Selam kızlar☺️Rabbim hiç kimseye evlat acısı göstermesin. Hamile olan kardeşlerimi evlatlarına kavuştursun. Evlat isteyen kardeşleriminde kollarını boş bırakmaz inşallah. 20 yaşında dünya da tadabileceğim en güzel, hakkını verebilirsek en hakikatli şey olan anneliği tattım. 6 haftalık düşüğümün ardından kızıma hamile olduğumu öğrendim. Hiç adet olmadım düşük kanamamın üzerine hamile kaldım. Çok zorlu bi hamilelik geçirdim ama sonunun böyle bir mucizeyle biteceğini bilseydim asla yaşadıklarımdan şikayetçi olmazdım. 20. haftaların ortasında erken doğum riskim olduğunu en az 28. haftayı bari görelim dedi doktorum. Tabi bende korku ne yaparım nasıl yaparım ne yesem ne içsem erken doğarsa ne gibi zorluklar bekliyor falan diye baya paniğe kapıldım. Servikal uzunluğum hep kısaydı doktorum 7. ayı bile göremezsin belki dedi. Ama nasip işte doğacak olanın önüne hiç bişey geçemezmiş. 33. haftamda bi anda kasıklarıma belimden bi ağrı girdi ama böyle nefesim falan kesiliyor girdikçe. Eşimden yardım alarak banyoya gittim sıcak suyu belime karnıma doğru tuttum baya hafiflettiğini hissettim. Tam yürüyecekken bacaklarımdan bişey aktı. Ama kendimi sıkıyorum hala akıyor. İlk altıma çiş yapıyorum zannettim. Eşim böyle olmaz hastaneye gitmemiz lazım dedi. Gittik hemen çatala aldılar 2 cm açıklığın var suyun sızıyor dediler. Fakat gittiğim hastanede erken doğan yoğun bakımı olmadığını söylediler biz şok tabi. 45 dakika uzaklıkta ki hastaneye gittik orda turnusollu ped verdiler gerçekten suyumun gelip gelmediğine bakmak için ama pesin rengi değişmedi. Benim yine içime sinmedi bu sefer başka hastaneye gittik. Orda yatışımı verdiler takip edeceklerini söylediler. Sancının kesilmesi için serumlar haplar ilaçlar falan 1 hafta kaldım. Ama kollarımda açılmayan damarım kalmadı ve hepsi avuç içim kadar mosmordu. İğnenin acısına bile dayanacak gücüm kalmadı. Ağlıyorum her seferinde takmayın serum canım acıyor diye. Damarlarım ince olduğunu için damar yolu ya fırtıyor ya damarım şişiyor böyle olunca sürekli yeni bi damar yolu 🤦🏻‍♀️ Her sabah sürekli bi uzman doktor geliyor muayene için en son birisi emin olamadı suyumun gelip gelmediğinden senden bi test almanı istiyorum gerçekten kesen yırtılmış mı yırtılmamış mı ona bakacaz dediler. Testin ismi amnisure devlet karşılamıyor küçücük plastiği olan 225 ₺ karşılığında aldığımız bi test. Velhasıl testi yaptılar test pozitif çıktı yani kesem yırtılmış gelen şey suymuş. Ertesi gün uzman doktor ultrasonla baktığında suyun yeterli çıkışını veriyorum ağrın sancın olursa gel dedi gönderdi. Ve ben o gün tekrar hastanelik oldum. Gece geri gönderiler ailem bu böyle olmaz biz seni almaya geliyoruz hazırlan dediler. Bursadan Konyaya ailemin yanına gittim. Orda çok iyi bi doktorla karşılaştım. Sezaryen için gün verdi. 31.01.2020 de kızıma kavuşacaktım. Veeeee o büyük gün geldi çattı. Saat 16.00 da yatışım yapıldı. Saat 20.30 gibi ameliyata hazırladılar. İlk sontam takıldı ki maalesef uyuşuk değildim taktıklarında canım çok fazla yandı. Daha sonra aşağıya ameliyathaneye indirdiler. Anestezi uzmanı spinal iğnemi yaptı. Kızlar korkmayın bu abarttıkları gibi bi acısı yok valla benim damar yolum daha çok acıdı sadece ilacı enjekte ederken birazcık acıyor. Ama benim spinalim 6. İğne de tuttu canım o zaman acıdı. Hemen uzandım bacaklarıma sıcaklık gelmeye başladı uyuştum. Ben neşterin değdiğini karnımı asıldıklarını herşeyi hissettim doktoruma söyledim canım acımıyor ama herşeyi hissediyorum dedim sonra kendimi sarı labirentlerin içinde buldum meğer tümden baymışlar beni 🤪 kulağımda cılız bi bebek sesi. Allahım o nasıl güzel bi ses ameliyathaneyi yıkıyor. Benim kızım mı o dedim evet diyip yanıma getirdiler öpüp kokladım sonra geri uyumuşum kendimi bekleme odasında buldum. Kızımı oraya getirdiler o kadar güzeldi ki bakmaya koklamaya doyamadım. Sonra odama çıkardılar kızımla birlikte. Ben çok üşüdüm ısınamadım bi türlü. Odama çıktım uyuşukluk geçmeye başlayınca o güzel ağrılar da boy göstermeye başladı. Gaz çıkarana kadar su sıvı hiç bişey yok. Gaz çıkardıktan sonra sıvı serbest katı şeyler yasak. Kaka yapınca hepsi serbest bir an önce yapmaya bakın derim 😂 ilk gece gazımı çıkardım. Sonra sontam çıktı çıkarkende ağladım valla yalan yok. Gaz çıkarken canınız acımıyor kızlar. Sonra bana yürümem gerektiğini söylediler ama yürüyemiyorum canım çok yanıyor bırak yürümeyi ilk doğrulamıyosunuz bile. Sonra yürüdüm bi kaç adım ağlarak. Sonra bi koridor. Sonra koridorda git gel derken bir gece bitti bende bittim 🤯 ertesi gün tuvaletimi de yaptım. Diğer gün de çok şükür taburcu olduk. Kızlar sizlere önereceğim nacizane şeyler var. Canınız acısa da ağlayarak da olsa yürüyün çünkü durdukça resmen donuyor vücudunuz. Emzirmek için çok çaba sarf edin. Süt biraz zor iniyor ben sarılık olmasın diye mama verdim pişman değilim iyi ki vermişim. Ve yanınızda mutlaka depend olsun çok büyük bi kurtarıcı. Yine sorularınız olursa seve seve yanıt veririm hakkınızı helal edin. Allaha emanet olun 💜

firdevsates4216 gozunuz aydin 🤗 Rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin😍. 33. Haftadan 38+3 e kadar su sizintisiylami gecirdiniz. Suyunuz bitmedimi. Birde enfeksiyon kapma durumu oluyor su gelmelerinde hemen bebegi aliyorlar diye biliyorum. Sizin 5 hafta durmus masallah. 😊

Dserin1 valla ben çok rahattım onun sayesinde çişimi kaçırdım mesela sezaryen olunca hemen kalkamadım çişim dışarı bile sızmadı bence mutlaka al

Hayırlı sağlık analı babalı büyütün yavrunuzu inşallah ❤️Darısı benim ve büyütün bekleyen arkadaşlarımın başına😊

Allah analı babalı büyütsün inşallah ♥️ 🧿 rabbim bebeğinin bahtına en güzellerinden ve en hayırlısından nasip etsin inşallah 🧿🙏

Ebru9360 korkma kendini bebeğine odakla sağ salim yavruna kavuşursun inşallah onu bi kucağına al kokusunu içine bi çek dünya da ondan başka hiç bişey görmez gözün❤️☺️