Merhaba kızlar anca fırsat buldum yazmaya .Her şeyimiz 34. Haftaya girdiğimiz gün başladı onun öncedinde hiç bir sıkıntı yoktu hatta bebeğim 10 gün önde gidiyordu kilo ve boy olarak . Ne zamanki 34. Hafta doktor kontrolüne gittim o zaman doktorum bebeğiminin suyunun azaldığını söyledi ve hemen ciğer geliştirici iğne ve serum takviyesi yapıldı. Pazar günü tekrar iğne için gittim pazarteside doktor kontrolüne gittim ne günde 4 litre su içmem nede havuç suyu işe yaramadı pazartesi tekrar ultrason ile bakıldı ve serum takviyesi aldım. Salı tekrar kontrole gittim yine sonuç aynı serumda çok fazla suyumu arttırmadı ve doktor çarşamba sabah gelmemi serum takviyesini yine yapacağını artış olmazsa acil sezaryen ile doğuma alacağını söyledi.Bir anda şoka girdim hiç beklemiyordum neyseki her şeyim hazırdı hemen apar topar annemi memleketten çağırdık ve sabah hastanenin yolunu tuttuk . Kontrol yapıldı serum takviyesi sonuç yine değişmedi ve saat 13:30 da genel anestezi ile sezaryen e alındım. Girmeden önce bebeğim prematüre olacağı için küveze alabiliriz doğumdan çıkınca yanında olmazsa üzülme dediler ben giderken bu düşünceyle gittim . Ameliyattan çıktığımda aşırı derecede ağrım vardı. İlk sordum soru bebeğim küvezde mi? Oldu neyseki Hayır odada seni bekliyor dediler. O an Dünyanın en mutlu insanı oldum.Bebeğim 2565 gram 49 cm olarak dünyaya geldi.Ve doktorum iyi ki bugün bebeğini almışız sezaryene çünkü hiç suyun kalmamış daha fazla bekleyemezdi bebeğin dedi. İlk önce ağlasamda çok küçük daha çok erken diye sonradan doktorun o lafından sonra iyi ki o gün doğmuş dedim.Bu arada sütüm hemen gelmediği için boş olsada önce 20şer dk emzirme sonra kaşık biberonla mama takviyesi yapıldı bebeğime.Cuma günü akşam taburcu olduk.Pazar günü ilk çocuk doktoru kontrolümüz vardı.Gittik sarılığı 15’e çıkmıştı cihazla kanda sarılığa baktılar 14 çıktı ama sodyumu iyi çıkınca yarış yapmadılar ama pazartesi tekrar çağırdılar cihazda 14 kanda 13 çıktı biz evde kaşık biberonla besliyorduk göğüsümden ameliyat olduğum için meme ucum içine kaçmıştı silikon göğüs ucu ile emziriyordum. Anne sütünü arttırmak için sağmam gerektiğini söylediler ama günde kaç defa olduğu hakkında bilgi vermediler bende 1-2 defa sağdım göğüslerim taş gibi oldu çok acıyordu meğerde 3 saatte bir masaj yaparak sağmamız gerekiyormuş her neyse doktor bizim kaşık biberonla ile besleyemediğimizi normal biberona geçmemizi söyledi iyi geçmişiz çocuk 2 katı yemeğe başladı ertesi gün gittiğimizde kilo almış ve sarılığı düşmeye başlamıştı çarşamba kontrol amaçlı bir daha görmek istedi çok şükür kilo artışı ve sarılıkta düşüş olduğunu gördük herkes şekerli su vermemizi istedi günde 2 çay kaşığıda şekerli su verdik şuan bebeğim 8 günlük ve çok şükür yanımda sağlıklı erken doğdu bizi her gün hastanelere sürükledi ama sağlıklı ya gerisi önemli değil. İyiki doğdun benim aslan oğlum.
Bu arada sezaryen sonrası süt hakkından size bir kaç bilgi verim her bünyeye göre değişir benim erken doğum olduğu için 3. Gün geldi sütüm sağma makinası ile 20 ml çıktı süt artırmak için

süt artıcı çay içtim günde 1-2 defa ( hipp natal stılltee)
bol su
beyaz dutu makarna gibi haşlayıp süzüp tereyağında kavurup yedim bunu ebe tavsiye etti
Kimyon çayı günde 1 bardak içtim ( aynı zamanda gaz içinde iyi)
Benimde doğum hikayem böyle oldu 🤱🏽🥰👶🏻💙🧿🙏🏽 Allah çocuk aşkıyla yanan herkesin kucağını boş bırakmasın , hamile olup doğumunu bekleyen annelerin hayırlısı ile evlatlarına kavuşmasını nasip etsin allah tek nefeste kurtarsın. Allah bütğn annelerin bebeklerini onlara bağışlasın Amin 🙏🏽

mermeral zorla 6-7 cm mi dedi bilmiyorum gönderdiği günlerde 10 u buluyordu toplaya toplaya

Deniz__ yok almadılar canım çok şükür oğlum direk ağlayarak doğdu dediler kilosuda 2565 olunca bir sıkıntı olmadı 2500 altını koyuyorlarmış galiba çok şükür ama bebekten bebeğe değişiyor bende korkuyordum doktorum 40 haftalık bile girebilir küveze dedi aklıma sürekli şu molfix reklamı geliyordu ama sen yinede korkma sağsalim doğar inşallah

Bana radyoloji doktorları suyu cok az diyorlar kadın doğumcum yeterli diyor bir haftadır bende ne yapacağımı şaşırdım 33+3 günlük gebeyim şu an ama bebek 35+3 günle uyumlu şu an kilosu 2.500 cok kafam karışık ne yapacağımı bilmiyorum

Leman0134 merhaba ben de 33 haftalığım. Bebeğim çok aşağıda. Erken Doğum riskim çok yüksek. Rahim ağzı kısalığım sınırda. Bana ne önerirsiniz. Ciğer geliştirici olduk biz. Başka bir şehire sevk etti beni doktorum yenidoğan uzmanı burda mevcut diye. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli🙏

Benım suyumda sınırda dedı doktor 73 ml az mı

Leman0134 gözünüz aydın rabbim analı babalı büyütsün insallah bebeginizi küvözde degilde odada gördügünüz icin kendim görmüş kadar sevindim 🥰🥰🥰

Leman0134 cok gecmis olsun ve gözünüz aydın , bizde daha dun aksama kadar hastanedeydik ayni sekilde igne ilac serum ne varsa yaptılar ve artik yapacagim birsey yok dedi doktor ama benimki size gore tamamen tersi. Suyum fazla 1hafta ilerideyiz. Eve yolladi beni ve surekli yatış verdi asla kalkma dedi normalde 35haftadayiz ama 36 görünüyor. Suan 2kg600gr bebegim. Haftaya carsambaya kadar dinlen dedi ama herhangi bir ağrın olmasi durumunda direk gel alcam bebegi dedi. Beni idrar yolu enfeksiyonu tetikliyo ağrı ve sanci yapiyo ,oyuzden tedavi gördüm. Bebek dönmüş, ilk cocuk sezeryan oldugu icin ,artik bakalim agrim olursa gidicem ve direk sezeryana alicak. Insallah bende bebegimi yanimda bulurum kuveze girmez cok korkuyorum. Oglumda 32hafta 1800gr dogdu ve 17gun kuvezde kalmisti suan 9yasinda sağlıklı cok şükür 🤲 ama insan korkuyo
              Bizim için de dua et, Rabbim çocuklarımızı bize bağışlasın

Cok gecmis olsun allahim sağlıkla bagislasin darisi bize olsun dunde 1 gun ben hastanedeydim 33 haftaligiz sertlesme ve hafif sanciyla gittim sancim 50 cikti aciklik yoktu cok sukur 🙏 serum ciger gelistirici derken tedavi bitti sancilarinda gecince evde sadece yaticaksin artik gelirsede bu haftadan sonra yapabilcegimiz birsey yok o yuzden sadece yemek wc icin kalk dedi doktorum kilosu 2065 gr normal dedi ama bana düşük geldi asiri moralim bozuk 😔 dogum hikayeniz umut oldu simdi bebegime kg almak için ugrasicam hepimiz saglikla kavusalim insallah 🙏

Leman0134 bnce saglk problemiyle ilgili olabilir cnkü 2400gr dogum yaptm şişlk inince 2250gr oldu kızm ama cok şükür bzde girmedik küveze