinede benimki fikir

duygu_sal abartın abartın te Allahım ya tmm sormadım sayın kızlar.. afrikadaki annelr hergün kuzuyla besleniyorlar.... Allah için ya cahil sizsiniz.. bu forumda ne kadr kırıcı ve ukala konuşan var.

• [silindi]

Hayret çoğunluk aynı fikirde 😳birşey soracağım annelerimiz de oruç tutmuş bizlere ne oldu hiçbir şey her şeyi bu kadar basite indirmeyin tamam rahatsız olursa insan tutmaz ama tutabiliyorsa tutmalı oruçsuzken de bebeğinize birşey olabilir tevekkül edin biraz iftar ve sahur saati diye birşey var günlerce aç susuz kalmıyoruz abartmayın oruç bedene zararlı olsaydı tutulmazdı doktorlar zaten tutmayın demek için bahane arıyorlar sıkıntı yoksa tutulur yani ha gebeliği riskli veya tuttuğu zaman çok zorluk çekenlere değil lafım

• [silindi]

hafsa2020 👏🏻👏🏻👏🏻

İlk üç ay kusmaktan hiç bişe yiyemeyen mutfağa giremeyenler var.. demekki onlarda yanlış yapıyor kusmakla.. cidden bazı insanları anlamıyorm.. üslupla konuşmak varken cahillik diz boyu diyerek seviyesini belli eden hem cinslerim var yazıkk.

[silindi] Tut canm sen tutana birşey denmıyor sadece vıcdanen rahat etmek ıcın herkez bırbırıne aktarıyor dusuncelerını. Evlatta senın varsa sevabıda senın varsa gunahıda senin. Allah kabul etsın

ilk aylar önemli degilmiş doktorum öyle demişti zayıflamıştım seni sömürüyor demişti . son aylar önemli tam benim son ayıma denk geliyor tutamıyacagım bide yaz mevsimi susuz kalamam ki 😔

NNeslihaNN sağol kardeşim ya ilk ay depodan besleniyor bebek arada tutulur sağlığa zarar vermiyo tansiyon oynamıyosa.. sanki zorla tutun diyorm millet bi savunma çabası😄

• [silindi]

NaimeYilmaz varsa sevabı ne demek orucun sevabından şüpheniz mi var hayır yani rahatsız olursa tutmazsın zaten ben ondan bahsediyorum ama tutulunca bebeğinize kesin birşey olur diye söylenemez benim çevremde tutanlara birşey olmadı