Kızlar herkese merhaba oldukça içacıcı doğum hikayemle geldim 😂 Korkmayın demeye geldim 😊 Başlıyorum!
38+3 te1 mart sabah saat 9.30 du. Uykumda zor dönüyor her dönüşümde uyanıyordum. Eşim de uyanıyordu her seferinde tetikte olduğu için. Yine yatakta dönüyordum eşim iyi misin dedi iyiyim dedim. O an altımda bir ıslaklık hissettim elimi götürdüm ıslak. Hızlıca yataktan kalktım parkeye bastım suyum geliyor. Suyum geldi geliyo dedim birbirimize baktık güldük eşimle. Günlerden pazar olması eşimin evde olması çok sevindirdi bizi. Sonra hemen tuvalete gittim baktım çamaşırıma nişanım da gelmiş kanlı değildi turuncumsu bir rengi vardı. Hemen çamaşırı çıkarıp depend taktım. ( Doğumdan sonraki 2 gün boyunca da depend kullandım. Pedden taştı mı derdi olmuyor kesinlikle tavsiye ederim çok rahat) Elimi yüzümü yıkadım. Ablam da bizde kalıyordu onu uyandırdık. Eşim hastaneye haber verdi. (Kocaeli cihan hastanesi doktorum mehmet ataman)Hastane çantası vs her şey hazırdı zaten 10.30 da evden çıktık. Hiç ağrım yoktu bu arada hastaneye gidene kadar. Hastaneye gittik pazar olduğu için bomboştu ve doktorum tesadüfen hastanedeydi bir hasta için gelmiş acilden giriş yapıp doğumhaneye çıktık. Hemen üstümü değiştim çatala çıktım muayene etti 2 cm açıklık var kendi bezlerinden taktılar altıma cırt cırtlı olduğu için doktorum geldi o da muayene etti akşamı bulur doğumun sakın sezaryen diye ağlama olağanüstü bir durum olmadıkça seni sezaryene almam dedi. Ebeye serum yani suni sancı takmasını söyledi dozlarını yavaş yavaş artır sen bilirsin dedi. Çatalda lavman yapıldı. Doğumhanenin içinde hasta odasına geçtim eşim de hep yanımdaydı. Nst bağlandım serum takıldı saat 12 oldu. (Hemşireye epidural istiyorum ben dedim o açıklığın 5-6 cm olunca o zaman doktora sorar ona göre veririm dedi bu arada) Ağrılarım ancak o zaman başladı. Ben regl olunca da belim ağrırdı çok fena doğurana kadar da belim ağrıdı kızlar kasıklarım ağrımadı. Sancılarım başladı odada pilates topu vardı ona oturmayı denedim ama belim ağrıdığı için oturamadım. Sancılarımı ayakta çektim eşime sarıldım başımı omzuna koydum sakince nefes alıp vermeye çalıştım ve hep oğlumun bana geleceğini düşünerek ona yardım etmeye çalışarak çektim sancılarımı eşim de saçımı okşadı tek kelime etmedi sağ olsun. Bu arada gözüm de hep saatteydi. Sancılarım 2 dk da bir 15 saniyeye düşmüştü. Ve burada doğum hikayelerini okurken öğrenmiştim büyük tuvaletin varmış hissi geliyormuş açıklık artınca. O his geldi emin oldum. Eşime ebeye sancımın sıklaştığını ve o hissin geldiğini söylemesini istedim. Beni hemen çatala aldılar açıklığım 6 cm olmuş. Nst bağlayalım doktoru arayalım ona göre dedi. Nst bağladı ama belim ağrıyor yatakta sırt üstü zor durdum. Hemşireye epidural verecektiniz dedim. Ben epidural verip o etki edene kadar sen doğurursun dedi. Nst sonra beni çatala aldılar. Sonda taktılar takmasanız olmaz mı dedim olmazmış hiç acımadı yanma hissi gibi oldu. açıklığım 8 cm olmuş doktor geldi. Çocuk hemşiresi geldi çocuk doktoru çağırıldı. Artık ağrım iyice sıklaştı. Kenarlardan tuttum kollarımla. Doktorum çok iyiydi. Bana bakar mısın bir konuşalım dedi gözlerimi açtım ama açık tutamadım bakamıyorum dedim. Tamam dedi. O sırada vajinama iğne yaptı doktor uyuşturdu sanırım kesi için. Ben sancı çekiyorum ne kadar kaldı dedim. Doktor bana baksan söylicem bak eğer güzel ıkınırsan en fazla 4. Sancıda doğurursun dedi. Ebe o zaman bana nasıl ıkınacağımı söyledi. Sancın gelince nefesini tut büyük tuvaletini yapar gibi ıkın dedi. Öyle ıkındım. 3. Ikınmada doktor geldi hadi son dedi. O an bir sızı hissettim tam son anda. Ve içimden oluk oluk bir şeyler aktı çıktı hissettim hemen gözümü açtım oğlum havadaydı. Saat 14.13 te dünyaya geldi 3270 gram. yani sadece 2 saat sancı çektim.Ebe göbek bağını kesti. Hemen hemşire aldı bebeği yanımda sildiler temizlediler izledim. Doktor dikişlere başladı dikişleri hiç hissetmedim doğurur doğurmaz her şey bitti dikişlerim dikilirken sohbet ettik. Çok mu bağırdım dedim hiç bağırmadın ki dedi doktor. Bebeğim temizlendikten sonra yanıma getirdiler öptüm pamuğumu yumuşacık ve sıcacıktı. Benim kan grubum 0 eşim A olduğu için solunum sıkıntısı olabilirmiş bebeğimi götürdüler kontrol etmeye o yüzden. Dikişlerim bitti plesanta yani eş hala çıkmamıştı. Ebe karnıma masaj yaptı doktor göbek bağından azıcık çekti sonra eş çıktı hiç acımadı ağrımadı öylece çıktı o da bir boşluk hissi yarattı. Sonra yine altıma bez taktılar sandalyeye oturttular odaya götürdüler. Herkes beni bekliyordu. Odaya geçtim yatağa oturdum. Eşimle sarıldık ağladık. Sonra ablamlar kayınvalidem teyzem vs odaya geçtiler. Yemek geldi eşimle yemek yedik. Doktor geldi her şey çok güzeldi dün napıyosan bugün yapmaya devam et dikişlerine batikon sür 10 gün sonra da gel kontrol edelim dikişleri dedi. Sonra bebeğim geldi. Çocuk hemşiresi hemen emzirmeyi gösterdi 25 dakika emdi bebeğim maşallah. Sonrası rüya gibi şimdi bebeğim 18 günlük sarılık atlattık mışıl mışıl uyuyor. Herkese kolay doğumlar diliyorum en az benimki kadar. Sorularınızı yanıtlarım burdan da isterseniz instagramdan da ulaşabilirsiniz annevecanliblog tan kızlar. Bem happykidse geçtim bile. Orda görüşmek üzere 😊
Sadece 2 saat süren epiduralsiz normal doğum hikayem 🥰
@NaimeYilmaz sabitler misiniz 🤗
Ek olarak sancılar çekilmez değil kızlar zaten sancı aralarında dinleniyorsunuz. Bu bebeğinizle aranızdaki ilk iletişim o size geliyor. Böyle düşünürseniz güzel bile ben sancı çekerken çok heyecanladım hep can gel oğlum dedim sancı çekerken onu kucağımda hayal ettim. Yine olsa yine normal doğum isterdim. Oğlumla o yolu beraber geçtik biz buluştuk ve babamız da hep yanımızdaydı. Herkese nasip olur inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeklerinizi. Herkese selamlar
Annevecanliblog hayırlı olsun canımm🌺 son haftalarda yaptığın özel birşey var mıydı , yürüyüş hurma gibi
Annevecanliblog canım doğumunun kolay olması icin extradan biseyler yaptinmi yürüyüş falan olsun sürekli hareket halinde falan olsun onu çok merak ediyorum
Annevecanliblog ya çok güzel gözünüz aydın inşallah okurken çok duygulandım bende heya anla bekliyorum o günü ☺️🤲
Çok güzel bi doğum olmuş maşallah darısıda bizlere olsun 2 saatte doğuralım bu arada dikişleriniz kaç tane bide doktor iğne vururken hissettiniz mi
Hayırlı olsun canımmm
Allah evladınızı size bağışlasın ☺️ İnşallah benimde sizinkisi gibi olur ve sağ salim kavuşurum oğluma 🙏🏼❤️
Annevecanliblog ay maşallah çok iç açıcı bir doğum hikayesi Allah benim gibi tüm hamilelere de böyle kolay bir doğum nasip etsin aminnn
Annevecanliblog yaa Rabbim bu güzel doğumu bizlere de nasip etsin sizede hayırla büyütmeyi nasip etsin, normal de okumam kolay kolay doğum hikayelerini etkilenmemek için ama sizinki ne çabuk bitirmiş ya keşke az daha uzun olsaydı dedim :) 28h3 günlük hamileyim benimde sürekli bebeğin kilosuna takıntım var doktor herşeyi normal ölçümleri gayet iyi dedi ben karnım küçük diye oda küçük sanıyorum aslında sağlıklı olması hepsinden önemli sağlıkla tüm azaları ile birlikte gelsin de doğunca da alır dimi kilo :) bide tavsiyeleriniz var mı şöyle yapın böyle yapın daha kolay doğum oluyor dediğiniz
Annevecanliblog çatı muayenesi oldunuz mu öncesinde? Doktor ne dedi? Herhangi bir şey dedi mi normal ya da sezaryen gibi?
Annevecanliblog benim ilk doğumuma çok benzer 🎉 pazar günü olması, sancı süresi az olması, genel olarak doğumun rahat olması …biri hariç. Çok bağırmıştım 🤦🏼♀️😅 Hastaneyi inletmiştim o derece. Ama şimdi gene normal düşünüyorum (bu arada ilk doğumumda epidural bende istedim yaptılar …fakat her şey o kadar çok hızlı geçti ki anestezi etkisini gösteremeden doğum gerçekleşmişti). Sizi tebrik ederim çok güzel anlatmışsınız her şeyi. Eminim çok kadına cesaret vermişsinizdir. Analı babalı büyütün inş 🎉🌻 sağlıcakla kalın
Yasesdu teşekkür ederim ❤isveç iksiri diye bir şey içiyordum 38. Haftaya girince başladım her gün bir su bardağına bir tatlı kaşığı ve 36. Haftadan sonra her gün bir saat yürüdüm 🤗
Canan_gun55_ canım 6 ay oturdum kursa gidiyordum. sonra 2 ay hiç oturmadım erken doğum riski oldu daha sonra erken doğum riski çıktı oturmam söylendi ama yine de her işimi kendim yaptım. İsveç iksiri içtim ve yürüdüm bir de
Naime4049 Teşekkür ederim sağlıkla atlatırsınız inşallah ❤
Annevecanliblog canım öncelikle hayırlı olsun ❤️ yarın 39 oluyorum bnde ne su var ne nişan hatta nerdeyse akıntı bile yok ama belimde özellikle bugün aşırı bi agrı var bi kaç gündür vardi ama bugün biraz çogaldı senin de suyun gelmeden önceki günler de böyle agrın falan oldu mu
Deletedmom627372 teşekkür ederim ❤ dikişim 3 tane imiş iğneyi de hissettim ama normal iğne vurulurken nasıl hissediliyorsa yanma acı vs olmadı canım
ranacicekk amin teşekkür ederim ❤ İnşallah en az benim kadar kolay doğurursunuz 😊