• Normal Doğum korkusu

Sezeryanda genel olarak bende hiç iyi şeyler duymadım, bir defa olduğunuzda ikincidede olmanız gerekiyormuş ayaklarınızı üşütmemeniz gerekiyormuş, hemen ayağa kalkılmıyormuş gibi şeyler, normal doğumda anne vücudu yenileniyormuş diye duymuştum daha sağlıklı sonrası için eskiler nasıl doğuruyormuş hastane bilmiyordu kimse

Ozan2012

Zeynepemre Ben iğneden bile korkan bir insanım ancak şu anda diyorum ki Allah bize bunu bahşettiyse sabrını da verir. Ayrıca bazı hastaneler özellikle korkan anneler için ücretsiz gebelik eğitimi veriyor ben İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.Bende çok korkuyorum normal Doğumdan doktorum Zeynep kamilin eğitim programına mutlaka katıl dedi..

Ebru22 kesinlikle en sağlıklısı normal doğum ama siz neye karar verirseniz verin bir kere hamilesiniz felaket senaryolarını dinlemeyin her doğumda herkesin başına farklı türden şeyler geliyo siz iyi şeyleri güzel anıları dinleyin çünkü insan etkileniyo ve hep iyi düşünün

Zeynepemre bende şuanda 32. Haftadayım henüz doğumun ne şekilde olacağı hakkında konuşmadık herhangi bi aksilik çıkmadığı müddetce normal olmasını istiyorum herşeyi oluruna bırakmak en güzeli bakalım hayırlısı olur inşallah hepimiz için 😊

Zeynepemre Aynen öyle.. Hamile kalana kadar ben asla normal Doğum yapamam diyordum ama hamile kaldığım öğrenince bi cesaret geldi ki İnşallah gitmez😂 hem bebeğin sağlığı için hemde kendi sağlığım için normal istiyorum🙏 Sende böyle böyle cesaretlendir kendini ☺

Zeynepemre

Zeynepemre bizde 33 +3 haftalığız bende normal çok istiyorum her bakımdan daha faydalı vucudumda ömür boyu kesil olsun iatemem mecbur kalırsam o ayrı ama bence normal yapma şansınız varken onu deneyin ilk

Doğum korkusunu atlatabilmek için en iyisi eğitim almak. Gebelik eğitim sınıfları açılıyor hem devlette hem özelde. Doğumun anotomisini öğrendikçe doğumdan korkmamaya başlıyosun.

Ben de kesinle genel anestezi sezeryan istiyodum ama artık doğumu bebeğimin kararına bıraktım. 32. Haftamızdayız, normal ya da sezeryan canı nasıl isterse bebeğimin öyle doğum yapıcaz, birlikte başarıcaz🤰👶🏻

Zeynepemre genel anestezi tavsiye etmem çünkü hem bebişine geçiyor anestezi hem senin için uyandıktan sonra inanılmaz ağrılı bir süreç olur ve deeee kuzunu daha geç emzirmiş olursun oysa epidural hem yapılırken ağrısız hem sonrası çok daha konforlu sadece dikiş yerinde biraz ağrı olcak Doğum sırasında ağrı sızı olmayacak ve beş dk içinde meleğini kucağına koycaklar annesi 😇

Zeynepemre yapılışını izlerken ben korkmuştum YouTube da ama o işlemi sen yapılırken hiç hissetmiceksin bazıları felç olursunuz epidural riskli diyor ama inanma kimse epidural yüzünden felç kalmadı her sezeryan doğumun %95 i bu şekilde yapılıyor 😇👍🏻

Zeynepemre tatlım ben Doğum hemşiresiyim Sezer’den çok kolay gelmesin sana bana göre sezeryan Doğum daha zor bi Doğum şekli eğer bi sıkıntı yolda normal doğurmanda bence Kemal Doğum çünkü sezeryanda hem Doğum bende cerrahi bi müdahale söz konusu ameliyat sonrası ağrılarını dikiş yeri kanar mı kanamaz mı korkularını gaz sancılarını sütün gelmemesi bunları söylemiyorum bile . Benim hastalarımda kıyasladığım evet normal zor ama sezeryanda anne daha çok avı çekşyır 3gğn hastane de kalmadı da cabası normalde ise ertesi gün ev