Gebelikte sigara kullanımı
Neson ne mutlu içmemeyi başarabilen birisiniz tebrikler belki bende benzer bir olayla karsilassam bende de aynı etkiyi gösterirdi. Bir gün burada bir postun altındaki yorumlar nasıl olduysa beni ciddi anlamda etkiledi ve kendime engel olabildim keşke ekran resimlerini alsaydın diye çok pişman oldum gergin girip benzer bir post bulur muyum acaba yine aynı dirence kavuşurmuyum diye bakıyorum inanın artık foruma girmenin tek sebebi bu neredeyse. İnşallah bu pist bana ve bir çok benim durumundaki anne adayına yardımcı olur...
- Düzenlendi
srpkse canım aslında çok iradeliyim bir çok konuda tabi görümcemin nişanı oldu tepsilerce baklavayı tabaklara servis ettim de parmağımı bile yalamayıp muslukta yıkadım. Şekerim var çünkü kendimi tutup yemedim ayrica onlar glikozla yapılmış biliyorum o da bebeğe zararlı ogece hic yemedim ertesi gün neolur ne olmaz canım çekmiştir belki eşime güvenilir bir yerden en azından şekerle yapılmış bir baklava aldırıp bir dilimden biraz ısırıp bıraktım. Canımın istediği nelerden vazgeciyorum bebeğim için bir bilseniz ama şu sigara neden vazgeçilmez 😞
AhuMehmet öncelikle merhaba bebeğiniz ve sizin adınıza cok üzüldüm bundan 1 yıl önce 37 haftalık bebeğimi kaybettim diyabet hastasıyım ben sizin gibi sigara içerek ya ben az içiyorum ilk üç nefesi alıyorum nikotinsiz içiyorum ama onlarda beni kızdırmasınlar gibi bahanelerle içtim doktor bebeğin ölümü ile ilgili 2 tane tanı koydu 1. Şeker hastalıgının damarları daraltması ve bebeğin kalbinin durması 2. İse sigara içmem bu otopsi yapılırsa anlaşılabilir dendi biz yaptırmadık ama ben kendimi hiç affetmedim şimdi 13 haftalık hamileyim hamilelik planlamadan önce bıraktım şimdi sana yardım kısmına geleyim netten araştır mora tedavisi diye bişey var inşallah hamilelere yapılıyordur eger iZmirdeysen yardımcı olabilirim numara vererek
Bende sigara kullanan biriydim ve eşim asla içmeyen biri hamile kalmadan önce eşime bile kokmasın diye sigaradan sonra ellerimi yikayip dişlerimi firçalayip Parfümü sıkıp yatağa öyle yatan biriydim tiksinmesin diye herkes bana esin içmiyor sen neden içiyorsun diyorlardi... esimde istemiyordu tabi ama çokta zorlamiyordu icme diye ve eşimle bnde şu şekilde sözleşmiştim söz vermistim ne zaman hamile kalirsam o gün bırakacağım diye ve ilk hamile oldugumu öğrendiğim An bıraktım ve hiç içmedim suan 23 haftaligiz aslında hersey sende bitiyor beynine o birakamiyorum canım istiyor bırakamam sinyallerini verme sakin ben hep hamile kalınca bırakacağım dedim kendime ve bıraktım ve etrafımda işyerinde aksama kadar çok sigara içen insan var ki ve kokularına bile dayanamıyorum artık nasıl bnde içmişim diye bende kocama böyle kokuyormuydum diye şaşırıyorum ve hiç migde bulantısı bile yaşamamış sadece tavuktan tiksinen bir hamile olarak. Söz ver kendine bebegine esine cok sevdigine beynine ..
Diyeceğim aslinda biz kadinların yapmayacağı basaramayacagi hiç birşey yok bizde annelik gücü duygusu fedakarlığı varken asla yapamayacagimiz bişey Yok inan kendine gücüne sen bir bebeğe kendi yavruna can katiyorsun hayat veriyorsun onà bi zarar gelsin ya da zarar vermek ister misin ?
SEN ANNESİN! KADINSIN! SEN YAPARSIN!
Allahım sana bu gücü bu inancı versin canım 🙏
AhuMehmet hamile kalmadan 1 sene önce sigarayı bıraktım hamile kaldıktan sonra eşim dahil kimseyi yanımda icirtmiyorum. Şuanda plesanta asagidaymis o kadar kötüyüm ki inan neden ağır kaldırdım neden ev işi yaptım diye kendimi yiyip bitiriyorum. Icme şunu boşver inan bişey olursa kendini yer bitirirsin. Çok zormus burada okudum pek çok erken doğum başlığı ama.insan başına gelince anlıyomus. Inşallah tamamen bırakırsın.
Sigarayı 3 ay önce bıraktım ve bırakırken en büyük destekçim nikotin sakızı oldu. Uzun uçak yolculuklarımda da hep nikotin sakızı çiğnerdim. Sigara isteğini tamamen kesiyor. Lütfen bir şans verin bu sakıza ve sigara içmeyin ne olur. Annem de teyzem de ilk hamileliklerinde sigara içmişler ve abim, kuzenim her ikisi de astım hastası, merdiven bile çıkarken zorlanıyorlar 30 yaşına bile gelmedikleri halde. Dünyaya sağ salim bir çocuk getirdiğinizi zannedeceksiniz ama öyle olmayacak bunları düşünün. Sizi asla yargılamak için söylemiyorum, haddime de değil ve sizi çok iyi anlıyorum sigara illetinden çok yeni kurtulmuş biri olarak. İnanın 3 günün sonunda artık aklınıza bile gelmeyecek sigara.
FatosKarakaya çok üzüldüm canım başın sağolsun Allah tekrarını yasatmasin inşallah bahsettigin tedavi şşeklini arastiracagim.. buarada ben de izmirliyim fakat şuan Şanlıurfa dayim bir yararı olurmu bilemedim
sarikose canım yorumun o kadar içten ve güzel ki çok teşekkür ederim inan etkilenmemek mümkün değil böyle düşünmeye çalışacağım bu bebeği çok istedim çok bekledim onun için herşeyin en iyisini yapmaya yemeye çalışıyorum bunu da yapacağım inşallah desteğin için çok ama çok teşekkür ederim sağlıklı doğumlar diliyorum hepimiz için 🙏🏻
AhuMehmet tatlım YouTube dan sigara bıraktırma videosu yaz allen car yöntemi 1 saati geçkin bir video istersen bi izle sakin kafayla,sakız çiğne aklına geldikçe çerez atıştır ohh sigaramı içtim rahatladım de hep mentollü naneli şeker at ağzına yürüyüş yap kendine bi hobi edin dantel örgü gibi inşallah faydasını görürsün
AhuMehmet ben tedavi yapan yerin numarasını vermek için demiştim izmirde tedavi yapıo inşallah bırakırsın
sarikose sigarasız 8.gunum inşallah daim olurum azaltmada bir an da icmemek için karar aldım ve içmedim bugün tamda şuanda canım çok isteyince hatta az daha yyakıyordum yapmamalıyım dedim ve girip bu yorumları okursam daha kolay atlatirim diye düşündüm. Geçecek birazdan geçecek bu istek sabır dua edin bana lütfen 🙏🏻
Yarım yarım içseniz ben öyle bıraktım. Zaten tamamen psikolojik bi nefes çekseniz bile yetiyo yeterki ağızda sigara tadı olsun. Yakın yarısına kadar için sonra diğer içişinizde diğer yarısını için
AhuMehmet bende kullanıyodum hamile oldugumu öğrenir öğrenmez kestim çok zor oldu dayanamadım bazen eşimden yada arkadaşlardan bir iki nefes çektim ama ondan sonra çok kötü hissediyodum kendimi suçlu gibi onlardanda vazgeçtim o yüzden şimdi çok bastırdığı zaman bi nefes cekiyorum ağzımda azıcık tutup bırakıyorum içime çekmiyorum o an nefsimi korluyo aklıma gelmiyo bidaha dene istersen