• Öneri
  • Kızlar kekimi kabartamıyorum yardim edin ya 😂

Ponciginannesi_
Bende 180 veya 200 işe pişiriyorum kabardıktan sonra 20 dk daha bırakıyorum sonra kontrol edıyorum hemen fırından alıp ters çevir kalsın sıcaklığı ile sönmez ozaman

Ponciginannesi_ davul fırın da zor ısısı cok yüksek oluyor kek pismiyo haliyle normal firinda dene malzemeleri 1,2 saat onceden çıkar oda ısısında olsun

Ponciginannesi_ Davulda Çok Üstü Yanıyorsa Yanmaz Kağıt Koyabilirsin Üstüne O zaman Üstü Yanmaz İçide Pişmiş Olur Yüksek Isı Olduğu İçin Çabucak Kabarır Fırının Fişini Çekip İçşnde Biraz Beklet Yada Hamurun Çok Cıvık Oluyosa Ondanda Hemen söner Ölçünü İyi Ayarlayamıyosan Ben Çok Üstünü Yakacağımı Düşğmdüğüm Şeylerde Üstüne Yanmaz Kağıt Koyuyorum 🙈Yada Taban Ölçüsü Kadar Bir tepsi Bazen Oda İşe Yarıyor

Mervehasan1 Hamur Çok Cıvıksa Ondanda Söner ☺️Siz Üstü Pişti Yanıyor Sanıp Aldığınız İçinde İçi Fos Oluyor

Ponciginannesi_ Benimde eşim kabarmış kek hiç sevmez ince yap der hep bende kabarmamış kek yapmayı beceremiyorum. Sana tek tavsiyem kek hamurunu daha küçük tepside Ya da borcamda yap o zaman kabarık duruyor

Annemlerde de davul fırın vardı ben tam kapatmıyordum hafif aralıklı pisiriyordum ve 15 dk hiç acmiyordum

Ben dolaptan çıkarır cikarmaz yapıyorum hic bekletmiyorum hic bir problem de yaşamıyorum. Tam aksine malzemelerini yari yarı koyuyorum taşıyor yoksa 😅. Beyazlaşana kadar çırpın yumurtalarınızı. Birde alt üst biraz pissin sonra biraz alt biraz üst pişirmeyi deneyin🤗

Ponciginannesi_ valla davul fırını yenilerden bin kat güzel tabi iyisiyse gerçekten çevire çevire pişirirsen yanmaz kabarması için şekerle yumurtayı çok çırpman lazım ve ununu her zaman eleyip yap un havalanınca çok daha güzel kabarıyor

Netdlxx kalıpta yapayım dedim çok güzel becerdim 😂 bu defa çok güzel kabarttım kalıptan çıkartamadım dağıldı. En azından çöp olmadıda dibi yapıştı yani

Gzd_ evet canım eledim. Aynen davul fırın daha iyi pişiriyor diyolar ama kek kalıbı olmuyor galiba

• Gzd_ bunu yanıtladı.

Sadece yumurta ve şekeri mikserle karıştırmalı kalan malzemeleri elle çırpmalısınız. İlk yarım saat fırının kapağını açmamalısınız. Kabaracaktır 😊

Ponciginannesi_ kalıbın kötü o zaman çevire çevire çok güzel pişiyor normalde yada davulun da kötü olabilir