[silindi]
hafsa2020 aynen canım 🤗
hafsa2020 aynen canım 🤗
hafsa2020 az kaldı yakında sende bol bol acıkırsın 🤣
Melegimveben bakalım ben dayanabilecek miyim 🤗 Şu an 17+4 haftalık
[silindi] rabbim dayanma gücü ve sağlık versin kuzum😍 benim tansiyonum normalde düşük yemek yemeyince dahada düşüyor 😥
peki birşey merak ediyorum oruca niyet ettik dayanamadık bozduk bizede 61 gün kefalet gerekiyormu 😒
Melegimveben amin canım Allah razı olsun 😘rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrulamızı ❤😇
[silindi] amin hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah😍😘😘
Melegimveben inşaallah😍❤
[silindi] neden doktorlar oruc tutmayin demek icin bahane ariyor sizce merak ettim dogrusu. Doktorlar dinsiz de sizleri dinden cikarmaya mi ugrasiyorlar acaba? Yoksa yillarca tip egitimi alip sizlerden cok daha bilgili olduklari icin olmasi gerekeni soyluyor olabilirler mi? Bilmemkim hamileyken oruc tutmus, birsey olmamis. Ben oruc tuttum birsey olmadi gibi cumlelere de sunu ornek gostermek isterim; hani sigara basligi altinda bir cok yorum goruyoruz ya, nasil bebegine bunu yapiyorsun diyenleri. Sigara icen anneler de cevap olarak annem bana hamileyken sigara icti hicbirsey olmadi cok sukur saglikliyim diyor ya, onunla bunun hicbir farki yok. Sigara insanlara öcü gibi geliyor ama orucu hamileyken savunuyorsunuz ustelik doktorlar tutmayinn demesine ragmen. Sasiriyorum bu dusunce yapiniza gercekten.
SenHepMercimekOlarakKalacaksin benim profesör Dayım da var 4dayım da doktor yengelerim de öyle aynı eğitimi aldılar sizden daha çok bilgi sahibiyim emin olun ☺ hepsi aynı şeyi söylemiyor bütün doktorlar tutmayın demiyor bunun tıp eğitimiyle alakası ne oruç tutarsanız bebekleriniz kesin ölür diye eğitim mi alıyorlar ayrıca oruçla sigarayı aynı kefeye koymanız da çok saçma problem oluyorsa zaten tutmazsınız bunu Defalarca yazdım anlamak mı istemiyorsunuz
[silindi] problem olursa ne demek? Problem olmasini mi bekleyelim oturup? Oruc tutarsaniz bebeginiz ölür de demiyoruz, zararli oldugunu soyluyoruz. Ayrica sigara ve orucun zararlarinin oranini kiyaslamiyorum farkindaysaniz. Demek istedigim sey, ikisini de yapan annelerin bahaneleri ayni. Ama ikisi de zararli. Ve ikisini de doktorlar onermiyor. Sizin tum aileniz doktormus masallah. Hepsi de oruc tutun diyor oyle mi? Tanismak isterdim kendileriyle dogrusu. İletisim bilgileri varsa instagram filan da olur, verirseniz ben de soru sormak isterim.
NNeslihaNN canım biraz hassas bi konu ramazan sa ve bebeğe zararı olcaksa yada sana ciddi şekilde hani açlıktan bayılmak tansiyon şeker vs zaruri durum olursa kefaret gerekemz diye biliyorm ama dayanamadım bozdum derseniz o gerektirir.. bi sağlık sorunu yokken. Yinede daha iyi bilene sormak lazım ☺
SenHepMercimekOlarakKalacaksinevet şükür öyle çok şanslıyım tüm ailem değil 4 Dayım ve yengem dedim değil mi ben güveniyorum aileme İnstagram hesabi kullanmıyorlar maalesef ☺ Ama siz kendi doktorunuzun tavsiyesini dinleyin en iyisi insanların fikirlerine de saygılı olun siz tutmayın oruç tutup da ölen insan duymadım şimdiye kadar tevekkül gerek bebeğinize tutmasanız da birşey olabilir
[silindi] cok hossunuz gercekten🙂 hala oruc tutup ölen insan filan diyorsunuz.. Yazdiklarimi ya okumadiniz ya tam anlayamadiniz. Neyse ben aldim cevabimi zaten. Ben tabiki doktoruma sormadan kendi kafama gore is yapmam. Emin olun bundan🙂 sevgiler.
[silindi] Sonuna kader hem kayılıyorum hem tebrik ediyorumyazdıklarını .. ben gün boyu her dakka yiyen biri değilim su içen biri de değilim bi sabah bi akşam içerim suyu yemek te bi kahfaltı bide akşam öyle fazla yiyen biri değilim her dakka kısaca 21+2 deyim herzaman doktorum bakıyor ulturasyondan hiç bügüne dek bi sıkıntı var demedi az yiyon içiyon diye.... ve Oruç tutarsın ogün iyi hisstemiyorsan tutmassın.Ramazan için diyorum.. Din kolaylık dini dir doğru ama işime bu geliyor dini değil. Öyle insanlar vakti normal günde bulup ta bişey yiyemiyor düzgün... oruç tutulduğun da doktorda bi sorun görmese bence tutabilen tutsun sağlık sorunu yoksa
SenHepMercimekOlarakKalacaksin ölmeyi misal veriyorum bebeğine birşey olanı da görmedim yani ha tansiyon düşmesi vb.durumları zaten söylemiyorum gücü yetip tutabilenler de var demi onu söylemek istiyorum ama anlamak istemiyorsunuz